Breed spectrum op iOS 15: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Breed spectrum op iOS 15: wat het is en hoe het te gebruiken
Breed spectrum op iOS 15: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Start een FaceTime-oproep, veeg het Control Center open en zet de microfoonmodus op Wide Spectrum.
  • Wide Spectrum vangt alle geluiden om je heen op, wat handig is voor telefonische vergaderingen.
  • Het helpt anderen in de kamer om alles om je heen te horen.

Dit artikel leert je hoe je de Wide Spectrum-microfoonmodus gebruikt op iOS 15, evenals de beperkingen en waarom je het misschien wilt gebruiken.

Hoe krijg je een breed spectrum voor FaceTime?

Wide Spectrum is beschikbaar op iOS 15. Het verbetert alle achtergrondgeluiden om je heen, zodat je vrienden, familie of collega's dingen met een betere kwaliteit kunnen horen. Hier leest u hoe u het kunt inschakelen.

De instelling wordt alleen weergegeven als u daadwerkelijk een spraak- of videogesprek voert. Het verschijnt in geen enkele andere situatie in het Control Center.

  1. Open FaceTime op je iPhone.
  2. Start een videogesprek met iemand.
  3. Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om het Control Center te openen.
  4. Tik op Mic Mode.
  5. Tik Breed spectrum.

    Image
    Image
  6. Veeg weg om Control Center te sluiten en terug te keren naar het gesprek.
  7. Wide Spectrum is nu actief in de oproep.

Wat is Wide Spectrum iOS 15?

Wide Spectrum-modus brengt achtergrondgeluiden om je heen en verbetert deze. Als je FaceTime gebruikt met een groep collega's of familieleden, is dit de modus die je moet gebruiken.

Net zoals de modus Spraakisolatie, doet het dit door middel van machine learning, zodat je iPhone weet waar het geluid op moet focussen.

Door dit te doen, kunnen andere deelnemers aan het gesprek meer opnemen van wat er om je heen gebeurt. Het is het omgekeerde van ruisonderdrukking of spraakisolatie, waardoor de geluiden om je heen worden verbeterd.

Waarom zou je de breedspectrummodus gebruiken?

Wide Spectrum-modus is handig in verschillende situaties waarin je de geluiden om je heen moet verheffen. Hier is een blik op enkele van de beste voorbeelden van waar het kan helpen.

  • Bij deelname aan een groepsgesprek. Heb je de familie rond je FaceTime-gesprek verzameld zodat iedereen gedag kan zeggen tegen dat familielid dat weg woont? Schakel de breedspectrummodus in en iedereen kan worden gehoord, waardoor de ervaring meer aanvoelt alsof je erbij bent.
  • Bij het geven van een les. Als u een les probeert uit te voeren of les te geven, zoals een muziekoptreden op FaceTime, verbetert Wide Spectrum het geluid, zodat elk detail beter vastgelegd dan wanneer u spraakisolatie of standaardmodus zou gebruiken.
  • Als je een moment beter wilt vastleggen. De persoon met wie je praat, krijgt een completere ervaring van je omgeving met meer achtergrondgeluid en geluid. Ideaal voor die interlokale gesprekken waarvan mensen denken dat ze iets missen.

Bottom Line

Het is mogelijk dat Wide Spectrum met andere apps werkt, aangezien Apple de modus niet heeft beperkt tot alleen door Apple gemaakte apps. Enkele voorbeelden van andere apps die Wide Spectrum gebruiken, zijn Webex, Zoom en WhatsApp.

Werkt Wide Spectrum met oudere iPhones?

Wide Spectrum vereist een A12 Bionic-chip of nieuwer, dus het werkt niet op de iPhone X of oudere apparaten.

FAQ

    Hoe activeer ik Spraakisolatie op iOS 15?

    Veeg omhoog naar het Control Center tijdens een FaceTime-gesprek en zet de microfoonmodus op Spraakisolatie. De functie Spraakisolatie op Google Meet maakt gebruik van machine learning om omgevingsgeluid te blokkeren. Het is alleen beschikbaar op nieuwere iPhones.

    Hoe deel ik mijn scherm op FaceTime?

    Gebruik Apple SharePlay om het scherm van uw apparaat te delen tijdens een gesprek. Je kunt SharePlay ook gebruiken om muziek en video te streamen vanaf een compatibele app.

    Waarom werkt mijn microfoon niet op FaceTime?

    Als er geen geluid is op FaceTime, controleer dan je volume en zorg ervoor dat je je microfoon niet hebt gedempt. Sluit alle apps die ook uw microfoon kunnen gebruiken. Als je nog steeds problemen ondervindt, controleer dan je wifi- of mobiele dataverbinding, update en herstart je apparaat.

Aanbevolen: