10 favoriete tips voor je MacBooks

Inhoudsopgave:

10 favoriete tips voor je MacBooks
10 favoriete tips voor je MacBooks
Anonim

Apple's MacBook Air en MacBook Pro, samen met hun voorganger, de MacBook, behoren tot de meest populaire notebooks in de computerindustrie. Deze verzameling tips en trucs kan ervoor zorgen dat uw Mac optimaal blijft werken.

Weet wat er gebeurt als je je Mac in de sluimerstand zet

Je Mac in de slaapstand zetten komt zo vaak voor dat maar weinig gebruikers erover nadenken. Ze gaan ervan uit dat slapen de batterij spaart en gebruikers in staat stelt verder te gaan waar ze waren gebleven. Apple ondersteunt drie versies van sleep-Sleep, Hibernation en Safe Sleep, elk met zijn eigen voor- en nadelen, maar weinig Mac-gebruikers weten welke versie van slaap hun Macs gebruiken. Inzicht in de ins en outs van het in slaapstand zetten van Macs kan de levensduur van uw laptopcomputer verlengen.

Image
Image

Wijzigen hoe uw Mac slaapt

Alle MacBook-modellen sinds 2005 gebruiken Veilige slaap als standaardmodus. Misschien vindt u dat Veilig slapen precies is wat de dokter heeft voorgeschreven. Aan de andere kant, als u de meeste levensduur van de batterij wilt behouden tijdens lange slaapperioden, is een andere optie misschien beter. Nadat je de drie slaapmodi kent die Macs ondersteunen, wil je misschien naar een andere modus overschakelen.

Image
Image

Gebruik Terminal om te wijzigen hoe je Mac slaapt.

Pas het voorkeurenpaneel Energiebesparing aan

Pas het voorkeurenpaneel Energiebesparing aan om het energieverbruik van uw draagbare Mac te regelen. Met de gebruiksvriendelijke interface kun je beheren wanneer je Mac in de sluimerstand moet worden gezet, wanneer de harde schijf moet stoppen, wanneer het beeldscherm moet worden uitgeschakeld en een breed scala aan extra energiebesparende opties, afhankelijk van je MacBook-generatie, inclusief Power Nap op nieuwere MacBooks.

Image
Image

Op sommige modellen kun je ook het voorkeurenpaneel Energiebesparing gebruiken om te plannen wanneer je Mac moet starten, slapen, afsluiten of opnieuw opstarten.

Kalibreer een oudere Mac-notebookbatterij

Moderne MacBook-, MacBook Pro- en MacBook Air-computers worden geleverd met ingebouwde lithium-polymeerbatterijen, die alleen kunnen worden gerepareerd of vervangen door een erkende Apple serviceprovider of een technicus in een Apple Store. De meeste oudere Mac-notebooks worden geleverd met verwijderbare batterijen die u kunt vervangen.

Image
Image

MacBooks, MacBook Pro's en MacBook Air-notebooks die sinds medio 2009 zijn uitgebracht, hoeven niet te worden gekalibreerd. Oudere laptops kunnen echter baat hebben bij kalibratie.

Op deze oudere MacBooks beheert de batterijprocessor de batterijprestaties en voorspelt hij hoeveel tijd er nog over is op een batterijlading. Om zijn voorspellingsmagie uit te voeren, moet de processor weten hoe goed de batterij presteert en hoe lang het duurt voordat deze volledig is opgeladen tot er niets meer in de tank zit.

Stel de SMC van uw Mac opnieuw in

Het resetten van de System Management Controller (SMC) op je Mac kan de oplossing zijn voor veel problemen die je tegenkomt met je Mac-laptop. De SMC is een klein stukje hardware dat zorgt voor een groep elementaire huishoudelijke functies om de prestaties van je Mac op peil te houden. Als je problemen hebt met de batterijprestaties van je MacBook, MacBook Pro of MacBook Air, trage prestaties ervaart of slaapproblemen hebt, kan de SMC de zaken mogelijk weer correct laten werken.

Image
Image

Kalibreer uw oudere MacBook-, Macbook Air- of MacBook Pro-batterij wanneer u uw Mac voor het eerst aanschaft en wanneer u de batterij vervangt, en ook met regelmatige tussenpozen om de informatie actueel te houden.

Het proces van het resetten van de SMC zou je draagbare Mac weer in topconditie moeten brengen. Nadat u de SMC op een laptop van vóór 2009 opnieuw hebt ingesteld, moet u de batterij van de Mac opnieuw kalibreren.

Draai de platters van uw schijf om de batterij van uw Mac te sparen

Het Energy Saver-voorkeurenpaneel is een gemakkelijke manier om de batterijprestaties van uw Mac draagbare te beheren, maar een plaats waar gebruiksgemak een nadeel is, is als het gaat om het bepalen wanneer uw harde schijven moeten uitvallen. Het voorkeurenpaneel Energiebesparing stelt voor: "Zet harde schijven indien mogelijk in de sluimerstand."

Image
Image

Wat ontbreekt, is enige controle over wanneer de harde schijven in bed moeten worden gestopt. Moeten ze in de slaapstand worden gezet als het scherm is uitgeschakeld? Wanneer er een bepaalde tijd geen activiteit is? En zo ja, wat is de juiste hoeveelheid tijd om te wachten voordat de schijven in de slaapstand worden gezet?

Als je de harde schijf van je Mac in de sluimerstand zet, kun je de wachttijd voor inactiviteit instellen voordat de schijven 'welterusten' zeggen.

Mac-prestatietips om uw Mac een upgrade te geven

Het is belangrijk om de beste prestaties uit je Mac te halen. Prestatietips die uw Mac een opknapbeurt geven, kunnen ervoor zorgen dat uw Mac optimaal blijft werken, zonder onnodig gebruik van bronnen die de gebruiksduur van uw MacBook, MacBook Pro of MacBook Air kunnen beperken.

Image
Image

Mac-batterijtips

De meeste runtime uit uw MacBook, MacBook Pro of MacBook Air halen, is misschien makkelijker dan u denkt. Geteste Mac-batterijtips variëren van eenvoudig tot obscuur en dwaas, maar alle tips helpen je om wat meer batterijtijd uit je draagbare Mac te halen.

Image
Image

Beveiligingstips voor uw MacBook

Het is misschien niet zo bevredigend als het afstellen van je Mac voor de beste prestaties, maar het afstellen van je Mac voor extra beveiliging is ook een belangrijk project.

Deze beveiligingstips laten zien hoe je de gegevens op je MacBook versleutelt, zodat niemand anders dan jij je gevoelige gegevens kan zien en hoe je gebruik kunt maken van de ingebouwde firewall van de Mac, plus twee beveiligingsinstellingen om van te profiteren.

Upgrade het RAM-geheugen van je Mac

Image
Image

De meeste MacBooks hebben RAM dat is gesoldeerd en dat niet door de gebruiker kan worden geüpgraded. Sommige MacBook Pro-modellen hebben echter mogelijk door de gebruiker te upgraden RAM. Als je het RAM-geheugen van je MacBook kunt bijwerken, kan een verouderde MacBook van een tergend trage computer veranderen in een hotshot die klaar is om je werk gedaan te krijgen.

Image
Image

Controleer of je het RAM-geheugen van je MacBook kunt bijwerken.

Aanbevolen: