De 8 beste lenzen voor DSLR-camera's van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste lenzen voor DSLR-camera's van 2022
De 8 beste lenzen voor DSLR-camera's van 2022
Anonim

Als je op zoek bent naar een aantal geweldige manieren om wat extra veelzijdigheid aan je camera toe te voegen, zoek dan niet verder dan onze verzameling van de beste lenzen voor DSLR-camera's. Deze lenzen vergroten de mogelijkheden van uw camera en bieden alles van groothoekopnamen met de Sigma 10-20 mm bij Amazon tot intense optische zoomniveaus die mogelijk worden gemaakt met de Tamron Auto Focus 70-300 mm bij Amazon.

Als je net begint met fotografie als hobbyist of aspirant-professional, lees dan onze gids over het maken van koppen en staarten van spiegelloze camera's versus DSLR-camera's voordat je duikt in onze keuze voor de beste lenzen voor DSLR-camera's.

Beste ultragroothoeklens (minder dan 24 mm): Sigma 10-20 mm f/3.5 EX DC HSM

Image
Image

Sigma wordt algemeen beschouwd als een van de beste lensfabrikanten in de industrie en is eigenlijk de grootste onafhankelijke lensfabrikant ter wereld. Er wordt van hen vertrouwd dat ze stevige, betrouwbare lenzen produceren voor een verscheidenheid aan camera's en opnamedoeleinden, en deze ultragroothoeklens is niet anders. Met een brandpuntsbereik van slechts 10-20 mm weet je zeker dat het een enorme scherptediepte zal leveren, waardoor je hele gebouwen, grote kamers en andere kolossale onderwerpen kunt vastleggen.

Ze zijn meestal bedoeld voor het fotograferen van architectuur, zware landschappen en interieurs. Het biedt snelle scherpstelling, precisie-instellingen, een stevige constructie en heldere en mooie kleurweergave. Versies van deze lens kunnen worden bevestigd aan Canon-, Nikon-, Pentax- en Sony DSLR-camera's.

Beste Nikon Prime-lens: Nikon AF-S FX Nikkor 50mm f/1.8G

Image
Image

Als je een Nikon-fotograaf bent die op zoek is naar een even veelzijdige maar betaalbare prime-lens, bekijk dan de Nikon AF-S FX NIKKOR 50mm f/1.8G. Het heeft min of meer dezelfde specificaties en functies als de Canon EF 50mm f/1.8 STM tegen een iets hogere prijs. Het kan voor alles worden gebruikt, van portretten tot actiefotografie - je hoeft alleen maar een Nikon DSLR-camera te hebben (idealiter een FX-model).

Het is snel, compact en een solide optie voor beginners en gevorderde DSLR-fotografen. Beelden komen scherp en gedetailleerd uit, zelfs bij weinig licht, en de constructie zelf is stevig met weinig tekenen van breuk of veroudering. Houd er echter rekening mee dat deze lens een minimale scherpstelafstand heeft van ongeveer 1,48 ft, wat betekent dat je niet te dicht bij je onderwerpen kunt komen. Daarvoor heb je een macrolens nodig.

Beste Canon Prime-lens: Canon EF 50 mm f/1.8 STM-lens

Image
Image

Voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, veelzijdige Canon prime-lens, is de beste keuze waarschijnlijk Canon's EF 50mm f/1.8 STM. Het is compatibel met full-frame en APS-C DSLR-camera's en heeft een brandpuntsafstand van 50 mm met een maximaal diafragma van f/1.8. Het heeft een effectieve brandpuntsafstand van 80 mm op APS-C-camera's en 50 mm op full-frame camera's.

Het heeft ook een stappenmotor voor een soepele, stille autofocus voor foto's of video. Al deze specificaties maken het een ideaal hulpmiddel voor alles van portretten tot nachtfotografie, maar zoals we in de intro al zeiden, is het het beste als je al weet welke stijl van fotograferen je bent. Lenzen zijn erg game-specifiek, en deze prime-lens van Canon is niet anders.

Meest betaalbare macrozoomlens: Tamron Auto Focus 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD

Image
Image

Macrozoomlenzen behoren tot de meest veelzijdige voor DSLR-camera's, met een breed bereik, meestal rond de 40-200 mm. Met 70-300 mm is deze Tamron-lens ideaal voor opnamen uit de hand, met name natuur, dieren in het wild, sport en portretten. Zoals elke macrolens, komen beelden scherp en zeer gefocust terug - bijna te gefocust, als er zoiets bestaat. Kleine close-upfoto's van insecten en bloemen zijn ook mogelijk, hoewel u, afhankelijk van de grootte van het onderwerp, mogelijk niet in staat bent om het geheel scherp vast te leggen.

Onderwerpen op grotere afstand zullen echter zeer scherp en rijk gedetailleerd zijn door het zoombereik. In de normale instelling heeft de lens een minimale scherpstelafstand van 59 inch, maar met de macro-modus ingeschakeld krimpt die afstand tot 37,4 inch. Dit maakt het een veelzijdige lens voor verschillende doeleinden. Met versies die beschikbaar zijn voor de meeste Nikon, Canon, Sony, Pentax en Konica Minolta DSLR's, is deze Tamron een krachtige optie voor enthousiaste fotografen met een beperkt budget.

Beste standaardzoomlens: Tamron Autofocus 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD

Image
Image

Het heeft misschien niet de merkherkenning van Nikon of Canon, maar als je op zoek bent naar een grote waarde - een DSLR-lens met functies, hoge bouwkwaliteit en betrouwbare prestaties - is Tamron een geweldige optie. Wat deze multifunctionele lens echt doet schitteren, is hoeveel functies je krijgt voor de respectabele lage prijs. Ten eerste, met een ingebouwde motor, zal hij automatisch scherpstellen met de specificaties van je camera, wat vooral belangrijk is als je heel ver hebt ingezoomd en een vluchtig moment moet vastleggen.

De focusdiepte van 70–300 mm beslaat een behoorlijk solide bereik voor een universele lens. Het maximale diafragma voor die niveaus is respectievelijk f / 4,5-5,6, wat behoorlijk middelmatig is. Maar als je iets wilt vastleggen met een geringere scherptediepte, zet het dan in de macromodus om dingen op ongeveer een meter afstand te fotograferen met een brandpuntsafstand van 180-300 mm. Ten slotte is het gebouwd met LD-glas, dat een veel kleiner diafragma en een meer gefocust beeldvlak biedt in vergelijking met standaard fotoglas.

Verpak dat allemaal met een garantie van 6 jaar, en dit is een solide keuze voor uw allround lens.

Meest betaalbare telelens: Canon EF 75–300 mm telezoomlens

Image
Image

Deze EF-lens van Canon is eerlijk gezegd een van de beste deals die we ooit hebben gezien voor een solide telelens. Het controleert veel van de vakken waarnaar we zoeken in een lens: een redelijk snel diafragma met een piek bij f/4, een solide DC-autofocusmodus, een minimale scherpstelafstand van 5 meter en een superverre brandpuntsafstand van 300 mm. Natuurlijk is hij gebouwd met een telefotofocusmechanisme en de rest van de constructie met 13 elementen is vervaardigd volgens dezelfde normen als elke Canon-lens. Dat betekent ook dat de Canon EF 75-300mm naadloos zal samenwerken met je Canon camerabody met EF-vatting.

Als het erop aankomt, is ons favoriete onderdeel van deze lens de betaalbaarheid; als je onder de $ 100 belt, zul je echt geen andere telefoto-optie van een ander merk vinden voor een betere prijs. Het is belangrijk op te merken dat het is opgeknapt, dus als je iets gloednieuws wilt, moet je ergens anders kijken. Maar voor ons geld is dit een geweldige keuze voor de beginnende fotograaf op het middenniveau.

Beste Nikon-groothoeklens: Tamron AF 70-300mm F/4.0-5.6

Image
Image

Nikon-bezitters zouden naar de Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6-lens moeten kijken, omdat het een van de eerste Tamron-lenzen is die is uitgerust met een Ultrasonic Silent Drive (USD), die supersnelle scherpstelling mogelijk maakt. Dat maakt dit objectief ideaal voor het vastleggen van actiefoto's tijdens races, sport of andere snel bewegende onderwerpen. De Tamron voegt ook vibratiecompensatie toe om fotografen te helpen met stabielere opnamen in een uit de hand gehouden modus, ongeacht de buitenomstandigheden.

Het integreren van fulltime handmatige scherpstelling is een ander hoogtepunt, waarmee een fotograaf in het moment aanpassingen kan maken zonder dat er schakelaars of menu's nodig zijn. Deze handmatige opname van Tamron zorgt voor zeer indrukwekkende resultaten, zelfs onder omstandigheden waar de scherptediepte van een fotograaf beperkt is. Met een scherper contrast dan andere lenzen in zijn klasse, is de Tamron ontworpen om zich te concentreren op uitstekende prestaties en een bijna geruisloze ervaring te leveren, terwijl hij gedijt bij snel bewegende actiefoto's.

Beste Canon-groothoeklens: Canon EF 17-40 mm USM ultragroothoekzoomlens

Image
Image

In alle opzichten wordt deze lens beschouwd als een "ultra"-groothoeklens, aangezien het grootste brandpunt hoger springt dan de meeste bovenkanten van het standaard groothoekbereik. Ondanks zijn hoge prijs is de Canon EF 17-40mm hier onze eerste keuze vanwege de pure kwaliteit die je krijgt. Het diafragma komt uit op een behoorlijk behoorlijke f/4, wat bij deze brandpuntsafstanden indrukwekkend is. Omdat het een groothoeklens is, kan bokeh - de esthetisch aangename onscherpte die je krijgt bij een kleine scherptediepte - een beetje een uitdaging zijn, maar dat is waarschijnlijk niet de reden waarom je hem in eerste instantie koopt.

Op basis van klantrecensies lijkt de handmatige scherpstelling soepel, maar de interne ultrasone motor zorgt voor een nog soepelere, snellere en stillere autofocus. Het is gebouwd met 12 elementen, waaronder een asferische lensconstructie, die voor schone, rijke optica zorgt, en slechts 1.1 pond is het ook geen anker. Het zal je niet dezelfde kwaliteit opleveren als Canon's f/2.8 tegenhanger, maar nogmaals, het zal je ook niet de nog steilere prijs opleveren. Zelfs op dit niveau krijg je nog steeds de weerbestendige constructie, een ultrasone motor en veel kwaliteit voor je geld.

De beste lens voor je DSLR-camera is meer een subjectieve beslissing dan een objectieve, maar wat je camera ook voor je moet doen, er is een lens voor jou. Als je echter een uitstekende generalistische lens nodig hebt, is het moeilijk om fout te gaan met de Nikkor 50 mm. Maar als je een uitstekende groothoek- of macrozoomlens nodig hebt, richt je aandacht dan op respectievelijk de Canon EF 17–40 mm en Tamron Auto Focus 70-300 mm.

Waar u op moet letten bij een lens voor DSLR-camera's

Compatibiliteit - Net als smartphones hebben DSLR-camera's zeer specifieke technologieën die het moeilijk maken om tussen fabrikanten te wisselen. Een Nikon-lens kan bijvoorbeeld niet op een Canon-camera worden gemonteerd. De belangrijkste factor bij het kopen van een lens is dus de compatibiliteit met je huidige camera.

Brandpuntsafstand - De brandpuntsafstand bepa alt of een lens een brede of smalle beeldhoek vastlegt en dus het type foto dat u kunt maken. Groothoeklenzen hebben bijvoorbeeld een brandpuntsafstand van 14-35 mm en zijn ideaal voor het fotograferen van landschappen of het werken in krappe ruimtes. Telelenzen, aan de andere kant, hebben een bereik tussen 70-200 mm en zijn populair voor dieren in het wild, sportevenementen en huwelijksceremonies.

Prijs - Fotografie is een dure hobby. Als je eenmaal je DSLR hebt gekocht, moet je nog een lens, een cameratas en misschien een statief of bewerkingssoftware kopen. Gelukkig zijn er veel redelijk geprijsde lenzen op de markt voor mensen met een beperkt budget. Het kan zijn dat je wat compromissen moet sluiten over functies, maar je zou een solide optie moeten kunnen vinden rond de $ 100.

Aanbevolen: