Facebook test AI-model om conflicten in groepen te beteugelen

Facebook test AI-model om conflicten in groepen te beteugelen
Facebook test AI-model om conflicten in groepen te beteugelen
Anonim

Facebook zei dat het een kunstmatige intelligentie modererende technologie test in groepen om conflicten in posts en reacties te beteugelen.

De nieuwe AI-aangedreven tool heet Conflict Alerts en is bedoeld om groepsbeheerders te helpen meer controle over hun gemeenschappen te krijgen. De AI-technologie zal een beheerder op de hoogte stellen als hij "controversiële of ongezonde gesprekken" ziet, zodat een beheerder sneller actie kan ondernemen.

Image
Image

Voor de gemiddelde Facebook-gebruiker betekent deze nieuwe tool dat je hoogstwaarschijnlijk minder gekibbel en argumenten zult zien in berichten van groepen die je volgt, dus de dingen zullen over het algemeen minder negatief zijn.

Beheerders kunnen de tool voor conflictwaarschuwingen gebruiken om waarschuwingen te maken wanneer gebruikers commentaar geven met specifieke woorden of zinsdelen, en machine learning kan deze instanties herkennen om een beheerder te waarschuwen wanneer ze zich voordoen. Met de tool kunnen beheerders ook de activiteit voor specifieke mensen en berichten beperken.

Facebook vertelde The Verge dat de machine learning "meerdere signalen zoals antwoordtijd en commentaarvolume zou gebruiken om te bepalen of betrokkenheid tussen gebruikers negatieve interacties heeft of kan leiden."

Facebook gebruikt al AI-tools om andere soorten inhoud op zijn platform te markeren, waaronder haatzaaiende uitlatingen. Volgens een Community Standards Enforcement Report van augustus 2020 was de AI-tool van Facebook voor haatspraak 95% nauwkeurig, vergeleken met 89% in het eerste kwartaal van 2020. Facebook zei dat het zijn acties tegen haatzaaiende content verhoogde van 9,6 miljoen gevallen in het eerste kwartaal 2020 tot 22,5 miljoen in het tweede kwartaal.

Voor de gemiddelde Facebook-gebruiker betekent deze nieuwe tool dat je waarschijnlijk minder gekibbel en ruzies zult zien in berichten van groepen die je volgt

Het sociale netwerk werkt ook aan een AI-technologie die foto's kan 'zien' door onbewerkte gegevens te gebruiken om het model zichzelf te laten trainen - onafhankelijk en zonder een algoritme te gebruiken - terwijl het meer afbeeldingen bekijkt. Het AI-project, bekend als SEER, zou de weg kunnen effenen voor meer veelzijdige, nauwkeurige en aanpasbare computervisiemodellen, en tegelijkertijd betere zoek- en toegankelijkheidstools bieden aan gebruikers van sociale media.

Aanbevolen: