Hoe Microsoft Photos te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft Photos te gebruiken
Hoe Microsoft Photos te gebruiken
Anonim

Microsoft Photos is een gratis programma dat beschikbaar is voor Windows 10-gebruikers. U kunt het gebruiken om uw afbeeldingen te bekijken, bewerken en verbeteren. Meer informatie over wat Microsoft Photos is, wat het doet en hoe u het kunt gebruiken.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de Microsoft Photos-app op Windows 10.

De Microsoft Photos-app vinden

De Foto's-app zou standaard op je computer moeten zijn geïnstalleerd. Om het te openen, selecteert u het Windows-pictogram in de taakbalk en kiest u Photos uit uw lijst met apps.

Typ als alternatief photos in het Windows-zoekvak en selecteer Photos in de lijst die verschijnt.

Image
Image

Afbeeldingen bekijken met Microsoft Photos

Wanneer u dubbelklikt op een afbeeldingsbestand, wordt het standaard geopend in de Foto's-app. Als een ander programma is ingesteld als uw standaard fotoviewer, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteert u Open with > Photos.

U kunt uw standaard-apps in Windows 10 opnieuw instellen om alle afbeeldingen automatisch te openen in de Foto's-app.

Nadat de afbeelding in de app is geopend, kun je de hulpmiddelen bovenaan het venster gebruiken om je foto te verwijderen, roteren, bij te snijden of in te zoomen.

Selecteer Share in de rechterbovenhoek van de app om de foto te delen via e-mail of sociale media.

Image
Image

Foto's toevoegen aan de Foto's-app

Door Microsoft OneDrive aan je telefoon toe te voegen, kun je automatisch afbeeldingen van je mobiele apparaat uploaden naar de Foto's-app. U kunt ook foto's en video's importeren vanaf een SD-kaart, een USB-station of een ander apparaat:

  1. Sluit het apparaat, de kaart of de schijf aan op uw computer via de USB-poort.
  2. Selecteer het Windows-pictogram in de taakbalk en kies Photos uit uw lijst met apps.

    Image
    Image
  3. Selecteer Import in de rechterbovenhoek van de foto-app en selecteer vervolgens Van een USB-apparaat.

    Image
    Image
  4. De Foto's-app scant de schijf en presenteert een lijst met gevonden foto's. Selecteer Import selected om uw foto's te importeren.

    Alle foto's worden standaard geselecteerd, maar u kunt op Alles deselecteren klikken en de individuele foto's kiezen die u wilt.

    Image
    Image

Mensen taggen in de Microsoft Photos-app

Als je de app opent, kun je door je foto's bladeren en zoeken naar mensen, plaatsen of dingen. De Foto's-app kan zowel objecten als gezichten herkennen en tagt automatisch afbeeldingen om het gemakkelijker te maken om te vinden wat u zoekt. Om deze functie in te schakelen:

  1. Selecteer het tabblad Mensen en selecteer Accepteren onder Gaat u akkoord met het inschakelen van deze instellingen?

    Image
    Image
  2. Selecteer Begin met taggen om de Foto's-app toegang te geven tot je contacten.

    Image
    Image
  3. Selecteer Ja om te bevestigen.

    Image
    Image
  4. Voer de naam van een persoon of object in het zoekveld in, of klik op een foto van iemand om andere foto's van dezelfde persoon te vinden.

    Image
    Image

Foto's bewerken en video's maken met de Windows 10 Photo-app

Open je afbeelding in Microsoft Photos om te beginnen met bewerken:

  1. Selecteer het Bewerken & Maken vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bewerken in het vervolgkeuzemenu Bewerken & Maken om de afbeelding bij te snijden, filters en effecten toe te voegen of de afbeelding op een andere manier te bewerken. foto.

    Image
    Image
  3. Het bewerkingsscherm wordt geopend met drie tabbladen bovenaan: Crop & Rotate, Filters en Adjustments Wanneer u een tabblad selecteert, verschijnen er meer opties in het rechterdeelvenster. Selecteer een optie om een voorbeeld te bekijken en kies Save of Save a Copy om de wijzigingen toe te passen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Draw in het vervolgkeuzemenu Edit & Create om de tekentools te openen. De opties die bovenaan het scherm beschikbaar zijn, zijn onder meer balpen, pencil, kalligrafiepen en eraser Wanneer u de pen- of potloodpictogrammen selecteert, verschijnen er meer opties zoals kleuren en lijndiktes. Nadat u een selectie hebt gemaakt, kunt u uit de vrije hand op de afbeelding tekenen of schrijven. Selecteer Save (het schijfpictogram naast de X) om de wijzigingen toe te passen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Add 3D Effects in het Edit & Create drop-down menu om 3D-afbeeldingen en animaties zoals regen of confetti toe te voegen. Selecteer een optie op het tabblad Effects of het tabblad 3D Library om deze aan de afbeelding toe te voegen. Gebruik de handgrepen om de afbeelding te draaien of maak een animatie door de bewegende handgreep onder aan de afbeelding te slepen. Selecteer Save a Copy om de wijzigingen toe te passen.

    Image
    Image
  6. Selecteer Geanimeerde tekst toevoegen in het vervolgkeuzemenu Bewerken en maken om woorden toe te voegen die verschijnen, verdwijnen en over het afbeelding. Selecteer het tabblad Filters als u een filter wilt toepassen en selecteer vervolgens het tabblad Text om een tekststijl of lay-out te kiezen. Op het tabblad Beweging kun je de beweging kiezen die je wilt gebruiken, zoals inzoomen, uitzoomen of omhoog kantelen. Selecteer Save a Copy om de wijzigingen toe te passen.

    Image
    Image
  7. Selecteer Create a Video with Music in het Edit & Create drop-down menu om een aangepaste fotodiavoorstelling te maken met muziek, tekst en andere effecten. Nadat je de naam voor je nieuwe video hebt ingevoerd, vind je opties voor achtergrondmuziek en aangepaste audio, beeldbewerking, animaties en meer. Selecteer de Add knop om meer foto's aan de video toe te voegen.

    Image
    Image
  8. Selecteer Bewerken met Paint 3D in het vervolgkeuzemenu Bewerken & Maken om effecten toe te voegen, zoals uitsnijdingen, stickers en vormen.

    Image
    Image

Aanbevolen: