IBooks en de iBookstore gebruiken

Inhoudsopgave:

IBooks en de iBookstore gebruiken
IBooks en de iBookstore gebruiken
Anonim

Als je in de wereld van e-boeken wilt stappen, of wilt leren hoe je iBooks kunt gebruiken, lees dan verder om erachter te komen hoe je in iBooks leest, hoe je boeken eruitziet, boeken zoeken en annoteren, en meer.

Apple introduceerde iBooks in iOS 4. Dit artikel is van toepassing op de bijgewerkte Apple Books-app van iOS 12.

Image
Image

Bottom Line

De meest elementaire aspecten van het lezen van boeken in Apple Books zijn eenvoudig. Als u op een boek in uw bibliotheek tikt (de boekenplankinterface die verschijnt wanneer u de app opent), wordt het geopend. Tik op de rechterkant van de pagina of veeg van rechts naar links om naar de volgende pagina te gaan. Tik aan de linkerkant of veeg van links naar rechts om een pagina terug te gaan. Dit zijn misschien de basisprincipes, maar er zijn een aantal opties die uw leeservaring aangenamer kunnen maken.

Het lettertype wijzigen in Apple Books

Misschien geeft u de voorkeur aan een ander lettertype dan het standaard lettertype dat iBooks gebruikt. Het standaardlettertype van iBooks is Palatino, terwijl Apple Books San Francisco gebruikt. U kunt ook kiezen uit verschillende andere keuzes. Om het lettertype te wijzigen waarin u een boek leest:

  1. Open een boek en tik op het aA icoon bovenaan het scherm
  2. Tik in het menu op Lettertypen
  3. Tik op het gewenste lettertype.

    Image
    Image
  4. Het type verandert zodra je een nieuwe kiest.

Je kunt ook de grootte van het lettertype wijzigen om het lezen gemakkelijker te maken of om meer tekst op de pagina te laten passen. Hier is hoe:

  1. Tik op het aA icoon.
  2. Tik in de eerste rij van het menu op de kleine A aan de linkerkant om de lettergrootte te verkleinen
  3. Tik op de grotere aan de rechterkant om het lettertype groter te maken.

    Image
    Image

Kleuren

Sommige mensen vinden dat lezen met de standaard witte achtergrond van iBooks moeilijk is of vermoeide ogen kan veroorzaken. Als jij een van deze mensen bent, geef je boeken dan een aangenamere achtergrond met de opties die beschikbaar zijn in Apple Books.

  1. Tik op het Aa icoon.
  2. De andere weergave-opties zijn de vier cirkels onder Fonts.

    • Wit: standaard; zwarte tekst op een witte pagina.
    • Sepia: zwarte tekst op een sepia-pagina. Deze optie is ideaal om vermoeide ogen te bestrijden.
    • Gray: witte tekst op een 50% grijze achtergrond.
    • Nachtthema: witte tekst op een zwarte achtergrond.
  3. Tik op de tuimelschakelaar naast Auto-Night Theme naar on om het scherm te laten veranderen op basis van het omgevingslicht. Wanneer het omgevingslicht dooft, schakelt Apple Books het nachtthema in (witte tekst op een zwarte achtergrond) om schittering en vermoeide ogen te verminderen. Wanneer de sensor meer licht opvangt, schakelt hij terug naar de optie die je hebt geselecteerd.

    Image
    Image

Helderheid

Lezen op verschillende locaties, met verschillende lichtniveaus, vraagt om verschillende schermhelderheden. Je gebruikt misschien al automatische helderheid op je iPhone, maar Apple Books heeft onafhankelijke bedieningselementen. Ga als volgt te werk om de helderheid van het scherm aan te passen zonder naar de app Instellingen te gaan:

De helderheidsregelaars in Apple Books veranderen ook de instelling voor uw apparaat.

  1. Tik op het Aa-pictogram in Apple Books.
  2. De helderheidsregelaars staan bovenaan het menu, boven de lettergrootteregelaars.
  3. Verplaats de schuifregelaar naar links om de helderheid te verlagen en naar rechts om deze te verhogen.

    Image
    Image

Inhoudsopgave, zoeken en bladwijzers

Je kunt op drie manieren door je boeken navigeren: via de inhoudsopgave, zoeken of bladwijzers.

Toegang tot de inhoudsopgave van elk boek door op het pictogram in de linkerbovenhoek te tikken dat eruitziet als drie parallelle lijnen. Tik in de inhoudsopgave op een hoofdstuk om ernaartoe te springen. Tik op Hervatten om terug te gaan naar het punt waar u was gebleven.

Image
Image

Als je op zoek bent naar specifieke tekst in je boek, gebruik dan de search functie. Tik op het vergrootglaspictogram in de rechterbovenhoek en voer de gewenste tekst in. Tik op Zoeken om de resultaten op te halen (indien aanwezig). Tik op elk resultaat om ernaartoe te springen.

Image
Image

Hoewel iBooks uw lezing bijhoudt en u terugbrengt naar waar u was gebleven, wilt u misschien interessante pagina's markeren om later naar terug te keren. Tik hiervoor op het bladwijzerpictogram in de rechterbovenhoek. Het wordt rood. Tik nogmaals om de bladwijzer te verwijderen. Om al uw bladwijzers te bekijken, gaat u naar de inhoudsopgave en tikt u op de optie Bladwijzers. Tik op elk om naar die bladwijzer te gaan.

Image
Image

Andere functies

Als je een woord aanraakt en vasthoudt in het document dat je aan het lezen bent, kun je het volgende kiezen in het pop-upmenu:

  • Woordenboek
  • Highlight - Bekijk uw lijst met hoogtepunten uit de bookmarks sectie van de inhoudsopgave
  • Note - Voeg een notitie toe aan een woord of passage. Lees de notities uit de inhoudsopgave (er verschijnt een gele post-in notitie ernaast) of door op het post-it notitiepictogram te tikken op de pagina waar de notitie zich bevindt.

iBooks-indelingen

Hoewel de iBookstore de belangrijkste manier is om e-boeken te laten lezen in de iBooks-app, is het niet de enige plek. Je hebt veel opties om goed te lezen in iBooks, inclusief bronnen in het publieke domein zoals Project Gutenberg en pdf's.

Voordat u echter een e-boek koopt in een andere winkel dan iBooks, moet u weten dat het werkt met uw iPhone, iPod Touch of iPad. Bekijk hiervoor de lijst met e-boekformaten die iBooks kan gebruiken.

Gedownloade bestanden toevoegen aan iBooks

Als je een iBooks-compatibel document hebt gedownload (vooral een PDF of ePUB) van een andere website, is het eenvoudig om het toe te voegen aan je iOS-apparaat.

  1. Download het bestand naar uw computer vanaf welke website/bron u ook verkiest
  2. Open iTunes.
  3. Zoek het gedownloade bestand en sleep het naar de Bibliotheek sectie van iTunes in de linkerbovenhoek. Wanneer dat gedeelte blauw wordt, laat u het bestand los om het aan uw iTunes-bibliotheek toe te voegen.
  4. Synchroniseer je apparaat met iTunes.

Verzamelingen maken in Apple Books

Als je meer dan een paar boeken in je iBooks-bibliotheek hebt, kan het vrij snel druk worden. De oplossing voor het opschonen van uw digitale boeken is Collecties Met de functie Verzamelingen in iBooks kunt u vergelijkbare boeken groeperen om het bladeren door uw bibliotheek gemakkelijker te maken.

  1. Tik op het hoofdscherm op Collecties.
  2. Selecteer Nieuwe collectie.
  3. Geef de nieuwe collectie een naam en tik op de Klaar knop op het toetsenbord

    Image
    Image
  4. De nieuwe collectie verschijnt in de lijst en is nu beschikbaar om boeken aan toe te voegen.

Boeken toevoegen aan collecties

Boeken toevoegen aan collecties:

  1. Ga naar de Bibliotheek tab.
  2. Tik op de Bewerken knop
  3. Tik op de boeken die je wilt verplaatsen. Er verschijnt een vinkje bij elk geselecteerd boek.

    Image
    Image
  4. Tik op de Toevoegen aan knop.
  5. Tik op de collectie waarnaar je het boek wilt verplaatsen.
  6. Apple Books voegt het boek toe aan de collectie die je hebt geselecteerd.

    Image
    Image

iBooks-instellingen

Er zijn niet veel andere instellingen die je kunt beheren in iBooks, maar er zijn er een paar die je misschien wilt leren gebruiken. Om ze te openen, tikt u op de Instellingen-app op het startscherm van uw apparaat, scrolt u omlaag naar Boeken en tikt u erop.

  • Volledige rechtvaardiging - Standaard hebben iBooks een rafelige rechterrand. Als u liever een vloeiende rand heeft en de tekst één uniforme kolom, geeft u de voorkeur aan volledige uitvulling. Verplaats deze schuifregelaar naar On om dat in te schakelen.
  • Auto-afbreking - Om tekst volledig te rechtvaardigen, is enige woordafbreking vereist. Als je iOS 4.2 of hoger gebruikt, schuif dan naar On om woorden af te breken in plaats van ze naar een nieuwe regel te dwingen.
  • Tik op linkermarge - Kies wat er gebeurt als je op de linkerkant van het scherm tikt in iBooks - ga vooruit of achteruit in het boek
  • Synchronisatie bladwijzers - Synchroniseer uw bladwijzers automatisch met al uw apparaten met iBooks
  • Synchronisatie collecties - Hetzelfde, maar met collecties.

Aanbevolen: