PhotoScape Review - Gratis beeldbewerkingssoftware

Inhoudsopgave:

PhotoScape Review - Gratis beeldbewerkingssoftware
PhotoScape Review - Gratis beeldbewerkingssoftware
Anonim

Op het eerste gezicht dachten we dat PhotoScape een blindganger zou zijn, maar we gingen dieper en realiseerden ons waarom zoveel mensen het aanbevelen als een favoriete gratis foto-editor. Het zit boordevol functies en blijft zeer gebruiksvriendelijk. PhotoScape bevat verschillende modules, die ik hier kort zal beschrijven.

Wees voorzichtig met gesponsorde links (advertenties) op deze pagina die reclame maken voor PhotoScape. Veel bedrieglijke downloadsites kunnen malware en adware op uw computer installeren of proberen kosten in rekening te brengen om te downloaden. De download is veilig en gratis wanneer u de link "Uitgeverssite" hieronder gebruikt of rechtstreeks naar photoscape.org. gaat

Bottom Line

De kijker is niets bijzonders, maar hij doet zijn werk. Het geeft je een standaard miniatuurweergave, samen met een mappenlijst aan de zijkant, en een groter voorbeeldvenster, plus een paar functies voor het roteren van afbeeldingen, het bekijken van EXIF-gegevens, enzovoort. De maximale miniatuurgrootte is vrij klein en er lijken geen sorteeropties te zijn. Elk van de andere tabbladen in PhotoScape heeft ook een miniatuurbrowser, dus u zult dit tabblad waarschijnlijk niet vaak gebruiken.

De Editor

De editor is waar de meeste functies zijn. Hier kunt u een groot aantal aanpassingen en effecten toepassen op uw foto's. Er is alles, van automatische niveaus en contrast met één klik tot geavanceerde kleurcurven, compleet met de mogelijkheid om voorinstellingen te laden en op te slaan. Er zijn veel kleur- en toonaanpassingen en verschillende filtereffecten, van praktisch (ruisonderdrukking) tot leuk (cartoon). Je kunt je foto's ook opfleuren met een verscheidenheid aan leuke en funky kaders.

In de editor is er een objecttabblad waar u tekst, vormen en spraakballonnen kunt toevoegen aan de foto waarmee u werkt. Er is een grote verscheidenheid aan clipart-objecten die u op uw werkbestand kunt stempelen, en u kunt ook een andere foto of afbeelding van het klembord toevoegen. Er is een RTF-tool voor het toevoegen van opgemaakte tekst en een symbooltool, waarmee u door alle symboollettertypen op uw computer kunt bladeren en ze op uw afbeelding kunt neerzetten. Zodra deze objecten in uw document staan, kunnen ze worden vergroot/verkleind, verplaatst en geroteerd.

De editor biedt ook een flexibel bijsnijdgereedschap met een optie voor cirkelvormig bijsnijden. En er zijn een paar gereedschappen voor het bewerken van regio's: rode-ogenverwijderaar, moedervlekverwijderaar en mozaïek. De hulpmiddelen voor rode ogen en moedervlekken kunnen worden verbeterd, maar voor snelle retouches doen ze het goed.

Ongedaan maken en Alles ongedaan maken knoppen herstellen alle wijzigingen die u niet leuk vindt. En wanneer u uw bewerkingen opslaat, heeft u de mogelijkheid om een back-up van de originele foto te maken voordat u deze overschrijft, onder een nieuwe bestandsnaam op te slaan of uw bestand op te slaan in een aangewezen uitvoermap.

Image
Image

Bottom Line

In de batcheditor kunt u bijna alle beschikbare functies in de editor op meerdere bestanden tegelijk toepassen. Dat omvat kaders, objecten, tekst, kleur- en toonaanpassingen, verscherping, formaat wijzigen en veel van de effecten. U kunt de resultaten bekijken voordat u een of alle foto's met uw wijzigingen exporteert. U kunt de instellingen van uw batcheditor ook opslaan als een configuratiebestand om later opnieuw te gebruiken.

Pagina-indelingen

De paginamodule is een hulpmiddel voor het opmaken van meerdere foto's met meer dan 100 keuzes aan rasterlay-outs om uit te kiezen. Sleep uw foto's eenvoudig naar de vakken om een snelle collage te maken. Individuele afbeeldingen kunnen worden verplaatst en geschaald om in de rastervakken te passen, en u kunt de grootte van de lay-out aanpassen, marges toevoegen, de hoeken afronden en kaders of filtereffecten toepassen op alle foto's in het ontwerp. Zodra uw lay-out voltooid is, kan deze worden opgeslagen als een nieuw bestand of worden doorgegeven aan de editor.

Andere functies

Andere modules omvatten:

  • Combineren: voeg meerdere foto's samen tot een horizontale of verticale strook of raster.
  • AniGif: maak een op frames gebaseerde animatie van meerdere foto's.
  • Afdrukken: print fotopakketlay-outs of miniatuurcontactbladen.
  • Splitter: knip je foto in meerdere afbeeldingen op basis van een raster.
  • Schermopname: maak een afbeelding van uw volledige bureaublad, een venster of een deel van uw scherm.
  • Kleurkiezer: proef kleuren vanaf elke plek op uw scherm.
  • Raw Converter: een eenvoudige converter voor het opslaan van RAW-bestanden van camera's als JPEG's.
  • Hernoemen: batch-bewerk bestandsnamen met aangepaste tekst, datum, tijd, serienummers.

Conclusie

We zijn over het algemeen erg onder de indruk van wat deze foto-editor erin heeft gestopt zonder in te boeten aan gebruiksgemak. Het heeft echter een paar tekortkomingen. Op een paar plaatsen zagen we Koreaanse karakters in sommige dialoogvensters en soms was de taal niet erg duidelijk bij het beschrijven van de functies. Het programma is ook beperkt tot het werken met slechts één document tegelijk, dus als u de foto waaraan u werkt wilt wijzigen, moet u het huidige bestand opslaan en sluiten. Het betekent ook dat je geen geavanceerdere bewerkingen kunt doen, zoals een fotomontage van meerdere afbeeldingen die in elkaar overlopen. Hoewel er hier een paar bewerkingstools op pixelniveau zijn, zijn deze relatief beperkt. Dat gezegd hebbende, het biedt plaats aan het meeste van wat de gemiddelde persoon met foto's wil doen, en biedt ook heel wat leuke extra's.

PhotoScape is gratis voor niet-commercieel gebruik en draait op Windows 98/Me/NT/2000/XP/Vista/10 en Mac. Het programma activeerde geen adware- of spywarewaarschuwingen op mijn systeem, maar de website en online help geven wel tekstadvertenties weer. De online help bevat verschillende video's om de programmafuncties te demonstreren. Het is een van de betere gratis foto-editors die er zijn, en het is zeker de moeite van het bekijken waard.

Uitgeverssite

Aanbevolen: