Een Wii-afstandsbediening synchroniseren

Inhoudsopgave:

Een Wii-afstandsbediening synchroniseren
Een Wii-afstandsbediening synchroniseren
Anonim

Voordat je je Nintendo Wii kunt instellen, moet je weten hoe je een Wii-afstandsbediening synchroniseert met het systeem. Als je Wii-spellen op je computer wilt spelen met een videogame-emulator, wil je misschien ook weten hoe je een Wii-controller via Bluetooth met een pc kunt verbinden.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows-pc's en de Nintendo Wii, niet te verwarren met de Nintendo Wii U.

Een Wii-afstandsbediening koppelen met de Wii

De controller die bij je Wii is geleverd, is mogelijk al op het systeem aangesloten. Als dit niet het geval is, volg dan deze stappen om de Wii-afstandsbediening met het systeem te synchroniseren:

  1. Zorg ervoor dat de bewegingssensorbalk is aangesloten op de Wii.

    Image
    Image
  2. Zet het systeem aan en open het klepje van de geheugenkaartsleuf aan de voorkant van de Wii om de rode synchronisatieknop te vinden.

    Image
    Image

    Als je een Wii Mini-model hebt, vind je de synchronisatieknop naast het batterijvak aan de linkerkant van de console.

  3. Verwijder het batterijklepje aan de achterkant van de Wii-controller en druk vervolgens op de rode synchronisatieknop onder de batterijen. Het eerste LED-lampje aan de voorkant van de Wii-afstandsbediening zou moeten beginnen te knipperen.

    Image
    Image

    Op sommige Wii-afstandsbedieningen bevindt de synchronisatieknop zich in een gat in het batterijklepje aan de achterkant, in dat geval hoeft u het klepje niet te verwijderen.

  4. Terwijl de LED op de Wii-afstandsbediening knippert, druk je op de rode synchronisatieknop op de Wii.

    Image
    Image
  5. Als de verbinding succesvol is, stopt de LED met knipperen. De resterende ononderbroken blauwe LED geeft aan aan welke speler (1-4) de controller is toegewezen.

Je kunt extra Wii-afstandsbedieningen aansluiten door de bovenstaande stappen te volgen; als de controller echter eerder was gesynchroniseerd met een andere Wii, wordt deze niet langer gekoppeld aan die console.

Extra Wii-afstandsbedieningen tijdelijk synchroniseren

Als je op het systeem van een vriend speelt en je tijdelijk je Wii-afstandsbediening wilt aansluiten, volg je deze stappen:

  1. Druk op de Home-knop op de Wii-controller die is toegewezen aan speler één.

    Image
    Image
  2. Selecteer Wii-afstandsbedieningsinstellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Opnieuw verbinden.

    Image
    Image
  4. Op de controller die u wilt synchroniseren, drukt u tegelijkertijd op de 1+2 knoppen.

    Image
    Image
  5. Om meerdere Wii-afstandsbedieningen te synchroniseren, drukt u tegelijkertijd op 1+2 op elke controller in de volgorde waarin u ze wilt koppelen.

Alle controllers die met deze methode zijn gesynchroniseerd, worden automatisch ontkoppeld wanneer de console wordt uitgeschakeld.

Als je problemen hebt met het aansluiten van extra Wii-afstandsbedieningen tijdens het spelen van een game, sluit dan de software en probeer de controller vanaf het startscherm te synchroniseren.

Een Wii-controller aansluiten op een pc

Als je Wii-spellen wilt spelen met de Dolphin-emulator of een soortgelijk programma, wil je waarschijnlijk een Wii-afstandsbediening synchroniseren met je pc:

Je hebt een bewegingssensorbalk voor je pc nodig om de Wii-controller met een emulator te gebruiken.

  1. Start de Dolphin-emulator en selecteer Controllers bovenaan.

    Image
    Image
  2. Houd 1+2 tegelijkertijd ingedrukt op de Wii-afstandsbediening.

    Image
    Image
  3. Selecteer Real Wiimote in het vervolgkeuzemenu naast Wiimote 1.

    Image
    Image
  4. Vink het vakje aan naast Continu scannen en selecteer vervolgens OK. De LED aan de voorkant van de controller moet continu blauw branden.

    Image
    Image

Je zou nu de Wii-afstandsbediening moeten kunnen gebruiken, op voorwaarde dat je een sensorbalk op je pc hebt aangesloten.

Je moet elke keer dat je je computer opnieuw opstart je Wii-afstandsbediening met je pc koppelen. Om de Wii-afstandsbediening te ontkoppelen, klikt u met de rechtermuisknop op het Bluetooth-pictogram in het systeemvak en selecteert u Apparaat verwijderen.

Een Wiimote repareren die niet synchroniseert

Als de lampjes op de controller beginnen te knipperen en vervolgens uitgaan, probeer dan de volgende stappen voor probleemoplossing in volgorde. Controleer na elke stap of je de Wii-afstandsbediening kunt synchroniseren:

  1. Stel de Bluetooth van het Wii-systeem opnieuw in. Terwijl je op het Gezondheid & Veiligheid-scherm bent dat verschijnt wanneer je de Wii voor het eerst opstart, open je het klepje van de geheugenkaartsleuf op de console en houd je de rode synchronisatieknop 15 seconden ingedrukt.
  2. Verwijder de batterijen uit de Wii-afstandsbediening, laat ze drie minuten uit en vervang ze dan.
  3. Probeer een andere Wii-afstandsbediening te synchroniseren. Als het synchroniseert, weet je dat er een probleem is met de andere controller, dus je moet het repareren of vervangen.
  4. Probeer een andere sensorbalk. Als geen enkele controller met de Wii synchroniseert, moet je mogelijk de bewegingssensorbalk van de Wii vervangen.
  5. Repareer of vervang je Wii-systeem. Als je Wii-afstandsbediening nog steeds niet synchroniseert met je Wii-systeem, is er een probleem met de interne hardware van het systeem. Helaas biedt Nintendo geen reparaties meer aan, dus je moet het zelf repareren, naar een elektronicareparatiewerkplaats brengen of een andere console kopen.

Aanbevolen: