ADP-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ADP-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ADP-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de ADP-bestandsextensie is een Microsoft Access Project-bestand. Ze bevatten Access-projectinformatie en communiceren rechtstreeks met een Microsoft SQL Server-database, maar bevatten geen tabellen of query's zoals ACCDB-bestanden.

Hoewel het veel minder vaak voorkomt, kunnen ADP-bestanden in plaats daarvan audiobestanden zijn die worden gebruikt in sommige videogames of video's die zijn gedownload van websites voor videostreaming.

Image
Image

ADP is ook een payrollservicebedrijf, maar heeft niets te maken met dit bestandsformaat. Mogelijk ziet u deze letters ook worden gebruikt in afkortingen voor niet-gerelateerde technologietermen zoals actieve gegevenspagina en automatisch leveringsprogramma.

Hoe een ADP-bestand te openen

ADP-bestanden die met Microsoft Access worden gebruikt, kunnen natuurlijk ook met het programma worden geopend, maar alleen als u een versie gebruikt die ouder is dan Access 2013; ze werken ook niet met SQL Server 2012 of nieuwer.

We zijn niet op de hoogte van een mediaspeler of andere tool die ADP-bestanden kan openen die zijn geript/gekopieerd van schijven van videogames, en we hebben ook geen downloadlink voor een compatibele videospeler. Video's in dit formaat worden meestal gedownload van browser-add-ons zoals Video DownloadHelper in Firefox.

Wat je kunt proberen als je een videobestand hebt, is om het te hernoemen naar de. MP4-bestandsextensie (bijv. videofile.adp naar videofile.mp4). Dit werkt alleen als het bestand eigenlijk een MP4 is, maar tijdens het downloadproces de verkeerde naam heeft gekregen met. ADP.

Bottom Line

Net zoals we geen informatie hebben over het openen van ADP-audio- of videobestanden, kennen we ook geen tools om ze naar MP3's, MP4's of een ander audio-/videoformaat te converteren.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Een belangrijke reden waarom sommige bestanden niet openen in programma's waarvan we denken dat ze zouden moeten werken, is omdat we de bestandsextensie verkeerd lezen. Dit is eigenlijk heel gemakkelijk te doen omdat veel bestandsextensies enkele van dezelfde letters/cijfers delen.

ADD lijkt bijvoorbeeld erg veel op ADP, maar die bestandsextensie wordt gebruikt voor Dynamic AX Developer Documentation-bestanden, iets dat helemaal niets met Microsoft Access te maken heeft.

ADE en APD zijn ook gemakkelijk te verwarren voor deze bestandsextensie.

Aanbevolen: