Razer Basilisk X Hyperspeed: gamingprecisie voor een betaalbare prijs

Inhoudsopgave:

Razer Basilisk X Hyperspeed: gamingprecisie voor een betaalbare prijs
Razer Basilisk X Hyperspeed: gamingprecisie voor een betaalbare prijs
Anonim

Bottom Line

De Razer Basilisk X Hyperspeed is een goedkope draadloze gamingmuis die betrouwbare en eersteklas prestaties levert, maar de software en het ontwerp zullen niet iedereen aanspreken.

Razer Basilisk X HyperSpeed

Image
Image

We hebben de Razer Basilisk X Hyperspeed gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je klaar bent om over te stappen naar een gaming-specifieke muis en liever niet meer dan $ 100 beta alt, kan de Razer Basilisk X Hyperspeed je antwoord zijn. Deze betaalbare gamingmuis wordt ondersteund door een aantal krachtige draadloze en sensortechnologie die zelfs draadloze gaming-sceptici zal aanspreken. Natuurlijk zijn er een paar compromissen voor de betaalbaarheid: er zijn geen RGB-instellingen, gewichtsaanpassingen of DPI-indicatoren, en de algehele look en feel is niet zo verfijnd als duurdere concurrenten. Maar het is geen uitdaging om redenen te vinden om deze draadloze gamingmuis eens te proberen.

Ontwerp: een beetje te simpel

De Basilisk X Hyperspeed is qua ontwerp ingetogen met zijn volledig zwarte constructie. Hoewel utilitair, was het eenvoudige ontwerp saai en ongeraffineerd. Dat gezegd hebbende, waardeerde ik de eenvoud met bepaalde aspecten, zoals de draadloze schakelknop aan de onderkant van het apparaat en de opslagsleuf voor de draadloze ontvanger in de batterijpoort. En het scrollwiel is stevig en levert scherpe feedback, terwijl de DPI-schakelaar gemakkelijk te bereiken is en snel reageert.

Hoewel alle knoppen responsief aanvoelden, zagen en voelden de plastics die op het apparaat werden gebruikt er dun en onaanzienlijk uit. Een ander nadeel is hoe gemakkelijk het pluisjes oppakte en hoe versleten de rubberen voetjes er al na een paar uur gebruik uitzagen. Ik heb echter geen muismat gebruikt, of meer specifiek een Razer gaming-muismat, wat Razer benadrukt om voortijdige schade te voorkomen. De Basilisk X Hyperspeed is ook erg licht van gewicht, net iets meer dan 3 gram met de batterij - en er zijn geen optionele gewichten om dit apparaat te helpen verankeren als je de voorkeur geeft aan een zwaarder gewicht van je gamingmuis.

Image
Image

Belangrijkste kenmerken: Razer 5G-sensortechnologie staat achter je

De Razer Basilisk X Hyperspeed profiteert van dezelfde Razer 5G optische sensoren die je aantreft in bedrade favorieten zoals de Razer Deathadder Elite en Razer Mamba Elite. Deze sensortechnologie levert een maximale gevoeligheid van 16.000 DPI (dots per inch), een topversnellingssnelheid van 40G (G-kracht of zwaartekracht) en tot 450 IPS (inch per seconde). Hogere DPI-, IPS- en acceleratiesnelheden kunnen betekenen dat de muis minder moeite hoeft te doen om nauwkeurige en snelle bewegingen te maken. Ik bleef bij lagere DPI-gevoeligheidsinstellingen, maar meer ervaren gamers zullen waarschijnlijk meer voordeel halen uit de hogere bereiken.

Wat me wel opviel, was de ultrasnelle respons van zelfs de kleinste muisbeweging. Dat is het resultaat van de standaard pollingsnelheid van 1000 Hz voor snelle rapportage en de optische muisschakeltechnologie van het merk die onmiddellijke actie levert vanaf het moment dat er druk wordt uitgeoefend. Razer zegt dat deze muis klaar is om tot 50 miljoen spot-on klikken te leveren. Met andere woorden, dit is een razendsnelle muis die meer dan in staat is om altijd bij te blijven.

Dit is een razendsnelle muis die meer dan in staat is om altijd bij te blijven.

Prestaties: snelle DPI-omschakeling en vertragingsvrije controle

Tijdens het spelen was het wisselen van DPI erg snel en handig, maar ik raakte vaak verdwaald terwijl ik door mijn aangepaste DPI-instellingen fietste. Er was geen referentiepunt van een indicatielampje, waar RGB-instellingen nuttig zouden zijn geweest. Hoewel ik het niet met FPS-games heb getest, heeft het scrollwiel een gecomponeerd gevoel dat volgens velen het natuurlijk maakt voor FPS-wapenwisselingen. Ik heb deze muis voornamelijk getest met muisgestuurde puzzelspellen en avonturengames voor één speler zoals Star Wars Jedi: Fallen Order en genoot van soepele, snelle en gecontroleerde prestaties over de hele linie zonder waarneembare vertragingen.

Comfort: Over het algemeen gemakkelijk te gebruiken

Dankzij de responsieve knoptechnologie voelden alle knoppen stevig en drijvend aan, waardoor ze weinig moeite hoefden te doen. De duimsteun bood gemakkelijke toegang tot de knoppen in de buurt en ik merkte geen problemen met de bediening tijdens het gamen gezien het lichtgewicht. Meer doorgewinterde gamers die moeten worden aangepast aan het gewicht en de DPI-gevoeligheid, kunnen daar anders over denken. Ik heb geprobeerd het als een algemene muis te gebruiken en het voldeed gewoon niet helemaal aan mijn behoeften, omdat er geen instellingen voor zijwaarts scrollen of scrollen zijn. Het kan ook een beetje krap zijn voor grotere handen, omdat het net iets te breed was voor mijn kleine hand.

Image
Image

Draadloos: dubbele opties in Hyperspeed

De Razer Basilisk X Hyperspeed maakt gebruik van de gelijknamige draadloze Hyperspeed-technologie die volgens Razer 25% sneller is dan elke andere draadloze technologie die er is. Op Hyperspeed wireless zou deze muis tot 285 uur goed moeten zijn en op Bluetooth tot 450 uur. Ik heb alleen het oppervlak bekrast in termen van continu gebruik per uur, maar dit is weer een aanzienlijke overwinning in het koopvoordeel van deze muis. Zowel de Bluetooth- als de draadloze USB-configuratie was eenvoudig en betrouwbaar en het heen en weer schakelen tussen de twee methoden ging naadloos.

Software: Fatsoenlijke opties maar over het algemeen buggy

Het Razer Synapse 3-programma biedt toegang tot een behoorlijk uitgebreide hoeveelheid Basilisk X Hyperspeed-aanpassingen. U kunt keybinds programmeren, gameprofielen koppelen, alle knoppen opnieuw toewijzen en DPI-instellingen en pollingsnelheden aanpassen, naast het instellen van meerdere profielen om op te slaan in de opslag aan boord.

Hoewel dat in theorie allemaal geweldig is, was mijn ervaring met de software veel minder plezierig dan met Logitech G HUB, die ook een diep niveau van controle biedt, maar op een veel soepelere en gebruiksvriendelijkere manier. Er zijn veel extra toeters en bellen die optioneel zijn en niet van toepassing zijn op dit apparaat, zoals de Chroma RGB-tool, die de software een opgeblazen gevoel gaf. Het was ook vaak vrij traag om wijzigingen te laden en toe te passen en soms liep de software gewoon vast of gaf niet duidelijk aan waar een wijziging succesvol was.

Image
Image

Bottom Line

Deze draadloze Razer-muis vormt een sterke verdediging dat gamingmuizen niet $ 100 of hoger hoeven te zijn of aan een snoer hoeven te worden vastgemaakt om goed te presteren. Met slechts ongeveer $ 60 kun je een behoorlijk stuk wisselgeld besparen en nog steeds genieten van veel van de kenmerkende Razer-technologieën die serieuze en zelfs professionele gamers vertrouwen. Dat extra geld bespaar je voor randapparatuur zoals een Razer gaming-muismat of gaming-toetsenbord.

Razer Basilisk X Hyperspeed vs. Corsair Dark Core RGB Pro

Als je het idee van bepaalde gaming-pijlers zoals RGB-instellingen en een bedrade verbinding leuk vindt, kan de Corsair Dark Core RGB Pro (zie op Amazon) voor $ 20 meer aan die verlangens voldoen. Deze muis verhoogt de DPI-ante tot 18000, versnelt de pollingsnelheid tot 2000Hz en biedt twee extra knoppen om te programmeren. Je kunt deze draadloos gebruiken via Bluetooth of opladen en tegelijkertijd gebruiken via een USB-C-kabel.

De Corsair is groter en zwaarder en wordt zelfs geleverd met een extra en verwisselbare handgreep voor meer controle en comfort. Het is ook Qi draadloos compatibel. Maar de Razer Basilisk X Hyperspeed heeft het duidelijke voordeel als het gaat om de levensduur van de batterij en overtreft de bescheiden 50 uur van zijn concurrent.

Een betaalbare gamingmuis die concurreert met meer premium rivalen

De Razer Basilisk X Hyperspeed is een zeer redelijk geprijsde gamingmuis die zou kunnen dienen als een prettige introductie tot draadloos gamen. Als je de voorkeur geeft aan RGB-instellingen en flitsende accenten, zal deze draadloze muis meer verlangen. Maar de geweldige batterijduur en eersteklas sensoren en draadloze betrouwbaarheid overtreffen de bescheiden prijs ruimschoots.

Specs

  • Productnaam Basilisk X HyperSpeed
  • Product Merk Razer
  • SKU 811659035806
  • Prijs $60.00
  • Gewicht 2,9 oz.
  • Productafmetingen 5,12 x 2,36 x 1,65 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Compatibiliteit Windows, macOS
  • Batterijlevensduur Tot 450 uur
  • Connectiviteit 2,4 Ghz draadloos en Bluetooth

Aanbevolen: