Portretmodus gebruiken & Portretbelichting op iPhone

Inhoudsopgave:

Portretmodus gebruiken & Portretbelichting op iPhone
Portretmodus gebruiken & Portretbelichting op iPhone
Anonim

Voor het maken van foto's van studiokwaliteit waren een hoogwaardige DSLR-camera, een getrainde fotograaf en een studio nodig. Niet meer. Dankzij de functies Portretmodus en Portretbelichting op sommige iPhone-modellen kun je prachtige, dramatische foto's maken met alleen de telefoon in je zak.

Portretmodus vereist een iPhone 7 Plus of nieuwer.

Wat zijn portretmodus en portretbelichting en hoe werken ze?

Image
Image

Portretmodus en Portretbelichting zijn fotofuncties van de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X waarbij het onderwerp van de foto scherp op de voorgrond staat en de achtergrond wazig is. Hoewel de functies verwant zijn, zijn ze niet hetzelfde.

  • Portretmodus maakt de achtergrond wazig terwijl het onderwerp van de foto scherp op de voorgrond staat.
  • Portretbelichting maakt foto's in de portretmodus en past lichteffecten in studiostijl toe.

Alle iPhone-modellen die deze functies ondersteunen, de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X, hebben twee ingebouwde lenzen in de camera aan de achterkant van de telefoon. De eerste is een telelens die het onderwerp van de foto omkadert. De tweede groothoeklens meet het verschil in afstand tussen wat er door wordt "gezien" en wat door de telelens wordt "gezien".

Door de afstand te meten, maakt de software een 'dieptekaart'. Zodra de diepte in kaart is gebracht, kan de telefoon de achtergrond vervagen terwijl de voorgrond scherp blijft om foto's in de portretmodus te maken.

De portretmodus gebruiken op iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X

Volg deze stappen om foto's te maken met de portretmodus op de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus of iPhone X:

  1. Beweeg binnen 2-8 voet van het onderwerp van de foto.
  2. Tik op de Camera-app om deze te openen.
  3. Veeg de balk onderaan naar Portret.
  4. Als Portrait is geselecteerd, zal de app voorstellen hoe je de beste foto kunt maken, zoals dichterbij of verder weg gaan en de flitser inschakelen.
  5. De app zou automatisch een persoon of een gezicht moeten detecteren (als deze in de afbeelding staat). Witte zoekerframes verschijnen automatisch op het beeld eromheen.
  6. Wanneer de zoekerframes geel worden, maak je de foto door op de cameraknop op het scherm te tikken of op de knop Volume omlaag te klikken.

U kunt filters toepassen op de afbeelding voordat u deze maakt. Tik op de drie in elkaar grijpende cirkels om ze te onthullen. Tik op verschillende filters om te zien hoe ze eruit zullen zien.

Portretverlichting gebruiken op iPhone 8 Plus en iPhone X

Als je een iPhone 8 Plus of iPhone X hebt, kun je portretbelichtingseffecten van professionele kwaliteit aan je afbeeldingen toevoegen. Alle stappen voor het maken van de foto zijn hetzelfde, behalve het wiel voor verlichtingsopties onder aan het scherm.

Veeg door de kubussen met verlichtingsopties om te zien hoe ze de resulterende afbeelding zullen veranderen. De opties zijn:

  • Natuurlijk licht: De standaardinstelling.
  • Studio Light: Verheldert gelaatstrekken.
  • Contourlicht: Verhoogt de dramatiek van een afbeelding door gericht licht toe te voegen.
  • Stage Light: Zet het onderwerp van de foto in de schijnwerpers.
  • Stage Mono: Hetzelfde als toneellicht, maar in zwart-wit in plaats van kleur.

Nadat je een belichtingsoptie hebt geselecteerd, maak je de foto.

Je kunt deze effecten aanpassen. Tik op het scherm zodat de omtrek van de zoeker verschijnt en veeg vervolgens langzaam omhoog en omlaag om de lichtschuifregelaar te verplaatsen. De wijzigingen verschijnen in re altime op het scherm.

Selfies maken met portretbliksem op iPhone X

Om je selfie-game sterk te houden met een iPhone X, pas je portretbelichting toe op je foto's. U moet de camera aan de voorzijde hebben geactiveerd.

Selecteer Portrait in de onderste balk en kies vervolgens de gewenste verlichtingsoptie.

Klik op volume omlaag om de foto te maken (tikken op de schermknop werkt ook, maar volume omlaag is gemakkelijker en minder kans dat je per ongeluk je hand in de foto krijgt).

De portretmodus uit je foto's verwijderen

Nadat je foto's hebt gemaakt in de portretmodus, kun je de portretfuncties in de Foto's-app verwijderen door op Bewerken te tikken en vervolgens op Portret.

Als je van gedachten verandert en de portretmodus opnieuw wilt toevoegen, herhaal je de bovenstaande stappen en zorg je ervoor dat Portret geel is wanneer je erop tikt. Deze tweerichtingsconversie is mogelijk omdat de Foto's-app gebruikmaakt van niet-destructieve bewerking.

Portretverlichting op uw foto's wijzigen

Je kunt de selectie Portretbelichting ook wijzigen op foto's die met de iPhone X zijn gemaakt nadat je ze hebt gemaakt. Bewerk de foto in de Foto's-app door het wiel voor het openen van de verlichting te vegen naar een foto die beter aan uw voorkeuren voldoet.

Aanbevolen: