Creëer het Wall Street Journal Hedcut-foto-effect

Inhoudsopgave:

Creëer het Wall Street Journal Hedcut-foto-effect
Creëer het Wall Street Journal Hedcut-foto-effect
Anonim

The Wall Street Journal bevat gedetailleerde, "hedcut" portretten van publieke figuren. WSJ-kunstenaars hebben deze gestippelde portretten met de hand gemaakt sinds de publicatie ze voor het eerst in 1979 begon te gebruiken. Het is een mooi effect en je zou het misschien opnieuw willen maken met een computer.

Helaas heeft Photoshop momenteel geen hedcut-filter of effect waardoor elke afbeelding die u erin plaatst eruitziet als een van deze illustraties. Maar je kunt dichtbij komen met een paar verschillende methoden, zowel met software als met gratis online tools.

Deze instructies zijn van toepassing op Photoshop CS5 en hoger. Sommige menu-items en opdrachten kunnen verschillen tussen versies.

Hoe het Hedcut-effect online te creëren

Voor een snelle oplossing kun je online filters gebruiken zoals die bij PhotoMania. Deze service bevat verschillende effecten die u gratis kunt toepassen op elke foto die u uploadt. Het heeft zelfs iOS- en Android-apps, zodat je deze tools kunt gebruiken om de foto's op je telefoon te maken.

PhotoMania is niet de enige site die dit voor u doet, maar hier leest u hoe u het hedcut-effect kunt benaderen met behulp van de opties.

  1. Ga naar PhotoMania en klik op Begin met het maken van effecten.

    Image
    Image
  2. Om een foto vanaf uw computer te uploaden, klikt u op Upload a Photo. Als u er een uit uw Facebook-profiel wilt gebruiken, klikt u op Facebook Photos.

    Je moet inloggen op je Facebook-profiel om afbeeldingen ervan te gebruiken.

    Image
    Image
  3. Selecteer de afbeelding op uw computer en klik op Choose.

    Image
    Image
  4. Klik op Sketch.

    Image
    Image
  5. Verschillende opties simuleren de handgetekende hedcut-look, dus je zult willen rondklikken en verschillende proberen totdat je de gewenste resultaten krijgt. De dichtstbijzijnde zijn Master Sketch, Black Pen en Woven Sketch.

    De optie Geweven schets plaatst een rand rond de afbeelding die u later waarschijnlijk wilt verwijderen, maar u kunt deze snel uitsnijden met andere hulpmiddelen.

    U zult de schuifregelaar Intensiteit waarschijnlijk niet willen aanpassen, tenzij u een grijswaardenfoto bijwerkt, omdat dit het monochromatische, hedcut-effect zou wegnemen.

    Image
    Image
  6. Als je de foto hebt zoals je wilt, klik je op de Download knop.

    Image
    Image
  7. De bijgewerkte foto wordt naar uw computer gedownload.

Het Hedcut-effect in Photoshop maken met filters

Als je het gewenste effect niet kunt krijgen met iets als PhotoMania, kun je nog een paar dingen in Photoshop proberen die je misschien dichterbij kunnen brengen. Dit is wat je moet doen.

  1. Open de afbeelding die u wilt wijzigen in Photoshop.
  2. Aangezien de hedcuts in de Wall Street Journal typisch headshots zijn, wil je misschien dat deel van de afbeelding isoleren. Selecteer het gereedschap Crop door erop te klikken in de werkbalk of door de sneltoets C. te gebruiken

    Image
    Image
  3. Sleep om het hoofd en de schouders van uw afbeelding te selecteren en klik vervolgens op het vinkje of druk op Enter op uw toetsenbord.

    Image
    Image
  4. Gebruik de Toverstaf tool (sneltoets W), selecteer de achtergrond.

    Deze instructies werken het beste op foto's met uniforme, contrasterende achtergronden. Als je afbeelding er geen heeft, wil je misschien eerst de achtergrond verwijderen.

    Image
    Image
  5. Maak met de selectie nog steeds een nieuwe laag door op de Nieuwe laag knop te klikken in het Layers venster.

    Image
    Image
  6. Klik in het menu Select op Inverse. Deze opdracht verplaatst de selectie van de achtergrond naar je onderwerp.

    Deze stap is niet helemaal noodzakelijk, maar het zal je later wat opruimen besparen.

    Image
    Image
  7. Klik in het menu Bewerken op Stroke.

    Image
    Image
  8. Het Stroke menu wordt geopend. Het idee hier is om een stevige omtreklijn rond het onderwerp te maken, zodat het lijkt alsof iemand het heeft getekend.

    De breedte die u selecteert, hangt af van de grootte van uw afbeelding. Een te smalle omtreklijn is niet zichtbaar en een te zware omtreklijn lijkt meer op een stift dan op een pen. Over het algemeen wilt u geen lijnwaarde gebruiken die groter is dan 1 procent van de totale breedte van uw canvas.

    Stel de Kleur in op zwart en stel de Locatie in op Buiten.

    Klik op OK om de streek te maken.

    Image
    Image
  9. Deselecteer de afbeelding door Deselect te selecteren onder het Select menu.

    Image
    Image
  10. Als de afbeelding nog niet in zwart-wit is, selecteert u de laag met het onderwerp van uw foto (dit kan de achtergrond zijn) en gaat u naar Image >Aanpassingen > Verzadiging.

    Image
    Image
  11. Met die laag nog steeds geselecteerd, ga naar Filter > Artistic > Poster Edges.

    Image
    Image
  12. Het filter Posterranden past lijnen toe op de "randen" die het in een afbeelding detecteert. Je gebruikt posterranden om enkele van de gelaatstrekken aan de binnenkant te markeren, zoals je deed met de lijnomtrek rond de afbeelding.

    Speel met de schuifregelaars om het gewenste effect te krijgen (en geen effect dat u niet wilt). Over het algemeen wilt u de instellingen voor Randdikte en Randintensiteit laag en Posterisatie relatief hoog.

    Klik op OK om het filter toe te passen.

    Image
    Image
  13. Druk op D om uw Voorgrond- en Achtergrondkleuren terug te zetten naar de standaard zwart-wit.

    Image
    Image
  14. Selecteer in het menu Filters Sketch en klik op Halftone Pattern.

    Image
    Image
  15. Het filter Halftoonpatroon plaatst een patroonoverlay op een afbeelding op basis van de voorgrond- en achtergrondkleuren. Met dit filter simuleert u de punten in de hedcut.

    Houd de Size-instelling laag en houd het Pattern Type ingesteld op Dot (de andere opties zijn Cirkel en Lijn, die je niet hetzelfde effect geven).

    Pas ten slotte het contrast aan totdat je de look krijgt die je wilt. Je wilt de stippen zichtbaar houden zonder teveel details in de afbeelding te verliezen.

    Klik op OK wanneer de afbeelding eruitziet zoals u wilt.

    Image
    Image
  16. Als je de achtergrond niet van de originele afbeelding hebt verwijderd, heeft deze ook het halftoonpatroon erop. Om het te verwijderen, gebruik de Toverstaf om het te selecteren en druk op Delete.

    Image
    Image
  17. Als er een dialoogvenster verschijnt, stelt u Content in op White en klikt u op OK.

    Image
    Image
  18. Als de afbeelding er nog steeds te realistisch uitziet, kun je nog een filter toepassen. Open het Filters menu, ga met de muis over Vervormen en klik op Diffuse Glow.

    Net als het halftoonpatroon gebruikt het effect Diffuse Glow de voorgrond- en achtergrondkleuren die je hebt geselecteerd, dus druk op D voordat je het selecteert om er zeker van te zijn dat je de standaardinstellingen gebruikt.

    Image
    Image
  19. Pas nogmaals de schuifregelaars aan totdat de afbeelding er goed uitziet. Een hogere Graininess zal grotere blokken opbreken zodat ze op nog meer stippen lijken. Pas de Glow Amount aan om een deel van de details te vervagen, maar niet zozeer dat je alles verliest. De Clear Amount past de donkere delen van de afbeelding aan.

    Image
    Image
  20. Druk op OK om het filter toe te passen. Al deze filters gecombineerd zouden je iets als een hedcut moeten geven, maar als je niet tevreden bent, heb je nog een paar opties beschikbaar.

Hoe het Hedcut-effect in Photoshop te creëren met behulp van acties

Spelen met veel filters kost veel tijd en geduld, maar één persoon heeft een snelkoppeling gemaakt voor Photoshop-gebruikers. Grafisch ontwerper Chris Spooner heeft een reeks gratis Photoshop-acties waarmee u eenvoudig drie verschillende niveaus van "graveereffecten" in Photoshop kunt maken.

Het gebruik van deze acties zal niet hetzelfde effect hebben als een hedcut, maar voor de tijd die het kost en de resultaten, komt het dichtbij genoeg om de meeste mensen tevreden te stellen.

  1. Ga naar de blogpost op Spoon Graphics.
  2. Scroll omlaag naar de onderkant van het bericht en klik op Download het gegraveerde effect Photoshop-actie.

    Image
    Image
  3. Zoek de bestanden in je map Downloads (of waar je downloads ook terechtkomen). Je hebt twee componenten: de patronen en de acties.

    Image
    Image
  4. Sleep het Patterns-bestand naar Photoshop en sleep vervolgens het Action (atn-bestand typ) in.
  5. Ga in Photoshop onder het Window menu en klik op Actions om het Actions-venster te laten verschijnen.

    Image
    Image
  6. In het Actions venster heb je een map met de naam Engraved Effect. Klik op de pijl ernaast om de drie soorten effecten te zien die u kunt maken: zwaar, gemiddeld en licht.

    Image
    Image
  7. Open de foto die u wilt wijzigen in Photoshop. Het zou moeten eindigen als de Background laag.

    Dit gegraveerde effect werkt beter bij grotere foto's (d.w.z. groter dan 500 x 500 pixels).

  8. Snijd de foto bij als je wilt, met het gereedschap Crop (sneltoets: C).

    Selecteer het gebied dat u wilt gebruiken en klik op het vinkje om de wijzigingen aan te brengen.

    Image
    Image
  9. Selecteer het graveereffect dat u wilt gebruiken (van de drie) en klik op de knop Play.

    Image
    Image
  10. De actie wordt automatisch uitgevoerd en produceert een zwart-witafbeelding waarop het effect wordt toegepast.

    De actie kan langer duren om grotere afbeeldingen te verwerken.

    Image
    Image
  11. Als de afbeelding er goed uitziet, bent u klaar en kunt u deze exporteren met de opdracht Opslaan voor web en apparaten.

    Je kunt het effect ook aanpassen. Begin door te klikken op de pijl naast de laag met het label Engraved Effect.

    Image
    Image
  12. Deze map bevat alle patronen en maskers die Photoshop over de originele afbeelding heeft gelegd. Om een wijziging aan te brengen, klikt u op een laag en kiest u de opdracht Vrije transformatie onder het menu Bewerken.

    Klik op de laag (het vak aan de linkerkant), niet op het masker.

    Image
    Image
  13. Sleep de handvatten om de laag kleiner te maken. Voor de eenvoud kunt u het formaat wijzigen zodat het dezelfde grootte heeft als het canvas. Mogelijk moet u uitzoomen om de handvatten te vinden, omdat de lagen mogelijk veel groter zijn dan de afbeelding.

    Klik op het vinkje om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image
  14. Herhaal deze stappen totdat je alle lagen naar wens hebt aangepast. Hoe kleiner je de laag maakt, hoe dichter de graveertekens bij elkaar komen en hoe gedetailleerder de afbeelding zal zijn.

    Image
    Image
  15. Voor een laatste detail kun je een lijn rond de afbeelding toevoegen. Begin met het selecteren van de laag Background en selecteer de ruimte erachter met de Toverstaf.

    Image
    Image
  16. Klik in het menu Select op Inverse om de selectie tussen de achtergrond en het onderwerp te wisselen.

    Image
    Image
  17. Als de selectie nog steeds actief is, maakt u een nieuwe laag door op de knop Nieuwe laag te drukken.

    Image
    Image
  18. Met de nieuwe laag geselecteerd, open het Bewerken menu en selecteer Stroke.

    Image
    Image
  19. De beste maat voor de streek hangt af van hoe groot je afbeelding is.

    De kleur moet zwart zijn en de locatie moet Buiten. zijn

    Klik op OK om de streek te maken.

    U kunt verschillende waarden proberen als de regel er niet goed uitziet door Undo te selecteren onder het Edit menu en vervolgens de Stroke dialoogvenster opnieuw.

    Image
    Image
  20. Photoshop trekt een lijn rond de selectie, maar je kunt deze nog niet zien. Sleep de nieuwe laag (met de streek) boven de Background Copy laag om deze zichtbaar te maken.

    Image
    Image
  21. Met deze actie in Photoshop kun je goede effecten krijgen van bijna elke foto.

Handmatig het Hedcut-effect in Photoshop maken

De laatste manier waarop je het hedcut-effect in Photoshop kunt maken, is vergelijkbaar met hoe de artiesten van de Wall Street Journal het doen. Maar in plaats van pen en inkt te gebruiken, gebruik je het gereedschap Verf.

Deze methode is vergelijkbaar met de manier waarop hedcut-artiest Kevin Sprouls de analoge versie beschrijft.

  1. Open de afbeelding die je wilt gebruiken in Photoshop.
  2. Gebruik het gereedschap Crop om een selectie te slepen rond wat je in het portret wilt gebruiken. Klik op het vinkje om de wijzigingen af te ronden.

    Image
    Image
  3. Ga naar het Image menu, open de Adjustments kop en klik op Desaturate om maak je afbeelding grijstinten.

    Image
    Image
  4. Maak een Nieuwe laag bovenop de bestaande.

    Image
    Image
  5. Druk op D om uw voor- en achtergrondkleuren in te stellen op de standaardkleuren (zwart-wit).
  6. Selecteer het gereedschap Brush (sneltoets: B).

    Image
    Image
  7. Stel onder Instellingen een penseelgrootte in waarmee u een opvallende lijn kunt maken (de volgende stap is het overtrekken van de omtrek van de afbeelding).

    Stel de Hardheid in op 100 procent.

    Image
    Image
  8. Op de nieuwe laag schets je de afbeelding zorgvuldig met je penseel. Ga langzaam en gebruik korte halen zodat als je een fout maakt, je het ongedaan kunt maken (Cmd/Ctrl-Z) zonder al te veel voortgang te verliezen.

    Image
    Image
  9. Maak een nieuwe laag.
  10. Verander de grootte van het penseel om het kleiner te maken en breng op de nieuwe laag de contouren van het gezicht van de persoon in kaart. In deze stap schets je belangrijke kenmerken zoals de ogen, neus, mond en oren, samen met vouwen en rimpels.

    Deze laag zal er vreemd uitzien, maar het zal een gids zijn voor de volgende stappen.

    Image
    Image
  11. Maak een nieuwe laag.
  12. Selecteer je penseel opnieuw en stel de grootte in op ergens tussen de waarden die je hebt gebruikt voor de omtrek en de contourkaart.
  13. Zoom in op je afbeelding en begin met het plaatsen van stippen om het portret in te vullen met enkele muisklikken. Gebruik de contourlijnen die u hebt getekend als hulplijnen. Plaats stippen dichter bij elkaar om donkere lijnen te suggereren en let op lichtere delen van de foto. Je plaatst daar minder stippen om de lichteffecten van de originele foto te behouden.

    Plaats de stippen niet zo dicht bij elkaar dat je ze niet meer uit elkaar kunt houden, en probeer geen lijnen te maken (ze zijn prima te gebruiken om kleding en andere kleine kenmerken af te bakenen). Hedcut-artiesten doen deze stap met fijne pennen en inkt, punt voor punt.

    Image
    Image
  14. Zodra je de belangrijke kenmerken van het gezicht hebt gemarkeerd, zoek je naar lichte schaduwen of lichte vlekken in de afbeelding die je naar voren kunt brengen. Hoe meer stippen je plaatst, hoe meer details er in je uiteindelijke tekening zullen zitten.
  15. Om te controleren of u gebieden hebt gemist, verbergt u de laag contour door op de Oog-knop ernaast te klikken. Als u dit doet, worden de lijnen verwijderd, maar blijven de stippen behouden zodat u kunt zoeken naar voor de hand liggende omissies.

    Image
    Image
  16. Als je tevreden bent met wat je hebt, open je het Layer menu, selecteer je New Fill Layer en klik je opEffen kleur.

    Image
    Image
  17. Geef je nieuwe laag desgewenst een naam en klik op OK.

    Image
    Image
  18. Selecteer een kleur uit de kleurkiezer en klik vervolgens op OK.

    Image
    Image
  19. Sleep de nieuwe opvullaag zodat deze tussen de achtergrond- en omtreklagen zit.

    Image
    Image
  20. Klik op het eye icoon op de contour laag om te zien hoe je stuk eruit ziet. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, schakelt u tussen de Brush en Eraser tools op de inking laag totdat u ben blij met je werk. Omdat je ze op verschillende lagen legt, kun je hele delen van de inkt wissen terwijl je de contourkaart op zijn plaats houdt.

Aanbevolen: