Wat is breedband?

Inhoudsopgave:

Wat is breedband?
Wat is breedband?
Anonim

Breedband is een term die veel wordt gebruikt om elke vorm van snelle internetverbinding te beschrijven die altijd aan staat en gegevens via meer dan één kanaal tegelijk kan verzenden.

Breedbandinternetverbindingen zijn superieur aan de klassieke inbelmethode die handmatig moest worden geactiveerd en beperkt was tot het uitvoeren van één taak tegelijk, zoals bellen of verbinding maken met internet.

Image
Image

Wat betekent breedband?

De technische definitie van breedband is die van een methode van datatransmissie die twee of meer verkeerstypes tegelijk kan ondersteunen vanwege het vermogen om een brede of brede frequentieband te ondersteunen.

Officiële breedbanddefinities kunnen per regio verschillen, waarbij sommige organisaties het gebruik van de term beperken tot datasnelheden boven een bepaalde minimumvereiste. Dit wordt meestal gedaan om ervoor te zorgen dat consumenten consistente internetdiensten krijgen van providers die inferieure diensten anders zouden kunnen voorstellen als beter dan ze in werkelijkheid zijn.

De FCC classificeert bijvoorbeeld een breedbandverbinding met een minimale download- en uploadsnelheid van respectievelijk 25 en 3 Mbps, terwijl Ofcom in het Verenigd Koninkrijk stelt dat een breedbandverbinding minimaal een downloadsnelheid van 10 Mbps moet hebben en een uploadsnelheid van slechts één Mbps.

Welke soorten breedband zijn er?

Veel mensen denken aan breedband als een bekabelde of kabelinternetverbinding, maar de daadwerkelijke fysieke implementatie van de technologie laat een veel breder gebruik zien dat de breedbandbetekenis behoorlijk verbreedt.

Hier zijn enkele voorbeelden van breedband internetverbindingen:

  • DSL (digitale abonneelijn)
  • Glasvezelkabel
  • Kabel
  • 3G mobiel breedband
  • 4G mobiel breedband
  • 5G mobiel breedband
  • 6G mobiel breedband
  • Wi-Fi in witte ruimte
  • Satelliet en ruimtegebaseerd internet

Dus, de antwoorden op "Wat is een breedbandverbinding?" en “Wat is breedbandinternet?” kan een heel ander antwoord krijgen, afhankelijk van met wie je praat en welke opties beschikbaar zijn in jouw regio.

Hoe kan ik breedbanddeals vergelijken?

Bij het zoeken naar de beste breedbanddeals, is het belangrijk om naar de kleine lettertjes te kijken en de gepromote en gegarandeerde upload- en downloadsnelheden te vergelijken die elke optie kan bieden. Veel providers hebben een breedbandvergelijkingstabel op hun website waarin precies wordt uitgelegd wat u van elk abonnement kunt verwachten. Sommige kunnen zelfs de breedbanddeals van andere bedrijven evenaren.

Pas op dat u niet bevooroordeeld bent ten opzichte van de ene vorm van breedbandinternet boven de andere. Een bekabelde verbinding kan vaak sneller zijn, maar u kunt betere snelheden halen door een 4G-breedbandinternetverbinding te gebruiken, afhankelijk van waar u woont.

Wees je bewust van welke diensten er in jouw regio beschikbaar zijn. U wilt niet extra betalen voor 5G-connectiviteit als u alleen in staat bent tot een lagere snelheid.

Wat is de beste optie voor breedbandinternet?

Bij het kiezen van een breedbandinternetprovider is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

  • Welke opties zijn beschikbaar voor uw gebouw? Veel appartementsgebouwen zijn bijvoorbeeld opgesloten in specifieke plannen.
  • Moet u veel reizen? Zo ja, dan is een draagbare mobiele optie wellicht beter voor u.
  • Welke optie is echt sneller? Veel Twitch-streamers in Australië gebruiken 4G- of 5G-breedbandinternet vanwege de notoir lage snelheid van de binnenlandse bedrade opties.
  • Hoeveel data heb je nodig? Als je van plan bent veel data te downloaden en uploaden, heb je misschien liever een langzamere optie met een grotere datalimiet.
  • Welke datasnelheden heb je nodig? Als je verwacht 4K-films te streamen via Netflix of een online cloud-gamingservice zoals Google Stadia of Project xCloud te gebruiken, moet je' Ik moet nagaan welke plannen het aankunnen.

Naast het onderzoeken van uw breedbandinternetopties wanneer u zich aanmeldt voor een abonnement, is het net zo belangrijk om elk jaar of zo in te checken bij uw provider om te zien of er goedkopere of snellere opties beschikbaar zijn.

Aanbevolen: