Phillips Hue Lightbulb-kwetsbaarheid gepatcht

Phillips Hue Lightbulb-kwetsbaarheid gepatcht
Phillips Hue Lightbulb-kwetsbaarheid gepatcht
Anonim

What: Phillips heeft een langdurige kwetsbaarheid gepatcht voor zijn Hue slimme gloeilampen.

Hoe: Firmware voor de Hub had automatisch moeten worden gepatcht.

Waarom maakt u zich zorgen: Als u Philips Hue-gloeilampen en de Hue Hub gebruikt, moet u ervoor zorgen dat deze is bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Image
Image

Onze slimme huizen zijn alleen zo veilig als de bedrijven die ze maken en houden onze slimme gadgets up-to-date.

Phillips heeft woensdag zijn Hue Hub-firmware gepatcht en een langdurige kwetsbaarheid aangepakt die beveiligingsonderzoekers van Check Point Software een paar weken geleden ontdekten en aan Phillips rapporteerden.

Door de kwetsbaarheid konden hackers verbinding maken met slimme Philips Hue-gloeilampen en konden ze niet alleen de kleur en helderheid wijzigen, maar ook schadelijke firmware installeren waarmee ze verbinding konden maken met uw thuisnetwerk als de lamp werd verwijderd en opnieuw geïnstalleerd op het netwerk via Hue Hub.

De eigen firmware van je Hue zou al automatisch moeten zijn bijgewerkt als je Hub is verbonden met internet. Je kunt ook de Phillips Hue-app op je smartphone controleren om er zeker van te zijn dat deze is bijgewerkt.

Volgens Engadget bevatten Hue-lampen die na 2018 zijn gemaakt niet de kwetsbaarheid, maar het is waarschijnlijk goed om uw app toch te controleren op firmware-updates.

Aanbevolen: