Wat is RFC, of internetverzoek om commentaar?

Inhoudsopgave:

Wat is RFC, of internetverzoek om commentaar?
Wat is RFC, of internetverzoek om commentaar?
Anonim

Request for Comments (RFC)-documenten worden al meer dan 40 jaar door de internetgemeenschap gebruikt als een manier om nieuwe normen te definiëren en technische informatie te delen. Onderzoekers van universiteiten en bedrijven publiceren deze documenten om best practices aan te bieden en feedback te vragen over internettechnologieën. RFC's worden tegenwoordig beheerd door een wereldwijde organisatie genaamd de Internet Engineering Task Force.

De geschiedenis van RFC

De allereerste RFC's, waaronder RFC 1 werden gepubliceerd in 1969. Hoewel de "hostsoftware"-technologie die in RFC 1 wordt besproken al lang achterhaald is, bieden documenten zoals deze een interessant kijkje in de begindagen van computernetwerken. Zelfs vandaag de dag blijft het platte tekstformaat van de RFC in wezen hetzelfde als sinds het begin.

Image
Image

Veel populaire computernetwerktechnologieën in hun vroege ontwikkelingsstadia zijn in de loop der jaren gedocumenteerd in RFC's, waaronder

  • Internet domeinnaam concepten (RFC 1034)
  • Adrestoewijzing voor privé-intranetten (RFC 1918)
  • HTTP (RFC 1945)
  • DHCP (RFC 2131)
  • IPv6 (RFC 2460)

Hoewel de basistechnologieën van internet volwassen zijn geworden, blijft het RFC-proces doorlopen via de IETF. Documenten worden opgesteld en doorlopen verschillende beoordelingsfasen voordat ze definitief worden geratificeerd. De onderwerpen die in RFC's worden behandeld, zijn bedoeld voor zeer gespecialiseerde professionele en academische onderzoeksgroepen. In plaats van openbare opmerkingen in Facebook-stijl, worden opmerkingen over RFC-documenten in plaats daarvan gegeven via de RFC Editor-site. De definitieve standaarden worden gepubliceerd in de hoofd RFC Index.

Moeten niet-ingenieurs zich zorgen maken over RFC's?

Omdat de IETF wordt bemand met professionele ingenieurs en omdat het de neiging heeft om erg langzaam te bewegen, hoeft de gemiddelde internetgebruiker zich niet te concentreren op het lezen van RFC's. Deze standaarddocumenten zijn bedoeld om de onderliggende infrastructuur van internet te ondersteunen; tenzij je een programmeur bent die zich bezighoudt met netwerktechnologieën, hoef je ze waarschijnlijk nooit te lezen of zelfs maar bekend te zijn met hun inhoud.

Het feit dat 's werelds netwerkingenieurs zich houden aan de RFC-normen, betekent echter dat de technologieën die we als vanzelfsprekend beschouwen - surfen op het web, verzenden en ontvangen van e-mail, met behulp van domeinnamen - wereldwijd, interoperabel en naadloos zijn voor consumenten.

Aanbevolen: