Het verschil tussen een 4G en Wi-Fi iPad

Inhoudsopgave:

Het verschil tussen een 4G en Wi-Fi iPad
Het verschil tussen een 4G en Wi-Fi iPad
Anonim

Je hebt besloten een iPad te kopen, maar welk model? 4G? Wifi? Wat is het verschil? Het klinkt misschien moeilijk als je het jargon niet kent, maar als je eenmaal het verschil begrijpt tussen het "Wi-Fi"-model en het "Wi-Fi With Cellular"-model, wordt de beslissing gemakkelijker.

De belangrijkste verschillen tussen een Wi-Fi iPad en een iPad met 4G/mobiel

  1. 4G Network. Met de iPad met mobiele data kun je aansluiten op het datanetwerk van je provider (AT&T, Verizon, Sprint en T-Mobile). Dit betekent dat je zelfs als je niet thuis bent toegang hebt tot internet, wat geweldig is voor mensen die veel reizen en niet altijd toegang hebben tot een Wi-Fi-netwerk. De kosten van 4G variëren op basis van de provider, maar het is meestal een maandelijkse vergoeding van $ 5- $ 15.
  2. GPS. De Wi-Fi iPad gebruikt iets dat Wi-Fi-trilateratie wordt genoemd om uw locatie te bepalen. Naast het verlenen van internettoegang buitenshuis, heeft de mobiele iPad een A-GPS-chip om uw huidige locatie nauwkeuriger te kunnen lezen.
  3. Prijs. De mobiele iPad kost meer dan een iPad met wifi met dezelfde opslagruimte.

Welke iPad moet je kopen? 4G? of wifi?

Er zijn twee grote vragen bij het evalueren van een 4G iPad ten opzichte van het model met alleen Wi-Fi: is het het extra prijskaartje waard en is het de extra maandelijkse vergoeding op uw mobiele rekening waard?

Image
Image

Voor degenen die veel onderweg zijn en weg van hun Wi-Fi-netwerk, kan de 4G iPad de extra kosten gemakkelijk waard zijn. Maar ook voor een gezin dat de iPad voornamelijk thuis gaat gebruiken, heeft het 4G-model zijn voordelen. Het beste van het data-abonnement voor de iPad is de mogelijkheid om het aan of uit te zetten, zodat je er niet voor hoeft te betalen in maanden dat je het niet gebruikt. Dit betekent dat je hem aan kunt zetten tijdens die gezinsvakantie en hem uit kunt zetten als je weer thuis bent.

De toegevoegde GPS kan ook geweldig zijn als u overweegt een GPS voor in de auto aan te schaffen. Dit is meer een bonus als je bedenkt dat speciale GPS-navigators te vinden zijn voor minder dan $ 100, maar de iPad kan iets verder gaan dan de standaard GPS. Een leuke bonus is de mogelijkheid om door Yelp te bladeren op het grote scherm. Yelp kan een geweldige manier zijn om een restaurant in de buurt te vinden en er recensies over te krijgen.

Maar de iPad is geen iPhone. En het is geen iPod Touch. Je gaat hem dus niet in je zak dragen. Ga je hem als surrogaatlaptop gebruiken, dan is de 4G-verbinding zeker de moeite waard. En als je denkt dat je het meeneemt op gezinsvakanties, kan het een geweldige manier zijn om de kinderen te vermaken. Maar voor veel mensen gaat de iPad nooit de deur uit en hebben ze dus niet echt een 4G-verbinding nodig.

Het kan ook zijn dat je meer data gaat gebruiken vanwege de iPad. We streamen immers eerder films naar het grotere scherm van de iPad dan naar de iPhone. Dit kan bijdragen aan uw maandelijkse mobiele rekening doordat u uw abonnement moet upgraden naar een abonnement met meer bandbreedte.

Onthoud: u kunt uw iPhone gebruiken als uw gegevensverbinding

Als je erover twijfelt, kan het omslagpunt het feit zijn dat je je iPhone kunt gebruiken als wifi-hotspot voor je iPad. Dit werkt eigenlijk best goed en je zult geen snelheidsverlies zien bij het routeren van je verbinding via je iPhone, tenzij je je iPhone ook gebruikt om tegelijkertijd op internet te surfen of films te streamen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je mobiele abonnement het tetheren van de telefoon ondersteunt, het woord dat soms wordt gebruikt om van je telefoon een mobiele hotspot te maken. Veel abonnementen laten het tegenwoordig toe zonder extra kosten omdat ze de bandbreedte in rekening brengen. Degenen die het niet als onderdeel van uw abonnement hebben, bieden het meestal aan voor een klein maandelijks bedrag.

Wat als 4G niet wordt ondersteund in mijn regio?

Zelfs als je regio niet de snelste mobiele data heeft, zou het een eerdere dataverbinding moeten ondersteunen. Helaas is er een groot verschil tussen generaties. Als je een iPhone of vergelijkbare smartphone hebt, is de internetsnelheid buitenshuis vergelijkbaar met een iPad.

Vergeet niet dat een langzamere verbinding prima kan zijn bij het controleren van e-mail, maar je zult de neiging hebben om andere dingen te doen met een tablet. Probeer video's van YouTube te streamen om een idee te krijgen of de verbinding in uw regio zwaarder gebruik aankan.

Aanbevolen: