Controverses in iPhone-geschiedenis

Inhoudsopgave:

Controverses in iPhone-geschiedenis
Controverses in iPhone-geschiedenis
Anonim

Apple is een van 's werelds meest succesvolle bedrijven en de iPhone is het meest succesvolle product van het bedrijf. Ondanks dat succes heeft het bedrijf een behoorlijk deel van de controverse doorstaan. Van het weigeren om problemen te erkennen tot het uitvoeren van promoties, sommige acties van Apple met betrekking tot de iPhone veroorzaakten controverse en frustratie bij de gebruikers. Bekijk deze lijst met negen van de belangrijkste controverses in de geschiedenis van de iPhone, van de oudste tot de meest recente - en een die niet de controverse was die het werd geacht te zijn.

iPhone-prijsverlaging bestraft vroege kopers

Image
Image

Toen de originele iPhone werd uitgebracht, kwam deze met het toen forse prijskaartje van $ 599.(Nu kost de iPhone X meer dan $ 1.000, en $ 599 lijkt een koopje.) Ondanks de kosten waren honderdduizenden mensen blij om het te betalen om deel te nemen aan de lancering van Apple's eerste smartphone. Stel je de verrassing voor toen amper drie maanden later Apple de prijs verlaagde tot $ 399.

De vroege aanhangers van de iPhone voelden dat ze werden gestraft voor het helpen van Apple en overspoelden de inbox van de toenmalige CEO Steve Jobs met klachten.

De nasleep

Uiteindelijk gaf Apple toe en gaf alle vroege iPhone-kopers een Apple Store-tegoed van $ 100. Niet zo aangenaam als het besparen van $ 200, maar vroege kopers voelden zich gewaardeerd en het probleem waaide over.

Geen ondersteuning voor Flash

Image
Image

Het andere grote punt van kritiek in de begindagen van de iPhone was het besluit van Apple om Flash niet op de smartphone te ondersteunen. In die tijd was Adobe's Flash-technologie - een multimediatool die wordt gebruikt om websites, games en het streamen van audio en video te bouwen - een van de meest gebruikte technologieën op internet. Ongeveer 98% van de browsers had het geïnstalleerd.

Apple voerde aan dat Flash verantwoordelijk was voor browsercrashes en een slechte batterijduur, en het bedrijf wilde de iPhone niet opzadelen met die problemen. Critici beweerden dat de iPhone daarom beperkt was en sneden gebruikers af van grote delen van het web.

De nasleep

Het heeft even geduurd, maar het bleek dat Apple gelijk had: Flash is een bijna dode technologie. Mede vanwege Apple's standpunt ertegen, werd Flash vervangen door HTML5, H.264-video en andere open formaten die goed werken op mobiele apparaten. Adobe stopte in 2012 met de ontwikkeling van Flash voor mobiele apparaten.

iOS 6 Maps-app gaat van de baan

Image
Image

De concurrentie tussen Apple en Google bereikte een hoogtepunt rond 2012, het jaar dat iOS 6 werd uitgebracht. Die rivaliteit leidde ertoe dat Apple stopte met het vooraf installeren van enkele door Google aangedreven apps op de iPhone, waaronder Google Maps.

Apple onthulde zijn inlandse Maps-vervanging met iOS 6, en het was een ramp. Apple Maps werd geplaagd door verouderde informatie, onjuiste routebeschrijvingen, een kleinere set functies dan Google Maps en eigenaardige weergaven van steden en oriëntatiepunten.

De problemen met Maps waren zo ernstig dat het onderwerp een lopende grap werd en ervoor zorgde dat Apple zich publiekelijk verontschuldigde. Naar verluidt, toen iOS-chef Scott Forstall weigerde de verontschuldigingsbrief te ondertekenen, heeft CEO Tim Cook hem ontslagen en de brief zelf ondertekend.

De nasleep

Sindsdien is Apple Maps in bijna elk opzicht drastisch verbeterd. Hoewel het nog steeds niet overeenkomt met Google Maps, is het voor de meeste mensen dichtbij genoeg en wordt het veel gebruikt.

Antennagate and the Grip of Death

Image
Image

"Houd het niet zo" is geen klantvriendelijke reactie op klachten dat de nieuwe iPhone niet correct werkt als hij op een bepaalde manier wordt vastgehouden. Dat was echter precies de boodschap van Steve Jobs in 2010 toen gebruikers begonnen te klagen over een "death grip" die ervoor zorgde dat draadloze netwerkverbindingen verzwakten of faalden wanneer ze de toen gloednieuwe iPhone 4 op een bepaalde manier vasthielden.

Zelfs toen het bewijs zich opstapelde dat het bedekken van de antenne van de telefoon met je hand het signaal zou kunnen dempen, was Apple er vast van overtuigd dat er geen probleem was. Na veel onderzoek en discussie gaf Apple toe en stemde ermee in dat het inderdaad een probleem was om de iPhone 4 op een bepaalde manier vast te houden.

De nasleep

Na toegegeven te hebben, heeft Apple gratis hoesjes geleverd aan iPhone 4-bezitters. Het plaatsen van een koffer tussen de antenne en de hand was voldoende om het probleem op te lossen. Apple wees er (terecht) op dat veel smartphones hetzelfde probleem hadden, maar het ontwerp van de antenne veranderde nog steeds, zodat het probleem nooit meer zo ernstig was.

Slechte arbeidsomstandigheden in China

Image
Image

Een donkere onderkant van de iPhone begon in 2010 te verschijnen toen er berichten uit China kwamen over slechte omstandigheden in fabrieken die eigendom zijn van Foxconn, het bedrijf dat Apple gebruikt om veel van zijn producten te vervaardigen. De berichten waren schokkend: lage lonen, extreem lange diensten, explosies en een golf van meer dan een dozijn zelfmoorden onder arbeiders.

De focus op de ethische implicaties van iPhones en iPods, evenals op de verantwoordelijkheid van Apple als een van 's werelds meest succesvolle bedrijven, werd intens en begon het imago van Apple als vooruitstrevend bedrijf te schaden.

De nasleep

In reactie op de beschuldigingen voerde Apple een ingrijpende hervorming door van de zakelijke praktijken van zijn leveranciers. Dit nieuwe beleid - een van de strengste en meest transparante in de technische sector - heeft Apple geholpen de werk- en levensomstandigheden te verbeteren van de mensen die zijn apparaten bouwen en enkele van de meest flagrante problemen uit de weg te ruimen.

De verloren iPhone 4

Image
Image

Een paar maanden voordat de iPhone 4 in 2010 werd uitgebracht, publiceerde de technische website Gizmodo een verhaal met details over wat volgens hem een nog niet uitgebracht prototype van de telefoon was. Apple ontkende eerst dat wat Gizmodo had een iPhone 4 was, maar bevestigde uiteindelijk dat het rapport juist was. Toen werd het interessant.

Naarmate het verhaal vorderde, werd het duidelijk dat Gizmodo de verloren iPhone had gekocht van iemand die de telefoon had gevonden toen een Apple-medewerker hem in een bar had achtergelaten. Toen kwamen de politie, het beveiligingsteam van Apple en een groot aantal commentatoren erbij.

De nasleep

Apple kreeg zijn prototype terug, maar niet voordat Gizmodo de meeste geheimen van de iPhone 4 onthulde. Een tijdje werden Gizmodo-medewerkers strafrechtelijk vervolgd in verband met het incident. De zaak werd uiteindelijk opgelost in oktober 2011 toen het personeel instemde met een kleine boete en een taakstraf voor hun rol in het incident.

The Unwanted U2 Album

Image
Image

Iedereen houdt van gratis, toch? Niet als gratis een gigantisch bedrijf en een gigantische band inhoudt die iets op je telefoon zetten dat je niet verwachtte.

Samen met de release van de iPhone 6-serie sloot Apple een deal met U2 om zijn nieuwste album, Songs of Innocence, gratis uit te brengen voor elke iTunes-gebruiker. Daarbij heeft Apple het album toegevoegd aan de aankoopgeschiedenis van elke gebruiker.

Klinkt cool, behalve dat het album zonder waarschuwing of toestemming automatisch werd gedownload naar de iPhones of computers van gebruikers. De daad, door Apple bedoeld als een geschenk, voelde griezelig en ongemakkelijk.

De nasleep

De kritiek op de verhuizing groeide zo snel dat slechts een paar dagen later Apple een tool uitbracht waarmee gebruikers het album uit hun bibliotheken konden verwijderen. Het is moeilijk voor te stellen dat Apple dit soort promotie opnieuw zou gebruiken zonder significante veranderingen.

iOS 8.0.1 Update Bricks-telefoons

Image
Image

Amper een week nadat Apple iOS 8 in september 2014 uitbracht, bracht het bedrijf een kleine update uit, iOS 8.0.1, om zeurende bugs op te lossen en een paar nieuwe functies te introduceren. Wat de gebruikers die iOS 8.0.1 installeerden echter kregen, was iets heel anders.

Een bug in de update veroorzaakte ernstige problemen met de telefoons toen deze werd geïnstalleerd, waaronder het voorkomen dat ze toegang kregen tot mobiele netwerken - dus geen telefoontjes of draadloze gegevens - of het gebruik van de Touch ID-vingerafdrukscanner. Dit was bijzonder slecht nieuws omdat mensen die het vorige weekend nieuwe iPhone 6-modellen hadden gekocht, apparaten hadden die niet werkten.

De nasleep

Apple herkende het probleem vrijwel onmiddellijk en verwijderde de update van internet, maar niet voordat ongeveer 40.000 mensen hem hadden geïnstalleerd. Het bedrijf bood een middel om de software te verwijderen en bracht een paar dagen later iOS 8.0.2 uit, een update die dezelfde bugfixes en nieuwe functies zonder de problemen bracht. Met zijn reactie op dezelfde dag toonde Apple aan dat het veel had geleerd sinds de dagen van de vroege koperskorting en Antennagate.

Bendgate: een die geen controverse was

Image
Image

Amper een week nadat de iPhone 6 en 6 Plus hun debuut maakten, verschenen er online berichten dat de grote 6 Plus een defect vertoonde waarbij de behuizing ernstig verbogen was en op een manier die niet gerepareerd kon worden. Antennagate werd genoemd en waarnemers speculeerden dat Apple een ander groot fabricageprobleem had: Bendgate.

Enter Consumer Reports, de organisatie wiens testen hielpen bevestigen dat Antennagate een echt probleem was. Consumer Reports voerde een reeks stresstests uit op de iPhone 6 en 6 Plus en ontdekte dat de beweringen dat de telefoon gemakkelijk gebogen zou kunnen worden ongegrond waren. Elke telefoon kan natuurlijk worden gebogen, maar de iPhone 6-serie vereiste veel kracht voordat er problemen optraden.

Apple geeft toe oude telefoons te vertragen

Image
Image

Jarenlang beweerde een stedelijke legende dat Apple oude iPhones vertraagde toen nieuwe modellen werden uitgebracht om de verkoop van de nieuwe modellen te stimuleren. Sceptici en Apple-verdedigers verwierpen deze beweringen als cognitieve vooringenomenheid en dwaasheid. Toen gaf Apple toe dat het waar was.

Eind 2017 erkende Apple dat iOS-updates de prestaties op oudere telefoons vertraagden. Het bedrijf zei dat dit werd gedaan om een betere gebruikerservaring te bieden, niet om meer telefoons te verkopen. De vertraging van oudere telefoons is ontworpen om crashes te voorkomen die kunnen optreden als batterijen na verloop van tijd zwakker worden.

De nasleep

Dit verhaal is nog steeds aan de gang. Apple wordt momenteel geconfronteerd met class-action rechtszaken waarin miljoenen dollars aan schadevergoeding worden geëist. Bovendien bood het bedrijf een forse korting op batterijvervanging voor oudere modellen. Het plaatsen van een nieuwe batterij in oudere modellen zou ze weer moeten versnellen.

Aanbevolen: