Ken en beheer uw opties voor de pictogramweergave van de Finder

Inhoudsopgave:

Ken en beheer uw opties voor de pictogramweergave van de Finder
Ken en beheer uw opties voor de pictogramweergave van de Finder
Anonim

De pictogramweergave van de Finder is de standaardweergave voor mappen. In de pictogramweergave wordt elk object in een map weergegeven door pictogrammen. Hiermee kunt u snel en eenvoudig identificeren wat een object is. Mappen vallen bijvoorbeeld op door het mappictogram dat ze gebruiken. Microsoft Word-bestanden hebben hun eigen pictogram, of als uw Mac dit ondersteunt, kunnen Word-bestanden een miniatuurweergave van de eerste pagina van het document weergeven.

Icoonweergave heeft veel te bieden. U kunt pictogrammen in elke gewenste volgorde herschikken, pictogrammen snel sorteren en alle rommel opruimen die u mogelijk hebt gemaakt bij het rangschikken van pictogrammen. Je hebt ook veel controle over hoe de pictogrammen eruitzien en zich gedragen.

Image
Image

Opties voor pictogramweergave

Om te bepalen hoe uw pictogrammen eruitzien en zich gedragen, opent u een map in een Finder-venster, klikt u met de rechtermuisknop in een leeg gebied van het venster en selecteert u Toon weergaveopties.

Image
Image

Als je wilt, kun je dezelfde weergave-opties oproepen door View, Show View Options te selecteren in de Finder-menu's.

  • Altijd openen in pictogramweergave: Als u een vinkje plaatst naast deze optie, gebruikt deze map altijd de pictogramweergave wanneer u de map voor het eerst opent. U kunt natuurlijk de weergaveknoppen van de Finder gebruiken om het weergavetype te wijzigen nadat u de map in de Finder hebt geopend.
  • Groeperen op: Gebruik deze optie om in te stellen hoe u wilt dat uw mappen worden gegroepeerd. Opties zijn onder meer: Naam, Soort, Toepassing, Datum laatst geopend, Datum toegevoegd, Datum gewijzigd, Datum gemaakt, Grootte en Tags.
  • Sorteren op: U kunt uw pictogrammen verder ordenen door ze te sorteren op: Naam, Soort, Datum laatst geopend, Datum toegevoegd, Datum gewijzigd, Datum gemaakt, Grootte en Tags.
  • Pictogramgrootte: Gebruik deze schuifregelaar om de grootte van de pictogrammen in deze map dynamisch aan te passen. Hoe groter het pictogram, hoe gemakkelijker het is om de miniatuurvoorbeelden te zien. Natuurlijk, hoe groter ze zijn, hoe meer ruimte ze innemen.
  • Rasterafstand: Gebruik de schuifregelaar voor rasterafstand om aan te passen hoe ver de pictogrammen uit elkaar mogen staan. Rasterafstand weerhoudt u er niet van om pictogrammen overal naartoe te slepen waar u maar wilt. In plaats daarvan specificeert het de spatiëring die zal worden gebruikt wanneer u de opschoonoptie selecteert om uw pictogrammen terug te brengen naar een meer geordende presentatie.
  • Tekstgrootte: Met dit vervolgkeuzemenu kunt u de tekstgrootte specificeren die wordt gebruikt voor de naam van een pictogram.
  • Toon iteminfo: Als u hier een vinkje plaatst, zullen pictogrammen (meestal mappen en afbeeldingen) extra informatie weergeven, zoals het aantal items in een map of de grootte van een afbeelding.
  • Show icon preview: Deze optie schakelt de mogelijkheid van pictogrammen in of uit om een miniatuurvoorbeeld van de inhoud van het pictogram weer te geven. Met een vinkje op zijn plaats, tonen de pictogrammen een voorbeeld; als het vinkje is verwijderd, wordt het standaardpictogram van het bestand weergegeven.
  • Background: Er zijn drie achtergrondopties: Wit, Kleur of Afbeelding. Wit is de standaard en de achtergrond die de meeste mensen gebruiken. Als u Color selecteert, wordt een kleurenvak (kleine rechthoek) weergegeven. Klik op het kleurenvak om de kleurkiezer te gebruiken om de kleur van uw keuze voor de achtergrond te selecteren. Als u Picture selecteert, kunt u elke afbeelding op uw Mac gebruiken als achtergrond voor het Finder-venster. Voordat u zich laat meeslepen, moet u zich ervan bewust zijn dat het gebruik van een achtergrondafbeelding het openen en verplaatsen van Finder-vensters vertraagt, omdat uw Mac de afbeelding telkens opnieuw moet tekenen als de map wordt verplaatst of van grootte verandert.
  • Als standaard gebruiken: Als u op deze knop klikt, worden de weergaveopties van de huidige map als standaard voor alle Finder-vensters gebruikt. Als u per ongeluk op deze knop klikt, zult u misschien niet blij zijn te ontdekken dat elk Finder-venster een vreemde gekleurde achtergrond heeft, heel kleine of grote tekst, of een andere parameter die u hebt gewijzigd.

Aanbevolen: