StarCraft-serie re altime strategiespellen

Inhoudsopgave:

StarCraft-serie re altime strategiespellen
StarCraft-serie re altime strategiespellen
Anonim

The StarCraft Series is een serie re altime strategiespellen ontwikkeld door Blizzard Entertainment die zich richt op de strijd tussen drie intergalactische facties: een toekomstig menselijk ras dat bekend staat als Terrans, een insectachtig ras dat bekend staat als de Zerg en de Protoss, een technologisch geavanceerd ras van wezens met psionische vermogens. De setting voor alle StarCraft-games is de Koprulu-sector, een verre hoek van het Melkwegstelsel in ongeveer 500 jaar in de toekomstige 26e eeuw tegen aardse tijd.

StarCraft-serie

Image
Image

De serie begon in 1998 met de release van StarCraft, die snel werd gevolgd door twee uitbreidingspakketten. Deze eerste game en uitbreidingen kregen allemaal veel lovende kritieken en waren commercieel zeer succesvol. Na de release van StarCraft: Brood War maakte de serie een rustperiode door die bijna 12 jaar duurde tot de release van StarCraft II: Wings of Liberty in 2010.

StarCraft II was, net als zijn voorganger, een kritisch en commercieel succes dat een nieuwe generatie pc-gamers kennis liet maken met de wonderen van een re altime strategiemeesterwerk. StarCraft II als trilogie was vanaf het begin gepland en er zijn in 2013 en 2015 twee extra titels uitgebracht. Van de zeven titels in de StarCraft-serie zijn er zes exclusief voor de pc/Mac-platforms. volgt. Eén titel, StarCraft 64, was een port van StarCraft die in 2000 werd uitgebracht voor het Nintendo 64-spelsysteem.

StarCraft

Image
Image

Releasedatum: 31 maart 1998

Genre: Re altime strategie

Thema: Sci-Fi

Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

De originele StarCraft is een re altime strategiespel dat in 1998 werd uitgebracht door Blizzard Entertainment. Ontwikkeld met een aangepaste WarCraft II-game-engine en debuteerde op E3 1996 en kreeg wat kritiek vanwege wat critici zagen als een sci-fi-versie van Blizzard's zeer succesvolle WarCraft-serie van fantasierijke re altime strategiespellen. Bij de release in 1998 kreeg StarCraft bijna universele lovende kritieken voor de gameplay-balans van de drie unieke facties/races, samen met de boeiende verhaallijn van de singleplayer-campagne en het verslavende karakter van multiplayer-schermutselingen. StarCraft werd in 1998 de bestverkochte pc-game en heeft sinds de release bijna 10 miljoen exemplaren verkocht.

De StarCraft-verhaalcampagne voor één speler is opgedeeld in drie hoofdstukken, één voor elk van de drie facties. In het eerste hoofdstuk nemen spelers de controle over de Terran, dan de Zerg in het tweede hoofdstuk en ten slotte de Protoss in het derde hoofdstuk. Het multiplayer-gedeelte van StarCraft ondersteunt schermutselingen met maximaal acht spelers (4 tegen 4) in een reeks verschillende spelmodi, waaronder verovering, waarbij het andere team volledig moet worden vernietigd, de koning van de heuvel en de vlag moet veroveren. Het bevat ook een aantal op scenario's gebaseerde spelopties voor meerdere spelers.

Er zijn twee uitbreidingspakketten uitgebracht voor StarCraft, die op de volgende pagina's worden beschreven, één uitgebracht in juli 1998 en de andere in november 1998. Naast deze uitbreidingen had StarCraft ook een prequel die werd uitgebracht als shareware demo met een tutorial en drie missies. Dit werd uitgebracht als onderdeel van de volledige StarCraft vanaf 1999 als een aangepaste kaartcampagne en voegde nog twee missies toe.

StarCraft: Insurrection

Image
Image

Releasedatum: 31 juli 1998

Genre: Re altime strategie

Thema: Sci-Fi

Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

De eerste uitbreiding voor StarCraft was StarCraft Insurrection, uitgebracht in juli 1998 en niet zo goed ontvangen als het originele spel. Het draait om een zuidelijke planeet en de verdwijning van een patrouille. Het bevat een singleplayer-gedeelte met drie campagnes en 30 missies en meer dan 100 nieuwe multiplayer-kaarten. De verhaallijn is in de eerste plaats een op Terran gebaseerde verhaallijn die een goede hoeveelheid gameplay biedt, maar geen nieuwe functies of eenheden introduceert.

StarCraft: Brood War

Image
Image

Releasedatum: 30 november 1998

Genre: Re altimestrategie

Thema: Sci-Fi

Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

StarCraft: Brood War werd uitgebracht in november 1998 en waar de vorige StarCraft Insurrection-uitbreiding faalde, slaagde Brood War erin en dit tweede uitbreidingspakket voor StarCraft kreeg veel lovende kritieken.

Het Brood War-uitbreidingspakket introduceert nieuwe campagnes, kaarten, eenheden en verbeteringen en zet de verhaallijn voort van de strijd tussen drie facties die in StarCraft begint. Deze verhaallijn is sindsdien voortgezet in StarCraft II: Wings of Liberty. Er werden in totaal zeven nieuwe eenheden geïntroduceerd met Brood War, één grondeenheid voor elke factie, een verhulde melee-eenheid voor de speler met speciale missies, een spellcaster-eenheid voor de Protoss en ook een luchteenheid voor elke factie.

StarCraft II: Wings of Liberty

Image
Image

Releasedatum: 27 juli 2010

Genre: Re altimestrategie

Thema: Sci-Fi

Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

Na bijna 12 jaar sinds de release van StarCraft Brood War en talloze geruchten over de opkomst en/of ondergang van de serie, bracht Blizzard in 2010 eindelijk StarCraft II: Wings of Liberty uit. Dit langverwachte en langverwachte vervolg speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen van StarCraft Brood War af en neemt spelers mee naar dezelfde hoek van de Melkweg in de voortdurende strijd tussen de Terran, Zerg en Protoss. Net als de originele StarCraft-game, bevat StarCraft II een verhaalcampagne voor één speler en een competitieve multiplayer-game. In tegenstelling tot het originele spel dat een campagne voor elke factie bevatte, concentreert StarCraft II: Wings of Liberty zich op de Terran-factie voor het singleplayer-gedeelte.

De game kreeg veel lof van critici en won vanaf 2010 een aantal game of the year-awards. Het was ook commercieel succesvol en verkocht meer dan drie miljoen exemplaren in het eerste jaar van release en blijft exclusief voor pc-platforms. StarCraft II wordt door velen beschouwd als een van de beste, zo niet de beste re altime strategiegame aller tijden.

StarCraft II: Heart of the Swarm

Image
Image

Releasedatum: 12 maart 2013

Genre: Re altime strategie

Thema: Sci-Fi

Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

StarCraft II: Heart of the Swarm is het tweede hoofdstuk in de StarCraft II-trilogie en draait om de Zerg-factie voor de singleplayer-component, bestaande uit 27 missies die het verhaal van Wings of Liberty voortzetten. Heart of the Swarm introduceerde een aantal nieuwe eenheden voor elke factie, waaronder zeven nieuwe multiplayer-eenheden - de Widow Mine en een herziene Hellion voor de Terran; Oracle, Tempest en Mothership voor de Protoss; en de Viper en Swarm Host voor de Zerg.

De game werd oorspronkelijk uitgebracht als een uitbreidingspakket en had Wings of Liberty nodig om te kunnen spelen, maar is sindsdien uitgebracht als een op zichzelf staande titel vanaf juli 2015.

StarCraft II: Legacy of the Void

Image
Image

Releasedatum: 10 nov 2015

Genre: Re altimestrategie

Thema: Sci-Fi

Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

Het laatste hoofdstuk in de StarCraft II-trilogie is StarCraft II Legacy of the Void dat draait om de Protoss in zijn singleplayer-campagne die het verhaal van Heart of the Swarm oppikt. Op het moment van schrijven zijn de volledige details over wat er zal worden opgenomen in Legacy of the Void niet beschikbaar gesteld, maar er wordt gezegd dat het nieuwe eenheden en wijzigingen in de multiplayer-game bevat ten opzichte van wat er in Heart of the Swarm zit. Een proloog met drie missies getiteld Whispers of Oblivion werd uitgebracht op 6 oktober 2015, als promotie voor Legacy of the Void en de 3.0-update voor Heart of the Swarm.

Aanbevolen: