PhoneSoap XL Review: een supergroot ontsmettingsmiddel voor alle apparaten

Inhoudsopgave:

PhoneSoap XL Review: een supergroot ontsmettingsmiddel voor alle apparaten
PhoneSoap XL Review: een supergroot ontsmettingsmiddel voor alle apparaten
Anonim

Bottom Line

De PhoneSoap XL is handig als je meer dan alleen apparaten in zakformaat wilt reinigen, maar de meeste mensen kunnen het waarschijnlijk prima af met de kleinere, goedkopere telefoonversie.

PhoneSoap XL

Image
Image

We hebben de PhoneSoap XL gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je je apparaat wilt schoonmaken, is meestal een eenvoudige microvezeldoek voldoende, waardoor je apparaat weer glanzend wordt, maar er is meer vuil en vuil dan je met het blote oog kunt zien. Daarom is er een golf van kiem-zappende randapparatuur die is ontworpen om die onzichtbare indringers te elimineren. De meeste zijn echter compact en uitsluitend ontworpen voor smartphones en andere gadgets in zakformaat. De PhoneSoap XL is de uitzondering. Zoals de naam al doet vermoeden, is het echt vrij groot; groot genoeg voor een Apple iPad Pro, meerdere smartphones of zelfs een babyfles. We hebben het op de proef gesteld om te zien of dit bacterievernietigende randapparaat echt werkt bij het ontsmetten van uw apparaten.

Image
Image

Ontwerp: Onhandig en hoekig

De standaard PhoneSoap 3 van het bedrijf is een telefoonaccessoire van bescheiden formaat, met net genoeg ruimte voor nog grotere telefoons, maar niet veel meer. Het is als een zonnebank voor een smartphone. De PhoneSoap XL is een heel ander beest. Met een afmeting van 12,4 bij 9,75 bij 3 inch (HWD) is het als een inloopkast voor uw smartphones, tablets en andere kleine apparaten die u wilt reinigen. Het ziet er heel onhandig uit op bijvoorbeeld een bureau, maar je zou het waarschijnlijk in een diepe boekenplank kunnen persen zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt.

Het hoekige ontwerp staat rechtop en heeft een deur aan het ene uiteinde om toegang te krijgen tot de ruime ruimte binnenin. Je bent vrij om alles erin te stoppen, of het nu een tablet is (groot of klein), een of meer smartphones, je sleutels, koptelefoon, portemonnee, tv-afstandsbediening, babyfles - schijnbaar alles wat je maar kunt bedenken. De vier lampen erin doven je apparaten met kiemdodende ultraviolette stralen, waardoor het DNA van bacteriën wordt aangetast en ze dood en onbruikbaar worden. De cyclus duurt 15 minuten, waarna het lampje uitgaat en je gemoedsrust hebt over de inhoud die erin zit.

Met een afmeting van 12,4 bij 9,75 bij 3 inch is het een soort inloopkast voor uw smartphones, tablets en andere kleine apparaten die u wilt reinigen.

Je telefoon of tablet hoeft echter niet te worden afgesneden in de PhoneSoap XL. Er is een kleine gleuf aan de achterkant om een oplaadkabel door te laten lopen en zelfs een standaard USB-poort aan de buitenkant om het snoer in te pluggen. Op die manier kan uw smartapparaat zich gewoon voeden met de stroom die via de AC-adapter naar de PhoneSoap XL komt.

Image
Image

Configuratieproces: geen enkel gedoe

Er v alt absoluut niets in te stellen. De PhoneSoap XL is volledig plug-and-play. Sluit gewoon het snoer van de AC-adapter aan, steek het andere uiteinde in de muur en je bent klaar om te gaan. Het apparaat begint automatisch met zijn cyclus elke keer dat de deur wordt gesloten en schakelt ongeveer 15 minuten later uit. Er is geen aan/uit-knop of schakelaar, dus als je hem helemaal niet wilt activeren, trek je gewoon aan de stekker.

Image
Image

Reinigingsvermogen: de wetenschap zegt dat het werkt

Helaas is het niet mogelijk om met het blote oog te zien of de PhoneSoap XL daadwerkelijk iets doet. Als je echt nieuwsgierig bent, kun je wat petrischalen pakken en je eigen geïmproviseerde laboratorium in een gecontroleerde omgeving runnen om te zien of bacteriën groeien - of je kunt de test bekijken die Discovery Channel deed met een eerdere versie van de standaardformaat PhoneSoap, waarop een met bacteriën bezaaide cocktail op twee telefoons te zien was. Het monster van de telefoon die enige tijd in de PhoneSoap heeft gezeten, vertoonde geen bacteriegroei, terwijl het andere monster was overschreden.

Nadat je je spullen met UV-licht hebt gewassen, verspreidt de PhoneSoap XL een funky geur die niet erg aanstootgevend is, maar eigenlijk een beetje geruststellend is.

Het is zichtbaar dat je een sprong in het diepe neemt dat het echt de 99,9 procent van de gewone bacteriën doodt die door de maker zijn beloofd. Maar er is een interessante vertelling die een ander zintuig zal activeren: geur. Nadat je je spullen met UV-licht hebt gewassen, verspreidt de PhoneSoap XL een funky geur die niet erg aanstootgevend is, maar eigenlijk een beetje geruststellend is. Het vertelt je dat ziektekiemen en bacteriën net zijn uitgeroeid in die sessie, of je dat tenminste doet geloven.

Prijs: het is een beetje veel

Met ongeveer $ 150 op Amazon is de PhoneSoap XL twee keer zo duur als de PhoneSoap 3, waardoor het een grotere investering is voor potentiële kopers. Het komt er eigenlijk op neer: wil je een breder en fysiek groter scala aan items buiten je smartphone opruimen? En zo ja, is het dan echt nodig om zoiets als een tablet te ontsmetten? De meeste mensen hanteren hun tablet lang niet zo vaak als hun smartphone, en in veel gevallen wordt dit thuis gedaan in plaats van vrijwel overal.

Zodra de prijs de drievoudige cijfers bereikt, ga je misschien harder nadenken over waar je dit precies voor gaat gebruiken, en hoe waardevol die toegevoegde mogelijkheden werkelijk zijn in het grote geheel van dingen.

Puur vanuit technisch oogpunt, voelt de PhoneSoap XL als overkill.

PhoneSoap XL vs. PhoneSoap 3: Wat moet er schoongemaakt worden?

Behalve de prijs, zijn de grootste verschillen tussen de PhoneSoap XL en PhoneSoap 3 de fysieke afmetingen en de soorten items die elk erin passen. De PhoneSoap 3 kan meer dan alleen smartphones reinigen, maar kan alleen compacte items aan, zoals oordopjes of een smartwatch. Maar dat is logisch, want dat zijn items die je ook zult gebruiken als je door de echte wereld navigeert.

Ondertussen is de PhoneSoap XL aanzienlijk groter en kan hij tablets aan, maar ook dingen als babyflessen, tv-afstandsbedieningen en bijna alles. Het is meer een allesreiniger, terwijl het compacte formaat van de PhoneSoap 3 aanzienlijk beperkt wat hij aankan.

De PhoneSoap 3 zal waarschijnlijk de truc doen als je serieus je telefoon en andere kleine, draagbare accessoires wilt opruimen, maar serieuze germafoben zien misschien de waarde in iets groters dat bijna alles kan wat je erin kunt gooien. Zo ja, dan is dat de PhoneSoap XL.

Het is niet voor iedereen

Ouders van een baby of iemand die in een bijzonder kiemintensieve omgeving werkt, zien mogelijk waarde in een groter, flexibeler ontsmettingsmiddel met ultraviolet licht. Puur vanuit technisch oogpunt voelt de PhoneSoap XL echter als overkill. Het is twee keer zo duur als de PhoneSoap 3 en meerdere keren groter, maar een tablet lijkt niet iets dat vaak moet worden schoongemaakt, tenzij je het overal mee naartoe neemt.

Specs

  • Productnaam XL
  • Product Merk PhoneSoap
  • MPN X001CYES4X
  • Prijs $149.95
  • Productafmetingen 4,15 x 16,1 x 9,8 inch.
  • Poorten USB
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: