Gebruik Boot Camp-assistent om de schijf van uw Mac te partitioneren

Inhoudsopgave:

Gebruik Boot Camp-assistent om de schijf van uw Mac te partitioneren
Gebruik Boot Camp-assistent om de schijf van uw Mac te partitioneren
Anonim

Boot Camp Assistant, onderdeel van Apple's Boot Camp, heeft twee functies om een Mac gereed te maken voor Windows. Het belangrijkste doel is om u te helpen uw harde schijf te partitioneren, om de benodigde Windows-partitie te maken. Als u in de toekomst besluit Windows te verwijderen, kan Boot Camp Assistant uw Mac herstellen naar de pre-Windows-configuratie.

In deze handleiding zullen we kijken naar het gebruik van een vroege versie van Boot Camp Assistant om een Mac-harde schijf te partitioneren.

Je kunt Boot Camp Assistant 4.x ook gebruiken om Windows op je Mac te installeren als je Boot Camp Assistant 4.x of hoger gebruikt.

Je hebt nodig:

  • Een op Intel gebaseerde Mac
  • OS X 10.5 of hoger
  • Beschikbare ruimte op de harde schijf (we raden ten minste 20 GB aan)

Eerst eerst: maak een back-up van uw gegevens

Image
Image

Eerlijke waarschuwing: je staat op het punt de harde schijf van je Mac te partitioneren. Het proces van het partitioneren van een harde schijf met Boot Camp Assistant is ontworpen om geen gegevensverlies te veroorzaken, maar als er computers bij betrokken zijn, zijn alle weddenschappen uitgeschakeld. Het partitioneringsproces verandert de manier waarop gegevens op uw schijf worden opgeslagen. Als er tijdens het proces onverhoopt iets misgaat (zoals uw hond die over het netsnoer struikelt en uw Mac loskoppelt), kunt u gegevens verliezen. In alle ernst, plan op het ergste en maak een back-up van uw gegevens voordat u iets anders doet.

Maak een back-up van je gegevens. Als je dat nog niet hebt gedaan, probeer dan Time Machine te gebruiken om een back-up van je gegevens te maken. Time Machine wordt meegeleverd met Mac OS X 10.5 en later, en het is heel gemakkelijk te gebruiken. U kunt ook de back-upsoftware van uw keuze van derden gebruiken. Het belangrijkste is om regelmatig een back-up van uw gegevens te maken, ook nu; hoe je het doet is aan jou.

Gereedmaken om uw schijf te partitioneren

Image
Image

Boot Camp Assistant wordt automatisch geïnstalleerd als onderdeel van OS X 10.5 of hoger. Als je de bètaversie van Boot Camp Assistant hebt, die kon worden gedownload van de website van Apple, zul je merken dat deze niet meer werkt, omdat de bètaperiode is verstreken. U moet OS X 10.5 of hoger gebruiken om Boot Camp-assistent te laten werken.

Start Boot Camp-assistent

  1. Lanceer Boot Camp-assistent door te dubbelklikken op de Boot Camp-assistent applicatie op /Applications/Utilities/.
  2. Druk een kopie van de installatie- en installatiehandleiding af door op de knop Print Installation & Setup Guide te klikken.
  3. Klik op de Doorgaan knop.
  4. Selecteer de Een Windows-partitie maken of verwijderen optie.
  5. Klik op de Doorgaan knop.

Selecteer een harde schijf om te partitioneren

Image
Image

Nadat je de optie hebt geselecteerd om een Windows-partitie te maken of te verwijderen, geeft Boot Camp-assistent een lijst weer met de harde schijven die op je computer zijn geïnstalleerd. Voor veel mensen zal dit een korte lijst zijn, beperkt tot de schijf die bij de Mac is geleverd. Of je nu één of meerdere harde schijven hebt, selecteer een schijf om te partitioneren.

Selecteer een harde schijf om te partitioneren voor Windows

  1. Klik op het pictogram voor de harde schijf die de nieuwe thuisbasis voor Windows wordt.
  2. Selecteer de Maak een tweede partitie voor Windows optie.
  3. Klik op de Doorgaan knop.

Bepaal de grootte van uw Windows-partitie

Image
Image
Gebruik de schuifregelaar om de bestaande harde schijf in twee partities te verdelen, één voor het bestaande OS X en één voor Windows.

Screenshot

De harde schijf die u in de vorige stap hebt geselecteerd, wordt weergegeven in Boot Camp-assistent, met één sectie met het label Mac OS X en het andere met het label Windows. Gebruik je muis om de nub tussen de secties te klikken en te slepen, om elke partitie uit te breiden of te verkleinen, maar klik nog niet op een van de knoppen.

Terwijl je de nub sleept, zul je merken dat je de Mac OS X-partitie alleen kunt verkleinen met de hoeveelheid vrije ruimte die beschikbaar is op de geselecteerde schijf. U zult ook merken dat u de Windows-partitie niet kleiner dan 5 GB kunt maken, hoewel we, zoals we eerder vermeldden, niet aanbevelen om deze kleiner dan 20 GB te maken.

Het is je misschien ook opgevallen dat er twee vooraf gedefinieerde formaten zijn om uit te kiezen, via de twee knoppen die zich net onder het scherm van de partities bevinden. U kunt op de knop 'Gelijk delen' klikken, die, zoals u misschien al geraden had, uw schijf in tweeën zal splitsen, waarbij de helft van de beschikbare ruimte voor Mac OS X en de helft van de beschikbare ruimte voor Windows wordt gebruikt. Dit veronderstelt natuurlijk dat er voldoende vrije ruimte op de schijf is om dingen eerlijk te verdelen. U kunt ook op de knop '32 GB' klikken, wat een goede keuze is voor algemene doeleinden voor een Windows-partitie, opnieuw ervan uitgaande dat u voldoende vrije ruimte op de harde schijf hebt om een partitie van deze grootte te maken.

Stel uw partitiegroottes in

Pas je partitiegroottes aan

  • Gebruik de nub om een aangepast formaat te selecteren
  • Gebruik de knoppen om de vooraf gedefinieerde maten te selecteren
  • Klik op de Partition knop als je klaar bent.

Het partitioneren van een schijf duurt meestal even, dus wees geduldig.

Uw nieuwe partities zijn gereed

Image
Image
Zodra het partitioneren is voltooid, kunt u het installatieproces van Windows afsluiten of starten.

Screenshot

Wanneer Boot Camp Assistant klaar is met het partitioneren van je harde schijf, zal de Mac-partitie dezelfde naam hebben als de originele niet-gepartitioneerde harde schijf; de Windows-partitie heet BOOTCAMP.

Op dit punt kunt u Boot Camp-assistent afsluiten of op de knop Start Installation klikken en de instructies op het scherm volgen om Windows op de BOOTCAMP-partitie te installeren.

Aanbevolen: