De 12 beste internetradiostations van 2022

Inhoudsopgave:

De 12 beste internetradiostations van 2022
De 12 beste internetradiostations van 2022
Anonim

Met de veelheid aan online radiostations die beschikbaar zijn, moet het gemakkelijk zijn om je favoriet te kiezen. Hieronder vindt u onze zorgvuldig geselecteerde lijst van de absoluut beste online radiostations voor verschillende genres.

Je vindt countrymuziek, instrumentale muziek, een station dat perfect is voor feestmuziek en nog veel meer. Elk van deze keuzes heeft muziek die is geselecteerd door een of meer dj's, net als een traditioneel radiostation. Sommige zijn in feite gewoon online streams van hetzelfde radioprogramma dat via de ether wordt afgespeeld in de omgeving van dat station.

Houd er rekening mee dat deze websites echte radioprogramma's zijn, geen on-demand muziekstreamingservices. Terwijl een streaming-muziekservice je de vrijheid geeft om specifieke nummers af te spelen en commercials elimineert, moet je handmatig kiezen welke nummers je wilt streamen. Een internetradiostation speelt door DJ's gekozen muziek als onderdeel van een categorie of genre, zoals rock, indie, jazz, Christian, enz., waardoor het ontdekken van muziek leuk en gemakkelijk wordt.

WLTW 106.7 Lite FM: het beste radiostation van New York

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Inclusief songteksten van sommige nummers

  • Biedt een luisterervaring op volledig scherm

Wat we niet leuk vinden

Toont alleen de drie meest recent afgespeelde nummers

WLTW 106.7 Lite FM, eigendom van iHeartMedia en vaak het best beoordeelde radiostation van New York, speelt alle soorten muziek af, van de moderne tijd tot de jaren '80.

Je hoort dance, pop, rock, disco, R&B, punk, new wave en meer, van artiesten en groepen als Wham!, George Michael, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Camila Cabello, Tears for Fears, Prince, Duran Duran, Cutting Crew, No Doubt en vele anderen.

Als je een recent afgespeeld nummer van het WLTW 106.7 Lite FM-radiostation leuk vindt, kun je je eigen station starten op basis van dat soort muziek en zelfs door de nummers bladeren, in tegenstelling tot op de radio.

Met een iHeartRadio-abonnement kun je nummers van de radio afspelen, nummers van de radio opslaan in je eigen afspeellijst en meer. Je kunt zowel online als vanuit de Windows- of mobiele app luisteren.

SomaFM: internetradio voor geweldige indiemuziek

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Commercieel vrij radiostation
  • Meerdere manieren om te luisteren
  • Toont verschillende recent afgespeelde nummers
  • De browserspeler bevat een slaaptimer

Wat we niet leuk vinden

Oninteressant website-ontwerp

Een van de beste manieren om nieuwe indiemuziek te vinden, is met dit internetradiostation van SomaFM. De dj's selecteren met de hand de beste indie-nummers die ze kunnen vinden en laten je rechtstreeks vanuit je browser of met je favoriete mediaspeler luisteren.

Sommige van de artiesten en bands die op dit radiostation worden gestreamd, zijn Amanda Cadore, Alvvays, Aloha, Polica, Carroll, Paranoids, Violents en Monica Martin, Beck en Neko Case.

SomaFM's Indie Pop Rocks-station toont alle artiesten die ze de afgelopen twee weken hebben gespeeld, zodat je niet alleen kunt zien welke artiesten meer zijn gespeeld dan andere, maar ook een link naar hun nummers op Amazon kunt krijgen. Er is ook een handige lijst met recent afgespeelde nummers voor een idee van de inhoud.

Je kunt ook nummers toevoegen aan een lijst met je favorieten, waar je ze gemakkelijk kunt kopen.

Er zijn verschillende andere kanalen beschikbaar als je niet van indiemuziek houdt. Je kunt vakantiemuziek, elektronische ambient en experimentele ruimtemuziek, klassiekers uit de vroege jaren 2000 en meer vinden.

Dit internetradiostation kan zowel vanaf internet als via een iOS-, Android- of Windows-app worden gestreamd. Als u de voorkeur geeft aan de TuneIn-app, kunt u deze ook gebruiken; zoek gewoon naar SomaFM Indie Pop Rocks! op TuneIn.

Cinemix: een radiostation voor filmsoundtracks

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Toont de film of serie waarvan het nummer bekend is
  • Aankooplinks zijn beschikbaar
  • Laat je luisteren vanuit een browser of mobiele app

Wat we niet leuk vinden

  • Speelt voornamelijk orkestmuziek
  • Onregelmatige app-updates

Als je de gewoonte hebt om soundtrack-cd's van je favoriete films te kopen, zul je dol zijn op dit radiostation. Het bevat muziek die alleen in films en tv-shows te vinden is, en aangezien het door advertenties wordt ondersteund, is het helemaal gratis.

Slechts een paar voorbeelden van films en shows waar Cinemix muziek van bevat, waaronder Supernatural, Bicentennial Man, Lost, Guardians of the Galaxy, Call the Midwife, Last Chance Harvey, War for the Planet of the Apes en vele anderen.

Het huidige nummer, plus de drie komende en verschillende recent gespeelde nummers, worden voor je opgesomd.

Als je een VIP-lid wordt, kun je de 20 meest recent afgespeelde nummers zien in plaats van slechts een paar, nummers opdragen en aanvragen, en meer.

Cinemix werkt vanaf internet en op mobiele iOS-, Android- en Windows 8-apparaten.

Instrumental Hits Radio: internetradio zonder teksten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Biedt een geweldige mix van instrumentale muziek
  • Houdt een geschiedenis bij van alle muziek die die dag werd gespeeld
  • Een afspeellijstbestand kan worden gedownload om te luisteren in je eigen muziekspeler
  • Vraag je favoriete liedjes aan

Wat we niet leuk vinden

Veel advertenties in de mobiele app

Instrumental Hits Radio levert sinds 2013 een "mix van instrumentale genres" in de vorm van een radiostation. Als je op zoek bent naar iets dat niet storend is voor werk of studie, dan is dit wat je nodig hebt.

Sommige van de muziek die je hoort zijn klassiek, big band, new-age, lounge, orkest, jazz en meer.

Er is een mobiele app beschikbaar voor Android.

KEAN 105.1 FM: Texas' beste countrymuziekradiostation

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Wordt uitgevoerd op een webbrowser of mobiel apparaat
  • Tientallen recent afgespeelde nummers staan op hun site waar je de nummers op iTunes kunt kopen

Wat we niet leuk vinden

Je moet de pop-upspeler gebruiken om te voorkomen dat de muziek stopt wanneer je door andere delen van de site bladert

KEAN 105.1 FM, gevestigd in Texas, is het beste internetradiostation om countrymuziek te streamen. Ze hebben een handvol dj's die de beste countrymuziek voor je kiezen, en alle aankomende shows voor de week staan op hun website vermeld.

KEAN 105.1 FM speelt nummers van Kenny Chesney, Kane Brown, Maren Morris, Rodney Atkins, Jake Owen, Thomas Rhett, Blake Shelton, Keith Urban en vele anderen. Bekijk wat er recentelijk is gespeeld om een idee te krijgen.

Sommige internetradiostations spelen in een apart deel van de site, zodat de muziek niet stopt met spelen als je ergens anders klikt, zoals aankomende shows of recent afgespeelde nummers. Om dat met deze te doen, moet je de pop-outspeler openen.

Naast luisteren via een webbrowser, is er ook een mobiele KEAN 105.1 FM-app voor Android en iOS.

NSB-radio: het beste feestradiostation van internet

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vorige shows zijn gearchiveerd en beschikbaar als gratis MP3's
  • Inclusief links om te luisteren in iTunes en andere mediaspelers

Wat we niet leuk vinden

Geeft geen namen van nummers weer

NSB Radio, gevestigd in Londen en actief sinds 2004, is verreweg het beste internetradiostation voor dance, dubstep, techno, house en aanverwante muziek. Ze zenden elke dag van de week live uit.

Dit is niet zomaar een station waar je passief naar geweldige muziek luistert. Je kunt ook shout-outs en liedjes aanvragen voor de dj's om te spelen, en chatten met andere NSB-luisteraars.

Luister vanaf hun website (hieronder) of via TuneIn, dat zijn eigen apps heeft, die hieronder worden vermeld. Er zijn ook links op hun site zodat je kunt luisteren via VLC, iTunes en andere mediaspelers.

KIDJAM! Radio: kindvriendelijke online radiozender

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vermijdt inhoud voor volwassenen
  • Geen typische "koop dit" commercials
  • Kinderen kunnen een nummer aanvragen om af te spelen
  • Muzikanten kunnen hun eigen muziek inzenden

Wat we niet leuk vinden

  • Extreem kale webplayer
  • Geen nuttige informatie; toont geen huidige track of geschiedenis van eerdere nummers

KIDJAM! Radio biedt muziek die iets meer geschikt is voor een jonger publiek. Het is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, met af en toe berichten om kinderen op te voeden en hen aan te moedigen verstandige beslissingen te nemen.

Het speelt "gewone" muziek van bekende artiesten, maar heeft ook remixen van populaire liedjes uitgevoerd door kinderen.

De mobiele app voor iOS kan 10 seconden terugspoelen en toont het nummer dat momenteel wordt afgespeeld, die geen van beide worden ondersteund in de webplayer.

K-LOVE: christelijke muziek en praatradio

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geeft recent afgespeelde nummers weer
  • Biedt links om nummers te kopen
  • Toont songteksten voor recente nummers
  • Inclusief korte berichten over lokaal en nationaal nieuws
  • Artiesteninfo wordt getoond in de browserspeler

Wat we niet leuk vinden

Vaak veel gepraat tussen de nummers

K-LOVE, een uitsluitend christelijk muziekstation, gelanceerd in de vroege jaren '80, is tegenwoordig een van 's werelds best gestreamde online radiostations. Het wordt ook uitgezonden via FM-radio in tal van Amerikaanse steden.

Elke week kunnen miljoenen online luisteraars muziek horen van MercyMe, Rend Collective, Zach Williams, Francesca Battistelli, Skillet, voor KING & COUNTRY, Chris Tomlin, Micah Tyler, Lauren Daigle en meer.

De website heeft een paar andere kanalen buiten de livestream, die specifiek gericht zijn op kerstmuziek, muziek uit de jaren 90 en 2000.

De mobiele K-LOVE-app werkt op iOS en Android, maar toont slechts vier recent afgespeelde nummers. Het heeft echter ook een pagina Vers van de dag en informatie over alle artiesten die op het radiostation zijn gespeeld.

Radio Santa Claus: kerstmuziek het hele jaar door

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Inclusief moderne kerstmuziek
  • Breng je in de kerststemming met een live videofeed van Santa Claus Village in Finland
  • Je kunt afbeeldingen en opmerkingen achterlaten zodat andere luisteraars ze kunnen zien

Wat we niet leuk vinden

Veel website-advertenties

Gebaseerd in Santa Claus Village in Finland, waar de kerstman het hele jaar door aanwezig is, is het Radio Santa Claus-station waar duizenden mensen elke dag samenkomen om op elk moment van het jaar naar kerstmuziek te luisteren.

De muziek hier is afkomstig van zangers als Frank Sinatra, Colbie Caillat, Bob Dylan, Karma, Blake Shelton, Dean Martin, Sara Bareilles, Andrea Bocelli en onder andere kinderkoren.

De Android-app is nog eenvoudiger dan de website. Je kunt de livestream starten en stoppen, zien wat er momenteel wordt afgespeeld en een opmerking achterlaten zodat andere luisteraars het kunnen zien.

Jazz24: commerciële-vrije jazzradio

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Commercieel luisteren
  • Mobiele toegang
  • Lange termijn afspeellijstgeschiedenis
  • Oude sessies kunnen on demand worden afgespeeld

Wat we niet leuk vinden

De website is moeilijk te navigeren

Jazz24 is een KNKX Public Radio-station dat jazzmuziek online en lokaal streamt in Seattle en Tacoma, Washington, op 88.5 FM.

Dit online radiostation speelt jazz van onder meer Miles Davis, Billie Holiday, Diana Krall en Pat Metheny.

De mobiele Jazz24-app voor iOS en Android heeft een waarschuwingsfunctie die u kunt inschakelen om automatisch jazz te gaan spelen wanneer de timer afgaat. Je hebt ook toegang tot dit radiostation via verschillende streaminglinks.

Relax FM: het beste radiostation voor ontspannende muziek

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De samengestelde selectie is geweldig
  • Geweldige plek om nieuwe chill-muziek te vinden
  • Speelt ontspannende versies van populaire muziek af
  • Blader door de stream-afspeellijst

Wat we niet leuk vinden

Site is gedeeltelijk in het Russisch

Relax FM is een radiostation uit Moskou, Rusland, met instrumentale, Engelse en buitenlandse muziek die je zeker zal ontspannen. Er zijn meerdere kanalen om uit te kiezen, waaronder Relax Life, Relax Nature, Relax Gold en Relax Latino.

Hoewel je overal online kunt luisteren, inclusief de officiële Relax FM-website, is het ook lokaal beschikbaar voor luisteraars in Moskou op 90.8 FM en enkele andere stations.

De hieronder gelinkte apps zijn van radio.net omdat de officiële Relax FM-apps in het Russisch zijn. Je kunt dit radiostation ook streamen vanaf radio.net.

Hot 108 JAMZ: internetradio voor rap-/hiphopmuziek

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Toont de vijf meest recent afgespeelde nummers
  • Chat met andere luisteraars
  • Songwriters kunnen hun eigen muziek inzenden
  • Lijst recente nummers
  • Kan muziek kopen op Amazon en iTunes
  • Verschillende plekken om naar te luisteren

Wat we niet leuk vinden

  • Inclusief reclame
  • Rommelige website; veel advertenties

Hot 108 JAMZ maakt deel uit van een netwerk van internetradiostations genaamd Powerhitz en streamt hiphopmuziek. Hoewel dit netwerk andere zenders bevat die niets met rap te maken hebben, stelt een andere programmadirecteur elke dag de muziek voor deze zender samen.

Sommige artiesten die je op Hot 108 JAMZ zult horen zijn onder meer Rihanna, Drake, 2 Pac, Lil Donald, Meek Mill, Alicia Keys, Lil Wayne, DJ Khaled, Mariah Carey, Usher, 50 Cent, The Carters en Rijke bende.

Hot 108 JAMZ accepteert ook shout-outs en nummerverzoeken.

Dit internetradiostation is beschikbaar op TuneIn, radio.net, Streema en Radioline. Als je een van die apps of websites kiest om naar te luisteren, krijg je andere functies, zoals een slaaptimer en een "favoriete" optie.

Aanbevolen: