Een MacBook Air ontdooien

Inhoudsopgave:

Een MacBook Air ontdooien
Een MacBook Air ontdooien
Anonim

Als je MacBook Air is vastgelopen en je kunt hem niet laten reageren, kan dat een enorm probleem zijn. Of het nu een kwestie is van oververhitting van je laptop of een probleem met macOS, het is erg onhandig, maar het hoeft geen permanent probleem te zijn. Als je je afvraagt wat je doet als je MacBook Air vastloopt, hebben we een aantal mogelijke oplossingen die je kunt proberen op te lossen.

Wat zorgt ervoor dat een MacBook Air vastloopt?

Veel eenvoudige oplossingen kunnen een bevroren MacBook Air oplossen. Dit kan te wijten zijn aan een defect programma, een probleem met macOS zelf of een hardwarefout zoals oververhitting of een RAM-probleem. Elk van deze problemen heeft zeer verschillende oplossingen.

Gelukkig kun je veel van deze problemen thuis oplossen, maar er zijn bepaalde gevallen waarin je MacBook Air professioneel moet worden gerepareerd door Apple of zelfs niet meer te repareren is.

Voordat je dat stadium bereikt, is het een goed idee om de zaken te beperken tot het specifieke probleem waarmee je te maken hebt en te proberen het probleem op te lossen.

Problemen oplossen wanneer een MacBook Air vastloopt

Als je MacBook Air is vastgelopen, probeer dan deze tips voor probleemoplossing om hem weer aan de gang te krijgen:

Er zijn veel verschillende redenen waarom uw MacBook Air is vastgelopen. Als de stap geen betrekking heeft op uw probleem, slaat u deze over en gaat u verder met de volgende meest relevante.

  1. Sluit de app geforceerd af. Als je denkt dat een specifieke app ervoor zorgt dat je MacBook Air vastloopt, probeer dan de app geforceerd af te sluiten met Command+ Option+ Escapeom het Force Quit Applications-venster weer te geven en kies vervolgens om de app af te sluiten.

    Image
    Image
  2. Probeer een app geforceerd te sluiten via het Apple-menu. Klik op het Apple-pictogram op uw laptop en scrol omlaag naar Forceer stop om de app te sluiten.
  3. Sluit de app geforceerd af via Activity Monitor. Een effectievere manier om een app of een foutief proces geforceerd te stoppen, is door Activity Monitor te gebruiken als eerdere methoden niet hebben gewerkt bij het afsluiten van de app.
  4. Start je MacBook Air opnieuw op. Als je de app niet geforceerd kunt afsluiten en je MacBook Air reageert niet, sluit dan de computer af. Je verliest al het niet-opgeslagen werk, maar het kan veel bevriezingsproblemen oplossen.

  5. Ontkoppel alle randapparatuur die op uw MacBook Air is aangesloten. Soms kan een randapparaat een probleem met uw MacBook Air veroorzaken. Probeer de stekker uit het stopcontact te halen om te zien of dit het probleem oplost.
  6. Opstarten in de veilige modus. Probeer de veilige opstartmodus van uw MacBook Air te gebruiken om te controleren of uw computer correct werkt en om eventuele problemen op te lossen.
  7. Maak schijfruimte vrij. Alle computers kunnen aanzienlijk langzamer worden als ze weinig schijfruimte hebben. Probeer onnodige apps en documenten te verwijderen om uw MacBook Air sneller te maken en te voorkomen dat deze vastloopt.
  8. Reset het PRAM of NVRAM van uw MacBook Air. Het resetten van het PRAM of NVRAM van uw MacBook Air kan enkele basishardwareproblemen oplossen waarbij uw systeem effectief in de war raakt. Het is een simpele toetsencombinatie die een enorm verschil kan maken.
  9. Reparatierechten. Als u een MacBook Air met OS X Yosemite of eerder gebruikt, moet u mogelijk de machtigingen herstellen om ervoor te zorgen dat een toepassing waarmee u problemen ondervindt, correct werkt. Dit is niet vereist omdat OS X El Capitan, aangezien macOS automatisch de bestandsrechten herstelt, maar voor oudere MacBook Airs is het het proberen waard.

  10. Reset je MacBook Air. Probeer als laatste kans je MacBook Air opnieuw in te stellen door alle informatie van de harde schijf te wissen en opnieuw te beginnen. Als je kunt, zorg er dan voor dat je back-ups hebt van al je belangrijke documenten, zodat je niets waardevols verliest.
  11. Neem contact op met de klantenondersteuning van Apple. Als je problemen blijft houden met het bevriezen van je MacBook Air, neem dan contact op met de klantenondersteuning van Apple. Als uw laptop nog onder de garantie v alt, kunt u deze mogelijk gratis laten repareren. Als dat niet lukt, kan de klantenondersteuning van Apple je nog steeds adviseren over andere reparatieopties en je verder helpen.

FAQ

    Waarom gaat mijn MacBook niet aan?

    Als je Mac niet kan worden ingeschakeld, komt dit waarschijnlijk door een stroomprobleem. Controleer eerst de stroomaansluitingen en verwissel indien mogelijk de stroomkabel of adapter. Verwijder vervolgens alle accessoires en randapparatuur van de Mac, reset de SMC en probeer opnieuw op te starten.

    Hoe herstart ik mijn MacBook Air?

    Ga naar het Apple menu > selecteer Restart of houd Control+ ingedrukt Command+ Power-knop/Eject-knop/Touch ID-sensor. Als dat niet werkt, herstart je MacBook Air geforceerd door de Power-knop ingedrukt te houden.

    Hoe los ik het op als mijn MacBook Air niet opstart?

    Als je Mac niet opstart, koppel dan alle randapparatuur van je Mac los en probeer Veilig opstarten. Reset indien mogelijk het PRAM/VRAM en de SMC en voer vervolgens Schijfhulpprogramma van Apple uit om uw harde schijf te repareren.

    Hoe repareer ik het draaiende vuurrad des doods op mijn Mac?

    Om het Mac-pinwheel des doods te stoppen, moet u de actieve app geforceerd afsluiten en de app-machtigingen herstellen. Als u nog steeds problemen ondervindt, wis dan de cache van Dynamic Link Editor en start uw computer opnieuw op. Als het een aanhoudend probleem is, overweeg dan om je RAM te upgraden.

    Hoe los ik het op als het scherm van mijn MacBook niet werkt?

    Om problemen met het beeldscherm van je Mac op te lossen, reset je het PRAM/NVRAM en de SMC indien mogelijk, en start je je computer opnieuw op. Als je nog steeds problemen ondervindt, gebruik dan Veilig opstarten om problemen met je grafische software en hardware op te lossen.

Aanbevolen: