Wat is een MHT-bestand en hoe open je er een?

Inhoudsopgave:

Wat is een MHT-bestand en hoe open je er een?
Wat is een MHT-bestand en hoe open je er een?
Anonim

Wat te weten

  • Een MHT-bestand is een MHTML-webarchiefbestand.
  • Open er een met een webbrowser of teksteditor.
  • Converteer naar PDF, JPG, HTML en meer met AVS Document Converter.

Dit artikel beschrijft wat een MHT-bestand is en hoe het formaat verschilt van HTML. We zullen ook bekijken hoe u er een op uw computer kunt openen en hoe u er een kunt converteren naar een meer herkenbare indeling zoals HTML of PDF.

Wat is een MHT-bestand?

Een bestand met de. MHT-bestandsextensie is een MHTML-webarchiefbestand dat HTML-bestanden, afbeeldingen, animaties, audio en andere media-inhoud kan bevatten. In tegenstelling tot HTML-bestanden, zijn deze niet beperkt tot alleen tekstinhoud.

Deze bestanden worden vaak gebruikt als een handige manier om een webpagina te archiveren, omdat alle inhoud voor de pagina in één bestand kan worden verzameld, in tegenstelling tot wanneer u een HTML-webpagina bekijkt die alleen links naar afbeeldingen en andere bevat inhoud opgeslagen op andere locaties.

Image
Image

MHTML is een initialisme van "MIME-inkapseling van geaggregeerde HTML-documenten." Maar MHT is een afkorting voor een aantal andere termen die niets te maken hebben met HTML-documenten, waaronder Merkle hash tree en medium en high technology.

Hoe MHT Files te openen

Waarschijnlijk is de gemakkelijkste manier om MHT-bestanden te openen het gebruik van een webbrowser zoals Chrome, Opera, Edge of Internet Explorer. U kunt er ook een bekijken in Microsoft Word en WPS Writer.

HTML-editors ondersteunen het formaat ook, zoals WizHtmlEditor en BlockNote.

Een teksteditor kan het ook openen, maar aangezien het bestand ook niet-tekstuele items (zoals afbeeldingen) kan bevatten, kun je die objecten niet zien in de teksteditor.

Bestanden die eindigen op de bestandsextensie. MHTML zijn ook webarchiefbestanden en zijn uitwisselbaar met EML-bestanden. Dit betekent dat een e-mailbestand kan worden hernoemd naar een webarchiefbestand en kan worden geopend in een browser, en het webarchiefbestand kan worden hernoemd als een e-mailbestand dat moet worden weergegeven in een e-mailclient.

Een MHT-bestand converteren

Sommige documentconversietools, zoals Doxillion of AVS Document Converter, kunnen vanuit het MHT-formaat converteren naar iets anders, zoals PDF of een afbeeldingsformaat.

Turgs MHT Wizard kan er een opslaan in PST, MSG, EML/EMLX, PDF, MBOX, HTML, XPS, RTF en DOC. Het is ook een gemakkelijke manier om de niet-tekstbestanden van de pagina uit te pakken naar een map (zoals alle afbeeldingen). Houd er rekening mee dat deze converter niet gratis is, dus de proefversie is beperkt.

Een andere is de MHTML-converter die MHT-bestanden opslaat in HTML.

Meer informatie over het MHT-formaat

MHT-bestanden lijken erg op HTML-bestanden. Het verschil is dat deze laatste alleen de tekstinhoud van de pagina bevat. Alle afbeeldingen die in een HTML-bestand worden gezien, zijn eigenlijk alleen verwijzingen naar online of lokale afbeeldingen, die vervolgens worden geladen wanneer het bestand wordt geladen.

MHT-bestanden zijn anders omdat ze de afbeeldingsbestanden (en andere zoals audiobestanden) in één bestand bevatten, zodat zelfs als de online of lokale afbeeldingen worden verwijderd, het MHT-bestand nog steeds kan worden gebruikt om de pagina te bekijken en zijn andere bestanden. Daarom zijn ze zo handig voor het archiveren van pagina's: de bestanden worden offline en in één gemakkelijk toegankelijk bestand opgeslagen, ongeacht of ze nog online bestaan.

Alle relatieve links die naar externe bestanden wezen, worden opnieuw toegewezen en verwijzen naar de links in het MHT-bestand. U hoeft dit niet handmatig te doen, omdat dit tijdens het creatieproces voor u wordt gedaan.

Microsoft OneNote is een voorbeeld van een programma dat naar dit formaat kan exporteren. U kunt ook webpagina's opslaan in MHT in Internet Explorer 11, en waarschijnlijk ook in andere browsers.

Het MHTML-formaat is geen standaard, dus hoewel een webbrowser het bestand zonder problemen kan opslaan en bekijken, kan het zijn dat het er een beetje anders uitziet als u hetzelfde bestand in een andere browser opent.

Ondersteuning voor dit formaat is niet standaard beschikbaar in elke webbrowser. Sommige browsers bieden er geen ondersteuning voor.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de bovenstaande suggesties, heb je misschien helemaal niet te maken met een MHT-bestand. Controleer of u de bestandsextensie correct leest; er zou.mht. moeten staan

Als dat niet het geval is, kan het in plaats daarvan iets vergelijkbaars zijn. Helaas, alleen omdat de letters op elkaar lijken, betekent niet dat de bestandsindelingen hetzelfde zijn of op enigerlei wijze gerelateerd zijn. MTH-bestanden zijn Derive Math-bestanden die worden gebruikt door het Derive-systeem van Texas Instrument en kunnen niet op dezelfde manier worden geopend of geconverteerd als MHT-bestanden.

NTH is ook vergelijkbaar, maar wordt in plaats daarvan gebruikt voor Nokia Series 40 Theme-bestanden die worden geopend met Nokia Series 40 Theme Studio.

Een andere bestandsextensie die er zo uitziet, is MHP, dat is voor Maths Helper Plus-bestanden die worden gebruikt met Maths Helper Plus van Teachers' Choice Software.

FAQ

    Kunnen MHT-bestanden virussen bevatten of gevaarlijk zijn?

    Afhankelijk van de webpagina die het bestand bevat, kunnen er beveiligingsproblemen zijn. Als een veilige praktijk, zorg ervoor dat u geen MHT-bestanden opent die u niet vertrouwt en herkent.

    Hoe open je MHT-bestanden op iOS?

    Je moet een MHT-bestandsviewer-app van derden downloaden, zoals Mht Browser om MHT-bestanden op iOS te bekijken.

Aanbevolen: