Hoe Unshadowbanned te krijgen op TikTok

Inhoudsopgave:

Hoe Unshadowbanned te krijgen op TikTok
Hoe Unshadowbanned te krijgen op TikTok
Anonim

Wat te weten

  • Zoek naar je accountnaam op TikTok en controleer of deze is verborgen in de resultaten.
  • Verwijder aanstootgevende en controversiële video's en hashtags van je TikTok-account.
  • Stop met het volgen, leuk vinden en reageren op TikTok totdat de schaduwban is opgeheven.

Een TikTok-schaduwban is een actie die automatisch wordt geactiveerd door het TikTok-algoritme. Eenmaal actief, verbergt deze schaduwban zowel inhoud als accounts die hij te controversieel of in strijd met de regels van TikTok acht.

Gelukkig zijn TikTok-schaduwbans meestal tijdelijk en er zijn verschillende strategieën die kunnen worden geïmplementeerd om het verwijderen van de schaduwban te versnellen en de impact op uw inhoud en merk te minimaliseren.

Hoe repareer ik een schaduwban op TikTok?

Er is geen snelle oplossing om een TikTok Shadowban ongedaan te maken, maar er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om het unshadowbanning-proces te versnellen en je account te beschermen tegen toekomstige beperkingen.

  1. Neem een pauze van het reageren op en het leuk vinden van andere TikToks. Als je de laatste tijd superactief bent geweest op TikTok, kan het algoritme je account hebben gemarkeerd als verdacht gedrag.
  2. Verwijder alle aanstootgevende en controversiële TikToks. Bekijk je uploads en verwijder alle video's die je hebt gemaakt over controversiële politieke en sociale kwesties, zelfs als je denkt dat de geuite meningen juist of rechtvaardig zijn.

    Algoritmen voor sociale media verbergen of onderdrukken politieke inhoud vaak over het hele politieke spectrum om de algehele sfeer van een netwerk positief en gastvrij te houden.

    Image
    Image
  3. Heroverweeg je TikToks-hashtags. Let op schijnbaar onschuldige hashtags die door een algoritme verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd als aanstootgevend. Algoritmen kunnen context, sarcasme of humor vaak niet begrijpen.

    TikTok biedt niet de mogelijkheid om videobeschrijvingen te bewerken, dus als je een hashtag wilt verwijderen, moet je de hele video verwijderen en opnieuw uploaden met een nieuwe beschrijving en tags.

  4. Update de beschrijving en naam van je TikTok-profiel. Zorg ervoor dat je TikTok-profiel en gebruikersnaam geen vloekwoorden of taal bevatten die verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd.

    Image
    Image
  5. Controleer je TikTok-profielfoto. Een avatar met gewelddadige of seksuele beelden kan resulteren in een TikTok-schaduwban.

    Selecteer het potloodpictogram op je profielfoto om de afbeelding te wijzigen.

    Image
    Image
  6. Inspecteer je TikTok-analyses. Open vanuit je TikTok-profielscherm het menu in de rechterbovenhoek en selecteer Creator Tools > Analytics om te zien welke video's mogelijk onderdrukt zijn. Dit kan je helpen te begrijpen welk type inhoud TikTok en je kijkers leuk en niet leuk vinden.

    De analyserapporten maakten voorheen deel uit van TikTok Pro-accounts, maar ze zijn nu voor iedereen beschikbaar en vereisen geen enkele accountupgrade.

    Image
    Image
  7. Speel het wachtspel. Nu je je TikTok-account zo algoritme-vriendelijk mogelijk hebt gemaakt, hoef je alleen maar te wachten tot de schaduwban-status van je account is bijgewerkt.

TikTok Shadowban-oplossingen die niet werken

Helaas is er nogal wat verkeerde informatie online als het gaat om TikTok-schaduwbans. Hier zijn enkele van de meest voorkomende tips en oplossingen die het vermijden waard zijn.

  • Installeer je TikTok-app opnieuw. De schaduwbans van TikTok worden gedaan op het netwerk zelf, niet op de app. Als u de app verwijdert en vervolgens opnieuw installeert, heeft dit geen invloed op de status van uw account.
  • Log uit van je TikTok-account. Deze nep-oplossing heeft geen effect op de schaduwban van een account.
  • Download een anti-schaduwban-app. Geen enkele app of programma kan je TikTok-account ongedaan maken, dus elke website die je instrueert om dit te doen, is waarschijnlijk oplichterij.
  • Huur een 'schaduwban-professional' in. Wat iemand online ook belooft, ze kunnen de schaduwban van je TikTok-account niet verwijderen.

Hoe weet je dat je schaduwverbannen bent op TikTok?

Creators worden zich meestal bewust van een TikTok-schaduwban wanneer hun volgers hen beginnen te vertellen dat hun video's niet in hun feeds of zoekresultaten verschijnen. Een merkbare afname van nieuwe volgers, vind-ik-leuks en reacties is ook een teken dat je TikTok-account is geraakt door een schaduwban.

Een afname van de betrokkenheid van het publiek is niet altijd een teken van een schaduwban. Misschien moet je gewoon wat strategieën implementeren om je TikTok-publiek te laten groeien.

TikTok stuurt je geen in-app-melding of e-mail om je te laten weten dat je bent geschaduwd. Er zijn echter verschillende manieren om te bevestigen of je schaduwbanned bent.

  • Zoek naar je account op TikTok. Voer je TikTok-gebruikersnaam in de zoekbalk op de TikTok-app of website in en sorteer de resultaten op Gebruikers. Als je je naam niet kunt zien, ben je geschaduwd.
  • Hashtagresultaten controleren. Selecteer een hashtag die je in een videobeschrijving hebt gebruikt om te zien of je video op de hashtagpagina wordt weergegeven. Het is het beste om een niche-hashtag te gebruiken, want een populaire hashtag duurt een eeuwigheid om door te bladeren.
  • Inspecteer uw analyses. Een plotselinge merkbare daling van het aantal videoweergaven, vind-ik-leuks en reacties kan mogelijk wijzen op een TikTok-schaduwban.

Hoe bereid je je voor op een TikTok-schaduwverbod

De beste manier om je voor te bereiden op een eventuele schaduwban op TikTok, is door je sociale-mediaplatforms te diversifiëren, zodat je publiek je inhoud nog steeds kan vinden als deze wordt onderdrukt. Naast het bereiken van een breder publiek, kun je ook andere sociale netwerken gebruiken om je TikTok-video's opnieuw te posten en ernaar te linken.

Het diversifiëren van je sociale media is de beste manier om schaduwbans te omzeilen.

FAQ

    Hoe blokkeer je iemand op TikTok?

    Ga eerst naar hun hoofdpagina en tik op het More (drie stippen) menu in de rechterbovenhoek. Tik vervolgens op Block. Geblokkeerde mensen kunnen uw feed niet bekijken, u geen berichten sturen of opmerkingen achterlaten.

    Hoe lang duurt een schaduwverbod op TikTok?

    TikTok-schaduwbans duren meestal een paar dagen tot een paar weken. Er is geen officiële tijdsduur voor een schaduwban op TikTok, maar er wordt aangenomen dat hoe meer je doet om je account en de inhoud ervan op te schonen, hoe eerder de beperkingen zullen eindigen.

Aanbevolen: