Hoe VR je brein kan aanboren

Inhoudsopgave:

Hoe VR je brein kan aanboren
Hoe VR je brein kan aanboren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw bètaprogramma combineert een herseninterface met een virtual reality-headset.
  • De neurale interface kan het dagelijks leven gemakkelijker maken voor patiënten met hersenletsel.
  • In de toekomst zou je met een herseninterface een headset kunnen bedienen zonder onhandige handmatige controllers.

Image
Image

Uw volgende virtual reality (VR)-headset kan communiceren met uw hersenen.

Varjo brengt een neurale interface naar zijn nieuwste VR-headset. Het apparaat bevat een verscheidenheid aan sensoren om gegevens van de hersenen, ogen, hart, huid en spieren van de gebruiker te meten en is bedoeld om te onderzoeken hoe VR het menselijk denken kan verbeteren.

"Onderzoekers en ondernemingen die gebruikmaken van de combinatie van neurotechnologie en VR, ontsluiten een groot aantal nieuwe en rijke gegevens die ontwikkelaars in staat zullen stellen een beter begrip te krijgen van hoe een individu in re altime reageert op virtuele werelden en ervaringen, " Tristan Cotter, GM, Americas of Varjo, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "De sleutel hiervoor is dat je met VR gebruikers kunt onderdompelen in elke virtuele omgeving of elk scenario."

Je gedachten lezen

Varjo werkt samen met OpenBCI om de Galea te produceren, een hardware- en softwareplatform dat brain-computer interface (BCI)-technologie combineert met extended reality (XR)-headsets. In juli gaat de verkoop open voor het publiek, maar de prijs is nog niet bekend gemaakt.

Conor Russomanno, CEO van OpenBCI, zei in een e-mail aan Lifewire dat virtual reality en augmented reality de aandacht hebben getrokken van wetenschappelijke onderzoekers uit vele vakgebieden. De wetenschappers gebruiken de headsets om gegevens te verzamelen en experimenten uit te voeren in meer realistische omgevingen, terwijl ze toch strakke controle behouden over stimuli en omgevingen.

"Vooral voor de neurowetenschappen vertegenwoordigt het idee van een "closed-loop"-systeem, waarbij de toegediende stimuli in re altime kunnen worden aangepast op basis van de fysiologische reacties van het onderwerp, een dramatische afwijking van het traditionele -manier, "stimuleer en registreer" methoden die traditioneel worden gebruikt, "voegde hij eraan toe.

De herseninterface kan het dagelijks leven voor patiënten ook gemakkelijker maken. Door VR toe te voegen aan hersencomputerinterfaces kunnen gebruikers een breder scala aan sensorische input ervaren, die kan worden gebruikt voor revalidatie na neurologisch letsel of ziekte, vertelde James Giordano, een professor in neurologie, neurotechnologie en neuro-ethiek aan het Georgetown University Medical Center, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"VR-BCI-systemen kunnen worden gebruikt om een re altime interindividuele uitwisseling van multisensorische informatie te bieden om "quasi-gedeelde" ervaringen tussen individuen te creëren, "zei Giordano."Dit zou "op afstand gesimuleerde realiteiten" mogelijk kunnen maken waarin individuen de effecten van VR-BCI geactiveerde neurologische netwerken kunnen ervaren door middel van langeafstandssignalering."

Beter computergebruik door je hersenen

Herseninterfaces voor computers bevinden zich nog in de onderzoeksfase en VR zou het veld vooruit kunnen helpen, vertelde Chris Harrison, een professor in mens-computerinteractie aan de Carnegie Mellon University, aan Lifewire via e-mail. Bij neuraal onderzoek worden vaak afbeeldingen van mensen op computerschermen getoond en de respons gemeten, maar VR is veel meer meeslepend en kan leiden tot rijkere en realistischere BCI-signalen.

"Als ervaringen zoals games de gemoedstoestand van je geest (emotie, verveling, opwinding, focus) zouden kunnen kennen, zouden ze ervaringen dynamisch kunnen afstemmen, "voegde Harrison eraan toe. "Ze zouden die sprongen bijvoorbeeld perfect kunnen timen voor een maximaal effect. Sociale VR-ervaringen, waarbij je een avatar hebt, kunnen ook dingen bevatten zoals glimlachen, knipperen en wenkbrauwen optrekken door het effect te voelen via BCI, in plaats van dat je andere sensoren in de headset zelf."

De sleutel hiervoor is dat je met VR gebruikers kunt onderdompelen in elke virtuele omgeving of elk scenario.

In de toekomst zou een herseninterface de VR-ervaring veel minder onhandig kunnen maken of zelfs de noodzaak voor standaard handcontrollers kunnen wegnemen, zei Harrison.

"BCI kan veel intiemer zijn - ken je gemoedstoestand, weet wat je denkt", voegde hij eraan toe. "Je kunt het zien als het meest meeslepende soort detectie. Dus dan heb je beide kanten van de medaille - meeslepende output en meeslepende input - die zal leiden tot de metaverse."

VR heeft nog een lange weg te gaan voordat desktops en laptops worden vervangen, zei Harrison, "maar ik denk dat het hebben van computers een venster in je ziel krijgt (via BCI) de bandbreedte tussen mens en computer zal vergroten, die momenteel vrij traag is. Toetsenborden, handgebaren, spraakinvoer en de andere methoden die we tegenwoordig gebruiken, zijn zoveel langzamer dan we denken. BCI zou dat kunnen veranderen."

Image
Image

Verwacht echter niet dat je je computer meteen met je gedachten kunt besturen. De huidige generatie Galea is gericht op bedrijven, ontwikkelaars, onderzoekers en laboratoria. Het bedrijf is van plan het programma te gebruiken om meer te weten te komen over waar de consumententoepassingen zich bevinden, zodat het binnen een paar jaar vereenvoudigde, goedkopere versies kan uitrollen.

"Deze technologie heeft het potentieel om nieuwe inzichten te ontsluiten over hoe de geest werkt en om volledig nieuwe manieren te creëren om met technologie om te gaan. [Het kan dus] veel positieve effecten hebben [op] veel verschillende omstandigheden," zei Cotter.

Aanbevolen: