Hoe iPhone met Mac te verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone met Mac te verbinden
Hoe iPhone met Mac te verbinden
Anonim

Wat te weten

  • Ga op iPhone naar Instellingen > tik op naam > iCloud > log in. Ga op Mac naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > iCloud > aanmelden.
  • Als je Continuïteit wilt gebruiken, schakel je Handoff in op beide apparaten.
  • Op oudere apparaten: Laad iTunes op zowel iPhone als Mac en synchroniseer via kabel of wifi.

Dit artikel legt uit hoe je een iPhone op een Mac kunt aansluiten met iCloud, Continuïteit en iTunes. Instructies zijn van toepassing op iPhones met iOS 11 en hoger en Macs met macOS 10.13 en hoger, tenzij anders aangegeven.

Hoe iPhone met Mac te verbinden met iCloud

Om je iPhone en Mac met iCloud te synchroniseren, moet je ervoor zorgen dat je Mac en iPhone zijn ingelogd op hetzelfde account en dezelfde synchronisatie-instellingen hebben. Elke wijziging in de gegevens op het ene apparaat wordt vervolgens gesynchroniseerd met iCloud en vervolgens naar het andere apparaat, zodat ze altijd gesynchroniseerd zijn.

Aanmelden bij iCloud op iPhone

Log in bij iCloud met uw Apple ID. Je hebt dit waarschijnlijk gedaan toen je je iPhone en je Mac instelde, maar volg deze stappen als je dat niet deed.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op je naam bovenaan het scherm.
  3. Tik op iCloud.
  4. Log in met uw Apple ID gebruikersnaam en wachtwoord

Aanmelden bij iCloud op Mac

Log in op hetzelfde iCloud-account op je Mac om te beginnen met synchroniseren. Je hebt dit misschien al gedaan bij het instellen, maar zo niet, dan is het een snel proces.

  1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek.
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.
  3. Klik op iCloud.
  4. Log in met uw Apple ID gebruikersnaam en wachtwoord.
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om iCloud in te stellen.

iCloud-synchronisatieopties

Gegevens die met iCloud kunnen worden gesynchroniseerd, zijn onder meer Apple News, agenda's, contacten, e-mail, Homekit-gegevens, notities, herinneringen, Safari-bladwijzers en -bestanden, Siri-gegevens, aandelen en gebruikersnamen en wachtwoorden van uw sleutelhanger. (Je moet ook de vooraf geïnstalleerde apps van Apple gebruiken voor deze gegevenstypen.)

Zodra beide apparaten zijn aangemeld bij iCloud, controleert u of de synchronisatie-instellingen overeenkomen. Als u bijvoorbeeld iCloud wilt gebruiken om uw contacten gesynchroniseerd te houden, vinkt u het vakje Contacts op de Mac aan en verplaatst u de Contacts-schuifregelaar naar aan/groen op de iPhone.

iCloud kan ook foto's synchroniseren tussen uw apparaten en Fotostream en iCloud-foto's delen inschakelen. Dit is geweldig, maar de opties voor het synchroniseren van foto's zijn complexer dan voor andere soorten gegevens.

Hoe iPhone met Mac te verbinden met behulp van continuïteit

Een van de geweldige dingen van Apple-apparaten is hoe goed ze samenwerken. Met de continuïteitsfuncties van Apple kun je dingen doen zoals iPhone-oproepen beantwoorden met je Mac of een e-mail schrijven op een Mac en deze verzenden vanaf je iPhone.

Image
Image
  1. Wees aangemeld bij hetzelfde iCloud-account op alle apparaten.
  2. Laat alle apparaten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.
  3. Schakel Bluetooth in op beide apparaten.
  4. Schakel Handoff in op beide apparaten. Ga op een Mac naar Systeemvoorkeuren > Algemeen en vink Handoff toestaan tussen deze Mac en uw iCloud-apparaten aan.

  5. Ga op een iPhone naar Instellingen > Algemeen > Handoff > verplaats de Handoff schuifregelaar naar aan/groen.

Continuïteitsfuncties

Drie van de coolste continuïteitsfuncties die iPhone met Mac verbinden zijn:

  • Handoff. Hiermee kun je, nou ja, items overdragen tussen je apparaten. Hiermee kunt u: een webpagina die u op uw Mac bekijkt, overbrengen naar uw iPhone; begin met het schrijven van een e-mail op het ene apparaat, voltooi het en verzend het op het andere; krijg een routebeschrijving in de Mac Maps-app en stuur deze naar de iPhone voor gebruik terwijl u rijdt.
  • Oproepen plaatsen en beantwoorden. Als uw iPhone zich in een andere kamer bevindt, kunt u de oproepen beantwoorden met uw Mac. Om deze optie in te schakelen, gaat u op uw iPhone naar Instellingen > Telefoon > Oproepen op andere apparaten > verplaats de Oproepen toestaan op andere apparaten schuifregelaar naar aan/groen. Om te selecteren welke van uw apparaten deze oproepen kunnen plaatsen en ontvangen, verplaatst u de schuifregelaars in de onderstaande lijst naar aan/groen.
  • Universal Clipboard. Wanneer u tekst, afbeeldingen en andere gegevens kopieert, kan elk apparaat dat is aangemeld bij uw iCloud-account deze plakken. Dus als u tekst op uw iPhone kopieert, wordt deze ook automatisch naar uw Mac gekopieerd en kan daar worden geplakt.

Continuity en Handoff draaien op iOS 8 en hoger, en macOS 10.10 Yosemite en hoger. Universeel klembord vereist macOS 10.12 Sierra of nieuwer.

Andere manieren om iPhone en Mac aan te sluiten

Synchroniseren is niet de enige manier om de iPhone en Mac met elkaar te verbinden. Beide apparaten bevatten functies voor het delen van services en inhoud om uw digitale leven eenvoudiger te maken. Enkele voorbeelden zijn:

  • Persoonlijke hotspot: stel een persoonlijke hotspot in om van je iPhone een wifi-hotspot te maken en de internetverbinding te delen met je Mac.
  • AirDrop: Moet je een paar bestanden wisselen tussen apparaten? Gebruik AirDrop om draadloos bestanden over te zetten van je iPhone.
  • iMessage: Wist je dat je iMessages kunt verzenden en ontvangen vanaf je Mac? Open gewoon Berichten op de Mac en log in op uw iMessage-account.
  • iCloud-muziekbibliotheek: als u zich abonneert op Apple Music of iTunes Match, of muziek hebt gekocht bij de iTunes Store, kunnen al uw apparaten dezelfde muziek hebben met iCloud-muziekbibliotheek. Schakel de optie gewoon in op uw iPhone (Settings > Music > zet de iCloud Music Library schuifregelaar aan /green) en uw Mac (open iTunes > iTunes menu > Preferences > General > vink de iCloud-muziekbibliotheek box).

Hoe iPhone met Mac te verbinden met iTunes

Als je een Mac hebt met macOS 10.14 Mojave of ouder, is iTunes een van de eenvoudigste manieren om hem op een iPhone aan te sluiten. Door apparaten te synchroniseren met iTunes kunt u muziek, video, boeken, bestanden en andere inhoud verplaatsen. Er zijn twee manieren om te synchroniseren met iTunes:

  • Verbind iPhone met Mac met een kabel. Neem gewoon de kabel die bij je iPhone is geleverd, steek het ene uiteinde in de telefoon en het andere in een USB-poort op je Mac. Vervolgens kunt u uw iPhone synchroniseren met uw computer.
  • Synchroniseer iPhone met Mac via wifi. Dit is een eenvoudig alternatief voor het gebruik van een kabel. Als je Mac en je iPhone zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk, kunnen ze draadloos synchroniseren.

FAQ

    Waarom maakt mijn iPhone geen verbinding met mijn Mac?

    Als je iPhone geen verbinding kan maken met je computer, probeer dan de locatie- en privacyinstellingen van je iPhone te resetten, sluit je apparaat vervolgens opnieuw aan via USB en tik op Vertrouwen op je iPhone. Als u nog steeds problemen ondervindt, controleert u de kabel en de USB-poort, start u uw apparaten opnieuw op en werkt u iTunes en uw besturingssysteem bij.

    Hoe stream ik van mijn iPhone naar mijn Mac met AirPlay?

    Om inhoud van je iPhone op een Mac te streamen met Apple AirPlay. begin met het afspelen van een video in een ondersteunde app en tik op het scherm om de afspeelknoppen weer te geven. Tik op het AirPlay-pictogram en kies vervolgens je Mac.

    Hoe verbind ik mijn iPhone en Mac op FaceTime?

    Als je FaceTime hebt ingesteld op je iPhone en je wilt gebeld worden op je Mac, open dan de FaceTime-app op je Mac en ga naar FaceTime > Voorkeuren > Instellingen > Oproepen vanaf iPhone.

    Hoe deel ik wifi van mijn Mac naar mijn iPhone?

    Om een Wi-Fi-verbinding van je Mac naar je iPhone te delen, voeg je je Apple ID toe aan contacten op beide apparaten. Verplaats de apparaten vervolgens dicht bij elkaar en tik op Delen wanneer u verbinding maakt met het netwerk op uw iPhone. U kunt ook uw iPhone aansluiten via USB en naar Systeemvoorkeuren > Sharing > Internet Sharing op uw Mac gaan.

Aanbevolen: