Wat is een MIDI-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een MIDI-bestand?
Wat is een MIDI-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een MIDI-bestand is een bestand met een digitale interface voor muziekinstrumenten.
  • Open er een met VLC, Windows Media Player of WildMidi.
  • Converteren naar MP3, WAV, enz., met Zamzar.

Dit artikel legt uit wat een MIDI/MID-bestand is, hoe je er een opent en hoe je er een converteert naar een ander bestandsformaat, inclusief bladmuziek.

Wat is een MIDI-bestand?

Een bestand met de. MID of. MIDI bestandsextensie (uitgesproken als "mid-ee") is een Musical Instrument Digital Interface-bestand.

In tegenstelling tot gewone audiobestanden zoals MP3's of WAV's, bevatten deze geen echte audiogegevens en zijn daarom veel kleiner van formaat. In plaats daarvan leggen ze uit welke noten worden gespeeld, wanneer ze worden gespeeld en hoe lang of luid elke noot moet zijn.

Bestanden in dit formaat zijn in feite instructies die uitleggen hoe het geluid moet worden geproduceerd als het eenmaal is aangesloten op een afspeelapparaat of is geladen in een bepaald softwareprogramma dat weet hoe de gegevens moeten worden geïnterpreteerd.

Dit maakt MIDI-bestanden perfect voor het delen van muzikale informatie tussen vergelijkbare applicaties en voor overdracht via internetverbindingen met een lage bandbreedte. Het kleine formaat maakt het ook mogelijk om op kleine apparaten zoals diskettes op te slaan, een gangbare praktijk in vroege pc-games.

Image
Image

Je kunt meer lezen over het MIDI-bestandsformaat op MIDI.org: About MIDI.

Als je al weet hoe je Musical Instrument Digital Interface-bestanden moet openen en in plaats daarvan op zoek bent naar manieren om wat te downloaden, probeer dan Hit Trax.

MIDI-bestanden afspelen

MIDI-bestanden kunnen worden geopend met Windows Media Player, VLC, WildMidi, TiMidity++, NoteWorthy Composer, WildMIDI, Synthesia, MuseScore, Amarok, Apple's Logic Pro en zeer waarschijnlijk enkele andere populaire mediaspelers.

Om er een online te spelen, probeer Online Sequencer.

Image
Image

Sommige van die desktopprogramma's openen ook MIDI-bestanden op Linux, met name TiMidity++, WildMIDI en Amarok.

Midi Bladmuziek is een draagbaar programma (je hoeft het niet te installeren) dat het bestand ook kan afspelen, en het laat je zelfs de bladmuziek in re altime zien tijdens het afspelen. U kunt het ook converteren naar bladmuziek die u kunt afdrukken of opslaan op uw computer als PDF of als meerdere PNG-afbeeldingen.

Sweet MIDI Player is een MIDI-speler voor iPhone en iPad, maar hij speelt slechts 75 procent van het bestand af, tenzij je beta alt. Android-gebruikers kunnen MID-bestanden openen met Fun Fun MIDI Player of MIDI Voyager Karaoke Player.

Een bestand met de bestandsextensie. MID kan in plaats daarvan een MapInfo-gegevensbestand zijn. Je kunt er een openen met GDAL.

Een MIDI-bestand converteren

Zamzar is een gratis online bestandsconverter die MIDI kan converteren naar MP3, WAV, AAC, FLAC, OGG, WMA en een paar andere audioformaten. Andere tools werken net zo goed, waarvan sommige in deze lijst met gratis audioconversiesoftwareprogramma's.

Het programma Midi Bladmuziek van boven kan worden gebruikt om het bestand naar bladmuziek te converteren.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je op dit moment al het bovenstaande hebt geprobeerd en geen van de websites of programma's je bestand zal openen, is het belangrijk om te weten dat sommige bestanden enkele van dezelfde letters in de bestandsextensie delen, zelfs als hun formaten zijn niet gerelateerd.

Met andere woorden, uw bestand kan eruitzien alsof het MIDI of MID is, terwijl het in werkelijkheid iets soortgelijks is, zoals MD of MII. In dit geval, als je echt een MII-bestand hebt, dan heb je een Wii Virtual Avatar-bestand.

Een andere bestandsextensie die er ongeveer zo uitziet, is MDI, dat wordt gebruikt voor Microsoft Document Imaging-bestanden. Als je dit bestand hebt, werkt het niet met de programma's die hierboven zijn gelinkt, maar vereist in plaats daarvan Microsoft Office of de MDI2DOC-converter (om het naar DOC te converteren).

FAQ

    Wat is een MIDI-karaokebestand?

    MIDI-karaokebestanden zijn MIDI-bestanden die songteksten bevatten. Programma's die MIDI-karaokebestanden ondersteunen, geven songteksten synchroon met de muziek op het scherm weer.

    Welke software vergelijkt een MIDI-bestand met wat er op een toetsenbord wordt afgespeeld?

    Naast Midi-bladmuziek kunnen gratis MIDI-sequencers zoals MuseScore, SynthFont en KlaverScript MIDI-bestanden omzetten in muzieknotatie. Met deze programma's kun je ook je eigen MIDI-tracks bewerken en componeren.

    Kan ik het instrument wijzigen dat een MIDI-bestand afspeelt in Audacity?

    Nee. Hoewel je met het Audacity-programma MIDI's kunt importeren en afspelen, ondersteunt het geen bewerking van MIDI's. Gebruik een MIDI-sequencer of een digitaal audiowerkstation (DAW) zoals Ableton Live, Acid Pro 10, FL Studio, Reaper of Sonar voor meer geavanceerde bewerkingsopties.

    Wat is het verschil tussen MIDI, WAV en MP3?

    WAV- en MP3-bestanden zijn groter en moeilijker te bewerken dan MIDI-bestanden. Omdat MIDI-bestanden klein zijn en alleen de eigenlijke muzieknoten bevatten, is dit het voorkeursformaat voor het elektronisch schrijven en bewerken van muziek.

Aanbevolen: