Een apparaat verwijderen van Apple ID

Inhoudsopgave:

Een apparaat verwijderen van Apple ID
Een apparaat verwijderen van Apple ID
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt een Apple-apparaat verwijderen of ontkoppelen van je Apple ID of Apple-account van een ander Apple-apparaat of een Mac.

  • Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je Apple ID vanaf het apparaat dat je wilt gebruiken, zodat het andere verbonden apparaten kan vinden.
  • Het verwijderen/ontkoppelen van een apparaat van een Apple ID is onomkeerbaar, maar het kan zijn dat u tot 90 dagen moet wachten voordat u inlogt op het verwijderde apparaat met dezelfde (of nieuwe) Apple ID.

Dit artikel legt uit hoe u een apparaat kunt verwijderen/ontkoppelen van uw Apple ID.

Wat doet het verwijderen van een apparaat van Apple ID?

Als u een apparaat verwijdert van uw Apple ID, kan dat apparaat geen functies meer uitvoeren die verband houden met uw Apple-account. Na verwijdering kan het apparaat geen meldingen of berichten meer ontvangen die naar uw Apple-account zijn verzonden, 2-factor-authenticatiecodes accepteren, verbinding maken met iCloud, aankopen doen in de App Store, synchroniseren met andere apparaten of zelf back-ups maken.

Het kan ook nodig zijn om een apparaat van je Apple ID te verwijderen als je je limiet voor apparaatassociatie (10 apparaten/5 computers) bereikt en er nog een wilt toevoegen. In zo'n scenario zou je een oud apparaat kunnen verwijderen om ruimte te maken voor het nieuwe.

Hoe verwijder ik een apparaat uit mijn Apple-account?

Je kunt een iPad, iPhone of zelfs je Mac van je Apple-account verwijderen van je andere Apple-apparaten. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Apple-account op het apparaat dat u wilt gebruiken; anders weet het niet naar welke apparaten het moet zoeken. Vanaf je iPhone of iPad:

De optie om een apparaat uit je Apple-account te verwijderen, verschijnt niet als je bent ingelogd op je Apple-account terwijl je dat apparaat gebruikt om te proberen te verwijderen (bijvoorbeeld: je iPad Air gebruiken om zichzelf te verwijderen).

  1. Open Instellingen. van uw apparaat
  2. Tik in het menu Instellingen op uw Apple ID bovenaan het scherm. Het zou je naam moeten weergeven en de foto die je hebt geselecteerd om je account te vertegenwoordigen.
  3. Scroll omlaag naar de onderkant van het menu en je ziet een lijst met de verschillende apparaten die zijn verbonden met je Apple ID.

    Image
    Image
  4. Selecteer het apparaat dat u van uw Apple-account wilt verwijderen.
  5. Tik op de apparaatinformatiepagina op Verwijderen uit account.
  6. Er verschijnt een pop-up om je te laten weten dat als je het apparaat uit je account verwijdert, het geen iCloud of andere Apple-services kan gebruiken totdat je weer inlogt.

    Image
    Image
  7. Tik op Remove om het apparaat uit je account te verwijderen.
  8. Afhankelijk van het apparaat dat wordt verwijderd, kan er een andere pop-up verschijnen waarin u wordt gevraagd contact op te nemen met uw provider om uw simkaart te deactiveren. Tik op OK.

    Image
    Image
  9. Hoewel dit proces het apparaat uit uw Apple-account verwijdert, heeft het apparaat nog steeds uw inloggegevens opgeslagen en wordt u mogelijk gevraagd om opnieuw in te loggen. Om het apparaat volledig uit uw account te verwijderen, moet u handmatig inloggen uit je Apple-account van het apparaat dat je hebt verwijderd.

  10. Als u zich op het apparaat wilt afmelden bij uw Apple-account, gaat u naar uw Apple ID-menu, scrolt u omlaag en tikt u op Afmelden.
  11. Typ uw Apple ID-wachtwoord in en tik vervolgens op Uitschakelen om te bevestigen.

    Image
    Image
  12. Zodra je bent uitgelogd van je Apple-account en je apparaat hebt verwijderd, kun je indien nodig weer inloggen. Of iemand anders kan zijn Apple ID invoeren om het apparaat in plaats daarvan met zijn account te verbinden.

Als je een apparaat uit je Apple-account verwijdert en uitlogt, worden niet al je gegevens of informatie verwijderd. Als u van plan bent uw apparaat te verkopen, moet u de fabrieksinstellingen herstellen.

Hoe ontkoppel ik een iPhone van een Apple ID?

Het ontkoppelen van een iPhone van je Apple ID volgt dezelfde stappen als hierboven. U kunt uw iPhone (of ander Apple-apparaat) ook ontkoppelen van uw Apple ID met uw Mac.

  1. Open het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van het menu Apple ID. Of als u macOS Mojave of eerder gebruikt, klikt u op iCloud.

    Image
    Image
  3. Selecteer het apparaat dat u wilt verwijderen uit het menu aan de linkerkant van het venster.

    Image
    Image
  4. Selecteer Verwijderen uit account.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een pop-up waarin u wordt gevraagd om te bevestigen. Tik op Verwijderen om door te gaan of Annuleren om terug te gaan.

    Image
    Image
  6. Zoals hierboven, verwijdert dit proces het apparaat uit uw Apple-account, maar het apparaat heeft nog steeds uw inloggegevens opgeslagen en kan u vragen om opnieuw in te loggen. Om het apparaat volledig uit uw account te verwijderen, moet u moet u handmatig uitloggen bij uw Apple vanaf dat apparaat.

Waarom kan ik een apparaat niet van mijn Apple ID verwijderen?

Als u een apparaat niet kunt verwijderen van uw Apple ID (ofwel omdat de optie grijs is of omdat de keuze helemaal niet wordt weergegeven), moet u zich mogelijk afmelden bij uw Apple ID op dat apparaat eerst. U kunt zich vanaf dat apparaat afmelden bij uw Apple ID door naar Instellingen > Apple ID te gaan en op Afmelden te tikken (u moet uw Apple ID-wachtwoord om het uitlogproces te voltooien.

Zodra je bent uitgelogd, zou je het apparaat uit je Apple-account moeten kunnen verwijderen met een ander apparaat of een Mac, zoals hierboven beschreven.

FAQ

    Hoe voeg ik een apparaat toe aan mijn Apple ID?

    Als u een apparaat aan uw apparaatlijst wilt toevoegen, logt u in met uw Apple ID op dat apparaat. Nadat u zich hebt aangemeld, verschijnt het apparaat in uw lijst. Voor een iPhone of iPad kun je inloggen via iCloud, iMessage, FaceTime, de App Store of het Game Center. Voor een Mac of Windows-pc logt u in bij iCloud met uw Apple ID op de computer.

    Hoe maak ik een nieuwe Apple ID aan?

    Als u een nieuwe Apple ID wilt maken, tikt u op uw profielafbeelding, selecteert u Nieuwe Apple ID maken en volgt u de aanwijzingen.

    Hoe reset ik mijn Apple ID-wachtwoord?

    Ga naar de IForgotAppleID-website van Apple om uw Apple ID-wachtwoord opnieuw in te stellen. Typ je gebruikersnaam. Je hebt twee keuzes: gebruik een herstel-e-mailadres om je wachtwoord opnieuw in te stellen, of beantwoord beveiligingsvragen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Aanbevolen: