Google kondigt software aan om oude pc's en Macs om te zetten in Chromebooks

Google kondigt software aan om oude pc's en Macs om te zetten in Chromebooks
Google kondigt software aan om oude pc's en Macs om te zetten in Chromebooks
Anonim

Als je een kantoor hebt dat tot de nok toe gevuld is met oude laptops, heeft Google een nieuwe manier om er wat meer leven uit te persen.

Het bedrijf heeft zojuist een service onthuld met de naam Chrome OS Flex, een softwaresuite die oude Macs en pc's omzet in Chromebooks, zoals aangekondigd in een officiële Google-blogpost.

Image
Image

Als dit bekend klinkt, is Chrome OS Flex een rebrand van CloudReady, een op Chromium gebaseerd besturingssysteem dat Google in december 2020 heeft gekocht. Het oorspronkelijke doel van CloudReady was om de levensduur te verlengen van oude pc's die geen officiële updates meer ontvingen. Chrome OS Flex biedt een soortgelijk doel, alleen verpakt in een nieuwe versie van Chrome OS.

Chrome OS Flex biedt veel van dezelfde functies als het originele Chrome OS, inclusief een ingebouwde Chrome-browser, integratie tussen verschillende apparaten, cloudsynchronisatie, snelle opstarttijden, systeemupdates op de achtergrond en dezelfde Google Assistent gevonden op moderne Chromebooks.

Het besturingssysteem geeft echter geen toegang tot de Play Store of het uitvoeren van Android-apps. Bovendien hebben uw oude laptops waarschijnlijk geen ingebouwde Google-beveiligingschip, dus een geverifieerde start is uitgesloten.

Chrome OS Flex is nu beschikbaar in vroege toegang. Het is gratis en maakt het mogelijk om rechtstreeks vanaf een USB-station op te starten, dus je kunt het uitproberen voordat je de harde schijf van je computer wist. Wat betreft de minimale specificaties, zorg ervoor dat je 4 GB RAM hebt en een apparaat met een Intel of AMD x86-64-bit compatibele chipset.

Aanbevolen: