De 8 beste ergonomische toetsenborden

Inhoudsopgave:

De 8 beste ergonomische toetsenborden
De 8 beste ergonomische toetsenborden
Anonim

De beste ergonomische toetsenborden, in combinatie met een ergonomische muis en monitor, zullen de perfecte ruimtebesparende desktop creëren. Ergonomische ontwerpen zijn ook gemaakt om comfortabeler te zijn dan het standaard toetsenbord. Deze apparaten positioneren je polsen op een natuurlijkere manier dan rechte toetsenborden, wat zorgt voor meer comfort. Ze zijn een geweldige optie voor iedereen die elke dag een aanzienlijke hoeveelheid tijd met een toetsenbord doorbrengt en minder druk op zijn polsen wil leggen.

Als je op zoek bent naar je nieuwe toetsenbord, moet je rekening houden met pc versus Apple, grootte en gebruik. Sommige toetsenborden zijn gemaakt om te gamen, zoals de KINESIS Gaming Freestyle Edge RGB bij Amazon, die je polsen veilig houdt, zelfs tijdens de meest intense strijd. Als je een Mac hebt, is de Kinesis Freestyle2 Blue (bekijk op Amazon) een perfecte match voor Apple-producten omdat er Apple-specifieke snelkoppelingen in zitten.

Wat je behoeften of systeem ook zijn, het beste ergonomische toetsenbord is er voor jou.

Beste algemeen: Microsoft Sculpt ergonomisch toetsenbord

Image
Image

Algemeen erkend als het beste ergonomische toetsenbord op de markt, is Microsoft's Sculpt voor Windows-computers een uitstekende keuze voor langdurig comfort. Het gesplitste toetsenbordontwerp helpt onmiddellijk om uw polsen in een meer natuurlijke positie te plaatsen in plaats van de rechte benadering waar de meeste toetsenborden de voorkeur aan geven. Het koepelvormige ontwerp zorgt ervoor dat je de hele dag op je positie blijft, waardoor je polsen in een meer ontspannen hoek blijven, wat helpt om de ongemakken van andere modellen te elimineren.

Naast het gespleten ontwerp, bootsen de natuurlijke boogtoetsen de gebogen vorm van uw vingertoppen na om een natuurlijker uiterlijk en gevoel te creëren, wat het algehele comfort verhoogt en de belasting van uw handen en polsen vermindert. Het ergonomische ontwerp wordt afgerond met een gedempte handsteun waarmee uw polsen kunnen ontspannen en een volledig natuurlijk gevoel van uw vingertoppen tot uw polsen vormen. Met een apart numeriek toetsenblok kunt u de positie kiezen voor een ideaal comfortniveau naast het Sculpt-toetsenbord.

Type: Membraan | Connectiviteit: Draadloze ontvanger, Bluetooth | RGB: Geen | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Nee

Beste voor bedrijven: Logitech Ergo K860

Image
Image

Dit nieuwste ergonomische werkpaard van Logitech heeft alles uit de kast gehaald. Met veel van de technologie die wordt gebruikt in hun geroemde draadloze MX Keys-toetsenbord, lijkt de MX Ergo K860 de koploper te worden voor draadloze werkplektoetsenborden. De gesplitste lay-out van dit specifieke toetsenbord kan een lichte leercurve opleveren voor gebruikers die geen vloeiende tiktypisten zijn, maar het is gemakkelijk een van de meest comfortabele en gestroomlijnde toetsenborden die er zijn.

Het toetsenbord heeft zowel Bluetooth als 2,4 Ghz-connectiviteit voor Windows of Mac OS, en kan naar verluidt tot twee jaar werken op slechts één paar AAA-batterijen. De lange batterijduur is zeker een pluspunt, maar het gebrek aan achtergrondverlichting is een beetje een belemmering.

De K860 heeft een geïntegreerde polssteun die een van de meest comfortabele is die we ooit hebben gebruikt. Hoewel het uitstekende ondersteuning biedt en een noodzaak is bij ergonomische toetsenborden, kan het onvermogen om de polssteun van het toetsenbord zelf te scheiden een probleem vormen als het ooit verslijt, waardoor u gedwongen wordt een geheel nieuw apparaat te kopen.

De prijs is misschien wat hoog, maar draadloze connectiviteit en een lange batterijduur maken dit ergonomische toetsenbord tot een van de beste polsvriendelijke opties die er zijn.

Type: Membraan | Connectiviteit: Draadloze ontvanger, Bluetooth | RGB: Geen | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Nee

Beste draadloos: Microsoft Surface ergonomisch toetsenbord

Image
Image

Naast zijn duurzaamheid, blinkt het Surface-toetsenbord uit in het beschermen van je handen en polsen door zijn keycap-geometrie, gesplitste spatiebalk en een natuurlijker ontwerp dat werkt om pols- en handbelasting te voorkomen. De deskundige bouwkwaliteit zorgt voor een soepele typervaring die fluisterstil is met uitstekende stabiliteit voor gebruik op bijna elk oppervlak.

Dit ergonomische toetsenbord is speciaal ontworpen voor de Surface-computerlijn van Microsoft en is ontworpen met comfort in het achterhoofd. Het is een uitstekende keuze om een natuurlijke boog te vinden. Aangedreven door Bluetooth 4.0/4.1 en drie AAA-batterijen met een levensduur van 12 maanden, is het Surface-toetsenbord draadloos compatibel tot op 10 meter afstand van uw apparaat. Als u voor de computer zit, zult u merken dat de dubbelgedempte polssteun, die is bedekt met een mix van polyester en polyurethaan, zowel duurzaam als vlekbestendig is.

Type: Membraan | Connectiviteit: Draadloze ontvanger, Bluetooth | RGB: Geen | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Nee

"Het Microsoft Surface Ergonomic Keyboard is een hoogwaardig Bluetooth-toetsenbord dat de uitgave zeker waard is" - Emily Issacs, producttester

Beste Bluetooth: Logitech K350

Image
Image

De Logitech K350 is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig draadloos toetsenbord met een ergonomisch ontwerp. Dit toetsenbord is een eenheid uit één stuk, wat betekent dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het opnieuw leren typen. Elke toets heeft een golvend ontwerp dat perfect overgaat in de volgende, waardoor typen op de lange termijn veel comfortabeler wordt.

Het toetsenbord heeft ook een gevoerde polssteun en verstelbare poten voor extra comfort. Met de universele draadloze ontvanger kunt u muizen en zelfs andere toetsenborden aansluiten zonder dat u andere USB-dongles hoeft te gebruiken; geweldig voor computers waar USB-poorten schaars zijn. De Logitech K350 gebruikt twee AAA-batterijen voor stroom en kan in theorie maximaal drie jaar meegaan voordat ze worden verwisseld. Het toetsenbord heeft speciale mediatoetsen voor het streamen van muziek en films, evenals volledig aanpasbare F-toetsen om uw workflow te stroomlijnen.

Type: Membraan | Connectiviteit: Draadloze ontvanger | RGB: Geen | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Ja

Beste voor Macs: Kinesis Freestyle2 Blue

Image
Image

Apple-computergebruikers hoeven niet verder te zoeken dan het Kinesis Freestyle2 blauwe draadloze ergonomische toetsenbord dat wordt geleverd met een hele reeks Apple-specifieke sneltoetsen, waaronder knippen, kopiëren, plakken en ongedaan maken. Als u verbinding maakt met uw Apple-machine via Bluetooth 3.0, gaat een enkele batterijlading van de Kinesis ongeveer 300 uur of zes maanden mee (op basis van twee uur per dag typen).

Je zult meteen ontdekken dat het ontwerp met een negatieve helling de vereiste extensie van je pols vermindert om elke toets aan te raken. De op Bluetooth gebaseerde functionaliteit is beschikbaar met drie verschillende kanalen en maakt het mogelijk om in totaal drie apparaten tegelijk te synchroniseren (om tussen de apparaten te schakelen is een enkele druk op een toets vereist). Extra knoppen zijn onder meer een snelkoppeling voor het verbergen (en weergeven) van het dock, geavanceerde bedieningselementen voor het afspelen van multimedia en het volume.

Type: Membraan | Connectiviteit: Draadloze ontvanger | RGB: Geen | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Ja

"De Kinesis Freestyle2 Blue voor Mac is een uitstekend gesplitst ergonomisch toetsenbord voor de prijs" - Emily Issacs, producttester

Beste budget: Fellowes Microban Split Design-toetsenbord

Image
Image

Premium comfort tegen een betaalbare prijs, het Fellowes Microban split-design toetsenbord biedt meer natuurlijk comfort zonder de bank te verslaan. De antimicrobiële bescherming maakt deel uit van de Microban-productfamilie en helpt uw toetsenbord schoon te houden en toch een natuurlijkere hand- en armpositie te bieden.

De Fellowes is gemaakt met Windows-machines in het achterhoofd en bevat zeven speciale afspeeltoetsen voor media en een webbrowser met één druk op de knop. Het speciale numerieke toetsenblok vermindert de behoefte aan externe hardware en het zoeken naar de numerieke nummers bovenaan het toetsenbord. Hoewel er ongetwijfeld een aanpassingsperiode is voor elk ergonomisch toetsenbord, zal het onmiddellijke voordeel van minder pijn en stress in combinatie met de uitstekende polsondersteuning van Fellowes u snel doen afvragen waarom u niet eerder op een ergonomisch toetsenbord bent overgestapt.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: USB | RGB: Geen | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Nee

"Een leuk voordeel van de Sculpt, in tegenstelling tot de Fellowes, is dat de Sculpt een los numeriek toetsenblok heeft en dat er ook een magnetische verhoger is." - Emily Issacs, producttester

Beste voor draagbaarheid: MoKo universeel opvouwbaar toetsenbord

Image
Image

Gezien hoe dun en slank het is, zou het formaat van het MoKo-toetsenbord alleen al kunnen worden aangemerkt als het meest draagbare op deze lijst. Maar als je er rekening mee houdt dat dit ergonomische toetsenbord opvouwbaar is, ziet het er nog beter uit.

Met een gewicht van slechts 6,2 gram en sportieve afmetingen van 6,2 x 4 inch (met een ongelooflijke dikte van slechts een halve inch), voelt het technische accessoire meer als een Kindle dan als een volledig toetsenbord wanneer het in je tas wordt opgeborgen. Het maakt verbinding via Bluetooth en is ingedeeld in twee hoofdsecties om het standaard ergonomische gevoel met twee handen te ondersteunen.

De oplaadbare lithium-ionbatterij van 110 mAh heeft ongeveer twee uur nodig om op te laden, maar dat geeft je tot 30 dagen stand-bytijd en 40 uur ononderbroken typetijd. Het bedrijf belooft ook een levensduur van ongeveer 3 miljoen toetsaanslagen, dus dit toetsenbord zal een tijdje schoppen. Om de verzameling handige functies af te ronden, wordt deze intuïtieve gadget automatisch in- en uitgeschakeld door hem te openen en te sluiten.

Type: Membraan | Connectiviteit: Bluetooth | RGB: Geen | Tenkeys: Ja | Palmrust: Nee | Speciale mediabediening: Nee

"De oplaadtijd van de MoKo is iets minder dan twee uur en kan tot 40 uur ononderbroken werken of 30 dagen stand-bytijd ondersteunen." - Emily Issacs, producttester

Beste voor gaming: KINESIS Gaming Freestyle Edge RGB

Image
Image

Of je nu een professional of een hobbyist bent, gamen kan veel van je polsen en handen eisen. Het Kinesis Freestyle Edge-toetsenbord is er om je comfortabel te houden tijdens alle, behalve de meest intense gamesessies. Dit toetsenbord heeft twee afzonderlijke delen die in verschillende configuraties kunnen worden geplaatst om natuurlijker aan te voelen. Het linkergedeelte van het toetsenbord kan op zichzelf worden gebruikt als gamepad om ruimte te maken voor een grotere muisruimte, microfoon of andere apparatuur die u nodig heeft. Beide helften van het toetsenbord kunnen tot 20 inch uit elkaar worden geplaatst voor comfortabeler typen en om ruimte te maken voor extra randapparatuur.

Het toetsenbord is voorzien van Cherry MX Blue-schakelaars voor een klikachtige, voelbare respons en duurzaamheid. Elk van de 95 toetsen kan op maat worden verlicht met meer dan 16,8 miljoen kleurencombinaties en 10 verschillende effecten. Ze kunnen ook meteen opnieuw worden toegewezen met de SmartSet-app van Kensis, en tot negen verschillende gebruikersprofielen kunnen worden opgeslagen in het ingebouwde geheugen van 4 MB van het toetsenbord. Dit toetsenbord beschikt over plug-and-play-functionaliteit voor Windows-, Mac- en Linux-basissystemen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het downloaden van extra stuurprogramma's of software.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: USB | RGB: Per-toets | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Nee

Microsoft's Sculpt Ergonomic Keyboard's (bekijk bij Amazon) ontwerp stelt je polsen in staat om in een meer natuurlijke positie te typen met een gedempte rust rond de randen. Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een model dat meer compatibel is met het IOS van een Mac, biedt de Logitech MX Ergo K860 (bekijken bij Amazon) op meer dan één manier betere ondersteuning.

Over onze vertrouwde experts

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft content geschreven en beheerd voor technologiebedrijven zoals T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless.

FAQ

    Helpen ergonomische toetsenborden echt?

    Hoewel er onvoldoende bewijs beschikbaar is om vast te stellen dat ergonomische toetsenborden RSI, carpaal tunnel of andere aandoeningen kunnen voorkomen, is aangetoond dat ze de belasting van het lichaam verminderen door meer natuurlijke hoeken en positionering tijdens het typen mogelijk te maken. Dat gezegd hebbende, als u symptomen ervaart zoals gevoelloosheid of zenuwpijn, moet u onmiddellijk uw arts raadplegen.

    Hoe verschilt een ergonomisch toetsenbord van een gewoon toetsenbord?

    Ergonomische toetsenborden scheiden de standaard toetsenbordindeling in twee helften. Door de toetsen in tweeën te splitsen, ongeveer rond het midden van het toetsenbord, kan de ontwerper elke helft kantelen op een manier die een natuurlijkere hand- en polspositie bevordert bij het aanspreken van de toetsen, en de belasting van gewrichten en spieren tijdens het typen vermindert.

    Hoe kunt u zich aanpassen aan het gebruik van een ergonomisch toetsenbord?

    Begin indien mogelijk met een ergonomisch toetsenbord op vrijwel dezelfde manier als een standaardtoetsenbord, om uw handen (en hersenen) de tijd te geven zich aan te passen aan de kleine verschillen in toetsindeling. Als u dan over het algemeen bekend bent met het nieuwe kaartspel, kunt u het toetsenbord aanpassen aan uw handen en typstijl; Met veel ergonomische toetsenborden kunt u niet alleen de horizontale helling van de afzonderlijke helften aanpassen, maar ook de verticale lift. Zoek de hoek en hoogte die het meest comfortabel zijn voor uw handen en zitpositie.

Waar u op moet letten bij een ergonomisch toetsenbord

Gebruik

Waar ga je dit toetsenbord gebruiken? Is het voornamelijk voor persoonlijk gebruik, of neem je het mee naar kantoor? Heb je een ergonomisch toetsenbord nodig dat speciaal is gemaakt voor gamers? Hoewel je een toetsenbord voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, vind je het misschien leuk om aan te passen welk toetsenbord je koopt op basis van hoe je het het meest gaat gebruiken.

Mac versus pc

Heb je een Mac of een pc? Hoewel het lijkt alsof toetsenborden met beide kunnen worden gebruikt, is dat niet altijd het geval. Je moet ervoor zorgen dat het toetsenbord dat je koopt compatibel is met je systeem (dit is meestal een groter probleem voor Macs dan voor pc's). Bovendien hebben de twee verschillende systemen iets verschillende toetsen. Hoewel u vaak kaartsoftware kunt gebruiken om deze problemen te verhelpen, wilt u misschien een toetsenbord aanschaffen dat speciaal is ontworpen voor uw type machine.

Toetsenbordgrootte

Heeft u een volledig toetsenbord nodig, compleet met een numeriek toetsenblok? Als u veel cijfers invoert, vindt u het numerieke toetsenblok waarschijnlijk essentieel. Maar als u gewend bent om op een laptop te typen, gebruikt u deze waarschijnlijk nauwelijks. Heeft u een opvouwbaar, draagbaar toetsenbord nodig? Of heb je iets nodig met een kleine footprint maar niet per se draagbaar? Ergonomische toetsenborden zijn er in alle maten, denk er maar eens over na wat u precies nodig heeft.

Aanbevolen: