Hoe AirDrop op je iPhone te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe AirDrop op je iPhone te gebruiken
Hoe AirDrop op je iPhone te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Schakel AirDrop in in het Control Center of in de iPhone Settings. Open het bestand dat u wilt verzenden en tik vervolgens op het Share-pictogram en kies de naam van een persoon.
  • Ontvangt u een bestand? Tik op Accepteren of Weigeren voor bestanden die naar u zijn verzonden via AirDrop.

Dit artikel legt uit hoe u AirDrop op uw iPhone kunt gebruiken, inclusief hoe u het kunt inschakelen, een bestand kunt verzenden en een bestand kunt accepteren of weigeren AirDropped naar u op iPhones met iOS 14 tot en met iOS 11. Er wordt een alternatieve methode geleverd voor oudere iPhones met minimaal iOS 7.

AirDrop inschakelen

Je kunt de AirDrop-functie op twee manieren starten: in de app Instellingen of in het Control Center. De service werkt via Bluetooth, dus zenders en ontvangers moeten bij elkaar in de buurt zijn, binnen 10 meter en bij voorkeur dichterbij.

Gebruik AirDrop vanuit het Control Center

  1. Open Control Center op de iPhone door naar beneden te vegen vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Houd het gedeelte ingedrukt dat de pictogrammen vliegtuigmodus, draadloos, mobiel en Bluetooth weergeeft om het gedeelte uit te vouwen.
  3. Tik op AirDrop om het in te schakelen.
  4. Selecteer een van de drie opties op het scherm dat wordt geopend: Ontvangen uit, Alleen contacten, of Iedereen.

    Image
    Image
  • Ontvangen uit schakelt uw telefoon uit om AirDrop-verzoeken te ontvangen, zodat apparaten in de buurt uw telefoon niet kunnen zien wanneer ze proberen bestanden te delen. U kunt echter wel bestanden naar anderen verzenden.
  • Alleen contacten beperkt AirDrop tot alleen mensen in uw adresboek. Dit biedt de meeste privacy, maar beperkt ook het aantal mensen dat bestanden met u kan delen.
  • Iedereen laat iedereen om je heen bestanden met je delen via AirDrop.

Schakel AirDrop in met iPhone-instellingen

Je kunt AirDrop ook inschakelen in de app Instellingen van de iPhone.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik AirDrop.
  4. Kies een instelling uit drie opties: Ontvangen uit, Alleen contacten en Iedereen.

    Image
    Image

AirDrop inschakelen op oudere telefoons

Als je een oudere iPhone hebt, kun je AirDrop inschakelen zolang je iPhone iOS 7 of hoger heeft.

  1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center te openen in oudere versies van iOS.
  2. Tik op het AirDrop icoon. Het bevindt zich meestal in het midden, naast de AirPlay Mirroring-knop.
  3. Kies een van de drie categorieën AirDrop-opties.

Bestanden delen via AirDrop

Een bestand naar iemand sturen:

  1. Open de app met de inhoud die je wilt delen. Open bijvoorbeeld de app Photos om foto's of video's te delen die op de telefoon zijn opgeslagen.

  2. Tik op het bestand dat u via AirDrop wilt delen om het in een nieuw venster te openen.

    Als de app dit ondersteunt, kan AirDrop meerdere bestanden tegelijk delen. Als u bijvoorbeeld meerdere afbeeldingen of video's wilt selecteren in de app Foto's, een album opent, tikt u op Select en tikt u vervolgens op elke afbeelding die u wilt verzenden.

  3. Tik op het Share icoon (het ziet eruit als een rechthoek met een pijl die eruit komt).
  4. Tik in het gedeelte Tik om te delen met AirDrop op de naam van het apparaat of de persoon waarmee je het bestand wilt delen. Pictogrammen van nabijgelegen AirDrop-apparaten die beschikbaar zijn om bestanden te ontvangen, worden weergegeven.

    Image
    Image

Nadat je de inhoud via AirDrop hebt verzonden, wacht je tot de andere gebruiker de overdracht accepteert of weigert. Er wordt een wachtend bericht weergegeven terwijl het bestand wordt verzonden, een bericht 'Verzenden' wordt weergegeven tijdens de overdracht en een bericht 'Verzonden' verschijnt nadat het bestand is geaccepteerd en afgeleverd. Als de andere gebruiker uw AirDrop-verzoek afwijst, verschijnt in plaats daarvan een rood bericht Afgewezen.

Als AirDrop niet werkt, is het mogelijk niet ingeschakeld in Instellingen of het Controlecentrum, of is delen mogelijk ingesteld op Alleen contacten en staat de persoon die u een bestand probeert te sturen niet in uw adresboek. Als beide gebruikers deze instellingen hebben gecontroleerd maar AirDrop nog steeds niet werkt, probeer dan deze tips voor probleemoplossing.

Een AirDrop-overdracht accepteren of weigeren

Als iemand je gegevens stuurt via AirDrop, verschijnt er een venster op je telefoonscherm met een voorbeeld van de inhoud. Je hebt twee opties: Accepteren of Weigeren.

Als je op Accepteren tikt, wordt het bestand opgeslagen op je apparaat en geopend in de juiste app. Als u bijvoorbeeld een overdracht van afbeeldingen via AirDrop accepteert, worden de foto's op uw telefoon opgeslagen en worden de afbeeldingen geopend in de Foto's-app, URL's worden gestart in de Safari-browser, enzovoort.

Als je op Weigeren tikt, wordt de overdracht geannuleerd en krijgt de andere gebruiker een melding dat je het verzoek hebt afgewezen.

Als je een bestand deelt met een apparaat dat is ingelogd met dezelfde Apple ID waarmee je bent ingelogd, wordt op dat apparaat niet de Accept of weergegeven Weigeren bericht. Aangezien wordt aangenomen dat beide apparaten van u zijn, wordt de overdracht automatisch geaccepteerd.

Welke apps ondersteunen AirDrop?

Veel van de vooraf geïnstalleerde apps die bij iOS worden geleverd, werken met AirDrop, waaronder Foto's, Notities, Safari, Contacten en Kaarten. U kunt foto's, video's, websites, adresboekitems, tekstbestanden en meer delen.

Sommige apps van derden ondersteunen AirDrop. Het is echter aan de ontwikkelaars om AirDrop-ondersteuning in hun apps op te nemen, dus niet alles wat je downloadt uit de App Store werkt met AirDrop.

AirDrop-vereisten

Dit zijn de vereisten om te delen tussen een Mac en een mobiel Apple-apparaat:

  • Een iPhone, iPod touch of iPad met iOS 7 of hoger.
  • Een Mac uit 2012 met OS X Yosemite (10.0) of hoger, behalve de Mac Pro uit medio 2012, die niet compatibel is.
  • Een andere iOS- of Mac-gebruiker met een AirDrop-compatibel apparaat.
  • Bluetooth en wifi zijn ingeschakeld op zowel de zender als de ontvanger.
  • Als je bestanden deelt tussen twee Mac-computers, kunnen beide computers ouder zijn dan 2012, maar ze moeten OS X Yosemite of hoger draaien.

Aanbevolen: