Hoe Google Locatietracking uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Google Locatietracking uit te schakelen
Hoe Google Locatietracking uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de pagina Mijn activiteit van Google en selecteer Locatiegeschiedenis > Uitschakelen of Kies een optie voor automatisch verwijderen.
  • Als u uw locatiegeschiedenis wilt verwijderen, gaat u naar de tijdlijnpagina van Google Maps en selecteert u Instellingen > Delete all Location History.
  • Als u bezoeken aan een specifieke locatie in de Google Maps-app wilt verwijderen, tikt u op profielpictogram > Uw tijdlijn > Places > three-dot menu > Verwijder alle bezoeken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u locatietracking van Google uitschakelt. De informatie is van toepassing op diensten zoals Google Maps en apps voor het Android-platform van Google.

Als u niet wilt dat Google uw online activiteiten bijhoudt, zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat Google uw internetgeschiedenis bijhoudt.

Houdt Google mijn locatie bij?

Google Maps houdt een geschiedenis bij van plaatsen waar u naartoe gaat op uw Google Maps-tijdlijn, zelfs als de app niet is geopend. Je tijdlijn wordt gesynchroniseerd met Google Foto's en andere apps, waardoor je kunt onthouden wanneer en waar je foto's en video's hebt gemaakt. Als iemand echter toegang krijgt tot uw Google-account, kunnen ze informatie vinden waarvan u misschien niet wilt dat ze die weten.

Als je een Android- of iOS-apparaat hebt, houdt Google je locatie bij om bepaalde apps (zoals Google Maps) te helpen je locatie te bepalen. U kunt locatieservices uitschakelen, maar sommige apps werken mogelijk niet correct.

Om uw privacy te beschermen, raadt Google aan om tweefactorauthenticatie in te schakelen voor uw account.

Hoe kan ik voorkomen dat Google mijn locatie bijhoudt?

Als u niet wilt dat Google Maps, Google Foto's en andere apps uw locatie bijhouden, volgt u deze stappen:

  1. Ga naar de pagina Mijn activiteit van Google en log desgevraagd in op uw Google-account.
  2. Selecteer Locatiegeschiedenis.

    Image
    Image
  3. Selecteer onder Locatiegeschiedenis Uitschakelen.

    Als u uw locatiegeschiedenis na een bepaalde tijd automatisch wilt verwijderen, selecteert u Kies een optie voor automatisch verwijderen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Pauze om te bevestigen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Delete old activity als je je locatiegeschiedenis wilt verwijderen, of selecteer Got it om het venster te sluiten.

    Keer terug naar deze pagina wanneer u Google-locatietracking weer wilt inschakelen.

    Image
    Image
  6. Als u later besluit uw locatiegeschiedenis te verwijderen, gaat u naar de tijdlijnpagina van Google Maps. Selecteer het tandwiel Settings onder aan de kaart en kies vervolgens Delete all Location History.

    Image
    Image

Hoe kom ik van tracking op mijn Google-tijdlijn af?

Als u bezoeken aan een specifieke locatie op Google Maps wilt verwijderen, gebruikt u de mobiele app:

  1. Tik in de Google Maps-app op je profielpictogram.
  2. Tik op Uw tijdlijn.
  3. Tik bovenaan op Plaatsen.

    Image
    Image
  4. Kies een categorie om de locatie te vinden, tik op de drie stippen naast de plaats en tik vervolgens op Verwijder alle bezoeken.

    Image
    Image

Hoe Google-locatie-instellingen te beheren

Op Android kunt u locatietracking voor afzonderlijke apps uitschakelen door uw app-machtigingen te beheren. U kunt kiezen tot welke informatie elke app toegang heeft via Permission Manager. Op iPhone en iPad kunt u ervoor kiezen om locatieservices alleen in te schakelen wanneer een app is geopend door naar Instellingen > app > te gaan Locatie Onthoud dat het uitschakelen van locatietracking ertoe kan leiden dat bepaalde apps niet meer werken.

Verberg uw locatie met een VPN

Als je locatietracking van Google uitschakelt, kunnen je internetprovider en andere websites nog steeds je algemene locatie bepalen. Overweeg een virtueel particulier netwerk (VPN) te nemen om uw locatie volledig te verbergen. Door uw locatie te maskeren, kunt u met VPN's regionale beperkingen op websites omzeilen, zodat u films op Netflix kunt kijken die niet beschikbaar zijn in uw land.

Aanbevolen: