Hoe Google Assistent uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Google Assistent uit te schakelen
Hoe Google Assistent uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Android: Instellingen > Google > Account Services > Zoeken, Assistent & Stem > Google Assistent. Tik op Telefoon. Schakel Google Assistent. uit
  • iOS: Ga naar Settings > Google Assistant > Microphone en schuif de schakelaar naar Uit.

Dit artikel legt uit hoe je Google Assistant, ook wel bekend als OK Google, op je Android- of iOS-telefoon kunt uitschakelen. Ook wordt uitgelegd hoe je Google Assistant op een smartwatch uitschakelt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Android versie 10 en hoger en iOS 14 tot en met iOS 11.

Schakel OK Google uit op een Android-telefoon

Als u OK Google op uw smartphone of tablet wilt uitschakelen, volgt u de onderstaande stappen:

  1. Open de Instellingen app van je telefoon.
  2. Select Google > Account Services > Search, Assistant & Voice.

    Image
    Image
  3. Tik op Google Assistent. Selecteer het tabblad Assistent, scrol omlaag naar het gedeelte Assistent-apparaten en tik op Phone.
  4. Tik op de Google Assistant schuifregelaar om deze uit te schakelen.

    Image
    Image

Schakel OK Google uit op een Android-smartwatch

Als u de Google Assistent op uw Android Watch wilt uitschakelen, tikt u op het tandwielpictogram Instellingen en kiest u Personalisatie. Schakel vanaf daar OK Google Detection uit.

Schakel OK Google op iOS uit

Als je de Google Assistent-app op een iOS-apparaat gebruikt, laat deze dan stoppen met luisteren naar je verbale commando's door de microfoon uit te schakelen. Ga naar Settings > Google Assistant > Microphone en schuif de schakelaar naar Off.

Deze methode schakelt de Google Assistent niet volledig uit. U kunt nog steeds uw verzoeken typen.

Een andere manier om OK Google op iOS uit te schakelen, is door de app te verwijderen. Dit werkt hetzelfde als voor elke andere iOS-app. Druk op het app-pictogram op het startscherm, wacht tot het begint te wiebelen en tik vervolgens op X in de hoek of druk op en kies Remove App, afhankelijk van uw iOS-versie.

Aanbevolen: