Lenovo onthult nieuwe lijn uniek ontworpen Thinkpad-laptops

Lenovo onthult nieuwe lijn uniek ontworpen Thinkpad-laptops
Lenovo onthult nieuwe lijn uniek ontworpen Thinkpad-laptops
Anonim

Computergigant Lenovo heeft zojuist de gordijnen dichtgetrokken en een grote vernieuwing onthuld voor zijn ultra-populaire lijn van zakelijke Thinkpad-laptops.

De nieuwe Thinkpad Z-serie, vandaag aangekondigd op CES, brengt een aantal nieuwe en innovatieve functies naar de 30 jaar oude Thinkpad-lijn van laptops. Eerst en vooral? Ze zullen een van de allereerste laptops zijn die worden aangedreven door de razendsnelle AMD Ryzen PRO 6000 U- en H-serie processors.

Image
Image

De Thinkpad Z13 wordt geleverd met een AMD Ryzen Pro 6000 U-serie proces met een geoptimaliseerde Ryzen 7 Pro-chip voor betere audio- en videoprestaties. De Thinkpad Z16 bevat een krachtigere Ryzen Pro H-serie processor. Beide processors worden geleverd met een ingebouwde Microsoft Pluton-beveiligingschip ter bescherming tegen identiteits- en gegevensdiefstal.

De 13,3-inch ThinkPad Z13 en 16-inch Z16 hebben een extreem hoge scherm-tot-lichaamverhouding, de hoogste van alle ThinkPads, waardoor ultradunne schermranden en een gestroomlijnde behuizing mogelijk zijn. De schermen bieden ook een beeldverhouding van 16:10, zodat scrollen tijdens het werken tot een minimum beperkt blijft.

Wat betreft resoluties, de Z13 wordt geleverd met een 2,8K OLED-scherm, terwijl de stevigere Z16 wordt geleverd met een 4K OLED-scherm. Beide bieden een touchscreen-optie.

Andere specificaties zijn onder meer een toetsenbord met achtergrondverlichting van rand tot rand, een IR-camera voor gezichtsherkenning, dual-array microfoons, ondersteuning voor maximaal 32 GB LPDDR5-geheugen en de optie voor maximaal 2 TB SSD-opslag.

Image
Image

Interessant is dat Lenovo de nadruk legt op duurzaamheid als het gaat om de fysieke ontwerpen van deze laptops. De computers uit de Z-serie zijn gemaakt van gerecycled aluminium met gerecycled veganistisch leer op het deksel. Ze worden ook verzonden in volledig recyclebare verpakkingen gemaakt van bamboe en suikerriet. Zelfs de stroomadapters zijn gemaakt van 90 procent post-consumer materialen.

Deze laptops uit de Z-serie zijn pas in mei verkrijgbaar, de Z13 begint bij $ 1.549 en de Z16 begint bij $ 2.099.

Meer lezen? Bekijk hier al onze CES 2022-dekking.

Aanbevolen: