De beste VR-apps voor de iPhone in 2022

Inhoudsopgave:

De beste VR-apps voor de iPhone in 2022
De beste VR-apps voor de iPhone in 2022
Anonim

Dit artikel behandelt de beste virtual reality-apps die beschikbaar zijn op de iPhone-smartphones van Apple. Sommige van deze iPhone-apps zijn VR-games, terwijl andere 360-graden films en video's weergeven in een virtuele ruimte.

Hoewel sommige virtual reality iPhone-apps mobiel-compatibele VR-headsets en -controllers ondersteunen, werken alle VR-apps op deze lijst prima met slechts een iPhone. Extra hardware is niet vereist.

Beste iPhone VR Solitaire-kaartspel: Solitaire Zen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Grafiek van hoge kwaliteit zonder bewegingsonscherpte of haperingen.
  • Het VR solitaire-kaartspel speelt beter dan sommige gewone solitaire iPhone-apps.

Wat we niet leuk vinden

  • Je moet je aanmelden voor een apart account voor online functionaliteit.
  • Onvermogen om het dorp te verkennen voelt als een gemiste kans.

Solitaire Zen, oorspronkelijk gelanceerd op de iPhone in 2012, was de eerste Solitaire-videogame die VR ondersteunde in de App Store van Apple. Het ontvangt nog steeds af en toe een update voor bugfixes en functieverfijningen.

Solitaire Zen stelt spelers in staat om het klassieke kaartspel te spelen in een virtuele ruimte die lijkt op een rustig Europees dorp. De eigenlijke kaartgameplay is net zo solide als andere niet-VR-kaartspel-apps, en het geluid en de beelden van de omgeving zijn echt ontspannend. Het enige echte nadeel van Solitaire Zen is de vereiste om een nieuw account aan te maken bij de ontwikkelaars, Naquatic, voordat je kunt deelnemen aan online klassementen en prestaties kunt verdienen. De offline solo Solitaire-ervaring is echter onmiddellijk beschikbaar om te spelen zodra je de app opent.

Download voor:

Virtual Reality iPhone-app met de meeste inhoud: YouTube

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De iPhone VR-functionaliteit werkt binnen dezelfde YouTube-app die je waarschijnlijk al gebruikt.
  • Grote bibliotheek met virtual reality-video's en een goede variëteit aan genres.
  • De meeste VR-video's kunnen verticaal en horizontaal worden bekeken.

Wat we niet leuk vinden

  • De locatie van de videobediening verandert afhankelijk van hoe je naar een video kijkt.
  • Als je geen YouTube Premium hebt, worden de videoadvertenties en pop-ups heel snel vervelend.

Een van de beste iPhone-apps voor het bekijken van virtual reality-inhoud is de belangrijkste YouTube-app die je waarschijnlijk al hebt geïnstalleerd en dagelijks gebruikt. YouTube mixt VR-video's met al zijn andere video's, maar ze kunnen meestal worden gevonden door een eenvoudige zoekopdracht uit te voeren en VR of 360 op te nemen in de zoekterm.

YouTube beheert een Virtual Reality-kanaal, dat regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe VR-video's van verschillende professionele makers en merken. Abonneren op dit kanaal is de gemakkelijkste manier om VR-video's van hoge kwaliteit op YouTube te vinden.

Je kunt VR-video's op YouTube bekijken door simpelweg je iPhone te bewegen om verschillende delen van de 360-graden virtuele ruimte te bekijken, niet anders dan hoe je Pokemon Go speelt. Als je op het scherm tikt, krijg je ook een optie om de video te bekijken met een Google Cardboard VR-headset door twee miniversies van de video naast elkaar op hetzelfde scherm af te spelen.

Download voor:

Beste Virtual Reality-app voor reisliefhebbers: Google Street View

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • 360 graden fotografie van bijna overal op aarde.
  • De VR-foto's zijn van hoge kwaliteit en laden zeer snel.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen 360 graden video's of audio.

  • Navigatie van locaties en foto's is een beetje onhandig.
  • Geen ondersteuning voor Google Cardboard of andere VR-headsets.

De iOS Google Street View-app is een nogal slimme app waarmee iPhone-gebruikers Google Street View-fotografie kunnen gebruiken in een 360-gradenomgeving met alleen het scherm van hun telefoon en de bewegingsbediening. U kunt Street View-locaties van over de hele wereld vinden door fysiek te vegen en in te zoomen op een kaart van de wereld of door een traditionele tekstzoekopdracht uit te voeren. Elke locatie wordt binnen enkele seconden geladen.

Hoewel de iPhone Google Street View-app geen VR-headsets ondersteunt, is er een aparte gratis Google Street View-ervaring beschikbaar op de Vive en Oculus.

Hoewel het ontbreken van 360-gradenvideo's enigszins teleurstellend is, maakt Google Street View dit goed met zijn ongelooflijk enorme bibliotheek met locaties, variërend van beroemde toeristische attracties tot landelijke weggetjes. Dit niveau van locatiedekking is voornamelijk te danken aan Google's uitgebreide kaart van de planeet met zijn Street View-auto's. Toch wordt verrassend veel van de foto's in de app geüpload door gewone gebruikers die hun eigen 360-graden-foto's hebben gemaakt met hun iPhone of een speciaal ontworpen 360-gradencamera.

Download voor:

Beste Virtual Reality Movie iPhone-app: binnen VR

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • VR korte films, tekenfilms, muziekvideo's en documentaires van hoge kwaliteit.
  • De app en al zijn inhoud is volledig gratis.
  • Eenvoudige gebruikersinterface maakt het heel gemakkelijk om films te ontdekken en af te spelen.

Wat we niet leuk vinden

  • Veel films worden in verschillende categorieën vermeld, wat frustrerend kan zijn als je op zoek bent naar iets nieuws.
  • De meesten zullen de hele bibliotheek in één weekend bekijken.

Within VR is een iPhone-app die draait om de presentatie van de beste en meest creatieve 360-gradenfilms die beschikbaar zijn met een solide selectie van professioneel gemaakte documentaires, muziekuitvoeringen en tekenfilms. Ervaringen variëren van leuke dierenvideo's en concerten tot zwaarbewerkte reisclips en zelfs een LEGO Batman-short voor kinderen.

De app is een van de best uitziende virtual reality-titels op de iPhone, met zijn moderne visuele ontwerp en overzichtelijk menusysteem, waardoor navigatie en het vinden van inhoud een fluitje van een cent is. Je kunt elke video bekijken met of zonder headset, en het is indrukwekkend dat alle inhoud volledig gratis is, zonder banner- of videoadvertenties die de ervaring verstoren.

Download voor:

Beste officiële Virtual Reality Tourism-app: Italia VR

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt met een VR-headset en met alleen een iPhone.
  • Een veel intiemere kijk op een bestemming dan traditionele videoadvertenties.

Wat we niet leuk vinden

  • Omdraaien in de 360-ruimte voelt traag.
  • De videobewerkingen doen afbreuk aan de meeslepende ervaring.
  • Audio werkt om de een of andere reden niet zonder koptelefoon of oortelefoon.

Italia VR is een app gemaakt door het officiële Italiaanse Nationale Bureau voor Toerisme om Italië in het buitenland te promoten. Het bestaat uit verschillende 360-graden korte films die verschillende aspecten van het Europese land promoten, zoals de cultuur, het eten en de levensstijl. Elke video neemt de kijker mee naar verschillende binnen- en buitenlocaties.

Het concept werkt redelijk goed. In plaats van alleen een shot van een restaurant te zien via een gewone 2D-video, laat Italia VR gebruikers rondkijken in het restaurant en zien wat het personeel en andere klanten aan het doen zijn. Helaas zijn veel van de video's relatief kort bewerkt, met minder dan een minuut aan elke locatie. De camerabeweging kan soms ook een beetje traag aanvoelen, waarbij vaak twee volledige rotaties nodig zijn om 360 graden in de app te draaien. Italia VR zal dit hopelijk oplossen in een toekomstige update.

Download voor:

Beste iPhone VR Art-app: 3DBrush

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De virtual reality-ruimtes zien er heel goed uit en werken heel goed.
  • De mogelijkheid om rond je tekening te lopen in een 3D-ruimte is echt gaaf.

Wat we niet leuk vinden

  • De meeste omgevingen en penselen zitten achter een betaalmuur.
  • Een wekelijks abonnement van $ 5 is erg duur voor een kunst-app als deze.
  • Geen ondersteuning voor VR-headsets of controllers.

3DBrush is een werkelijk indrukwekkende iPhone-app waarmee je kunt schrijven en tekenen in een virtuele 3D-ruimte. Het enige dat u hoeft te doen, is een van de vele surrealistische omgevingen kiezen om in te werken en vervolgens uw vinger gebruiken om een creatie te maken die op zijn plaats is vergrendeld in de 3D-ruimte. Je kunt op elk moment om je tekening heen lopen, dichterbij of verder weg, en zelfs erdoorheen om vanuit een andere hoek te werken en meer kleine details toe te voegen. Je kunt zelfs elders in dezelfde omgeving andere tekeningen maken en explosies of magische uitbarstingen veroorzaken om ze te laten bewegen.

Een AR-optie (augmented reality) is ook beschikbaar in 3DBrush, waarmee je in je werkelijke omgeving kunt tekenen zonder ingewikkelde achtergronden. Een nadeel is dat de app veel achtergronden en penselen achter een wekelijks abonnement vergrendelt, wat duur is voor $ 5 per week. Je kunt er echter tijdelijk veel gratis ontgrendelen door een videoadvertentie te bekijken.

Download voor:

Beste iPhone VR-apps voor makers: VeeR VR en VeeR Editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een goede variëteit aan professionele en door gebruikers gemaakte VR-content.
  • Zeer eenvoudig om VR-video's te zoeken en ze op je iPhone af te spelen.
  • De VeeR Editor-app is een solide iPhone-app voor 360 videobewerking.

Wat we niet leuk vinden

  • VeeR Editor is sinds 2019 niet meer bijgewerkt, maar het werkt nog steeds prima.
  • Sommige 360 VR-video's hebben een extreem lage resolutie waardoor ze er wazig uitzien.

VeeR VR is een van de grootste platforms voor zowel het bekijken van virtual reality-video's als het maken ervan. Met de belangrijkste VeeR VR iPhone-app kunnen gebruikers door de enorme bibliotheek met 360-video's en foto's bladeren en deze bekijken, terwijl je de afzonderlijke VeeR Editor-app kunt gebruiken om creaties te uploaden en te bewerken. Het is eigenlijk net als YouTube, maar met een bijzondere focus op VR-video-inhoud.

VR-video's op VeeR variëren van surrealistische artistieke creaties tot reisvideo's en documentaires. Verschillende VR-films hebben een sterk verhaal, terwijl andere als meer promotionele tools werken, zoals de Prada-serie VR-ervaringen. Dit laatste is uniek omdat het de kijker direct in het midden van de catwalk van een modeshow plaatst, waar ze, letterlijk, oog in oog komen te staan met Prada-modellen die hun uiterlijk laten zien.

VeeR VR downloaden voor:

Beste sociale VR iPhone-app: Rec Room

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goede opties voor het aanpassen van karakter en kleding.
  • Voicechat werkt heel goed in de virtuele ruimte.

Wat we niet leuk vinden

  • De welkomsthandleiding is veel te lang en verwarrend.
  • Aan de vele menu's moet je even wennen.
  • Ouders zullen voicechat voor kinderen willen uitschakelen omdat de gesprekken erg volwassen zijn.

Rec Room is een indrukwekkende app voor sociale communicatie waarmee gebruikers kunnen communiceren in virtuele 3D-ruimtes met voicechat, tekstchat of fysieke gebaren. Hoewel het ontwerp simplistisch is, kunnen gebruikersavatars volledig worden aangepast terwijl ze door de virtuele gebieden bewegen. Meedoen aan games kan zodra je de superlange tutorial hebt voltooid.

Je kunt de tutorial van Rec Room snel doorlopen door simpelweg van kamer naar kamer te rennen. Je hoeft geen van de taken uit te voeren die de voice-over je vraagt te doen.

Indrukwekkend, Rec Room is ook beschikbaar op Oculus, Windows, PlayStation 4, Xbox One en Xbox Series X en ondersteunt volledige cross-play tussen alle versies. Het maakt het veel gemakkelijker om vrienden te vinden die al toegang hebben tot de gratis te spelen titel. Verrassend genoeg ondersteunt de iPhone-versie geen VR-headsets en moet de camera worden bediend met de knoppen op het scherm, dus het is niet zo meeslepend als het zou kunnen zijn. Hopelijk, aangezien Rec Room al op Oculus staat, zullen ze dergelijke ondersteuning toevoegen in een toekomstige update.

Iets anders om op te letten is het gebrek aan voicechatmoderatie in de virtuele ruimtes. Je zult waarschijnlijk binnen enkele minuten na het bezoeken van een bijeenkomst drugs- en seksuele verwijzingen, vloeken en beledigingen horen, dus ouders willen deze functie misschien uitschakelen wanneer ze deze voor hun kinderen instellen.

Download voor:

Beste Rollercoaster VR-game voor iPhone: Roller Coaster VR-themapark

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Meer dan 20 verschillende themaparkattracties van verschillende soorten.
  • Bijgewerkt met nieuwe inhoud en reparaties op een zeer regelmatige basis.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet-VR-modus detecteert geen camerabeweging en vertrouwt op handmatige bediening.
  • Door de lijst met ritten bladeren is erg tijdrovend vanwege de grootte van elk pictogram.

De meeste andere rollercoaster iPhone VR-apps hebben tal van vergelijkbare achtbaantracks. Roller Coaster VR Theme Park biedt een goede variëteit aan zowel achtbaanstijlen als verschillende soorten themaparkattracties zoals draaiende theekopjes, een reuzenrad en zelfs botsauto's.

Elke rit kan worden bekeken in zowel niet-VR-telefoonmodus als echte VR met Google Cardboard. Hoewel slechts drie van de 21 ritten gratis zijn, kost het slechts $ 1,99 om extra te ontgrendelen of $ 4,99 om alles te ontgrendelen. De lijst met drie gratis ritten roteert ook dagelijks willekeurig.

Download voor:

FAQ

    Wat zijn de beste VR-headsets voor iPhone?

    De BNext VR-headset is een Amazon-bestseller die werkt met een breed scala aan smartphones, niet alleen met de iPhone. De headsets van VR Wear zijn een andere populaire optie dankzij hun stijlvolle aanpassingsopties. Als je kinderen hebt, is Merge VR een goede optie die compatibel is met veel educatieve apps en games.

    Hoe gebruik je VR op een iPhone?

    Start je VR-app en plaats de iPhone in de headset met het scherm naar je toe. Plaats de headset op uw hoofd en pas deze indien nodig aan om een comfortabele pasvorm te krijgen. Bekijk Lifewire's gids voor virtual reality op de iPhone voor meer gedetailleerde informatie.

Aanbevolen: