Oppo kondigt opvouwbare vlaggenschip-smartphone aan

Oppo kondigt opvouwbare vlaggenschip-smartphone aan
Oppo kondigt opvouwbare vlaggenschip-smartphone aan
Anonim

Het lijkt erop dat Samsung op het punt staat legitieme concurrentie te krijgen op het gebied van opvouwbare smartphones.

Chinese smartphonefabrikant Oppo heeft zojuist hun eigen opvouwbare vlaggenschip-smartphone aangekondigd, met de unieke naam Find N, zoals aangekondigd door chief product officer Pete Lau in een bedrijfsblogpost.

Image
Image

Specs en officiële details zijn schaars, maar we zullen niet lang hoeven te wachten om erachter te komen, aangezien de opvouwbare smartphone op 15 december wordt uitgebracht. Deze datum v alt samen met de tweede dag van Oppo's jaarlijkse Inno Day-evenement.

Wat betreft de vormfactor, heeft het bedrijf een korte video getweet waarin de telefoon in actie wordt getoond. Het vouwmechanisme lijkt op de Z Fold-apparaten van Samsung, met een groot intern opvouwbaar scherm gecombineerd met een kleiner scherm aan de buitenkant dat kan worden gebruikt als een gewone smartphone.

Volgens de video lijkt dit buitenste scherm echter een vergelijkbare beeldverhouding te hebben als een traditionele smartphone, in tegenstelling tot het hoge en dunne externe scherm van de Fold 3.

"Voor een opvouwbare smartphone moeten zowel de gesloten- als de open-schermervaring even eenvoudig te gebruiken zijn", schreef Lau. "Daarnaast moeten we een baanbrekende efficiënte ervaring creëren die een traditionele smartphone niet kan bieden."

Daartoe is de Find N sinds 2018 in ontwikkeling en heeft hij zes prototypes doorlopen. Oppo pronkte met een van deze prototypes in 2019, dus deze telefoon heeft lang op zich laten wachten.

Oppo heeft het de laatste tijd buitengewoon druk gehad. Gisteren nog plaagde het een smartphone met een intrekbare cameralens in retrostijl.

Aanbevolen: