Qualcomm kondigt Snapdragon 8 Gen 1-chip aan voor vlaggenschip Android-telefoons

Qualcomm kondigt Snapdragon 8 Gen 1-chip aan voor vlaggenschip Android-telefoons
Qualcomm kondigt Snapdragon 8 Gen 1-chip aan voor vlaggenschip Android-telefoons
Anonim

Qualcomm gaf zojuist een kleine preview van wat de vlaggenschip-Android-telefoons van 2022 en daarna zal aandrijven.

De productiegigant heeft hun Snapdragon 8 Gen 1 smartphone-processorchip aangekondigd tijdens hun jaarlijkse Snapdragon Tech Summit, met verdere details in een bedrijfsblogpost. Dit vervolg op de Snapdragon 888 van vorig jaar lijkt veel toeters en bellen onder de motorkap te hebben.

Image
Image

Naast het nieuwe eencijferige naamgevingsschema, is de Snapdragon 8 Gen 1 de eerste chip van het bedrijf die de Armv9-architectuur van Arm gebruikt, met een acht-core Kryo CPU met een primaire kern, drie prestaties cores en vier efficiency cores.

Er is ook een nieuwe Adreno GPU, die 30 procent snellere grafische weergave belooft en een nieuw bedieningspaneel om de werking van games te verfijnen. Alles bij elkaar genomen zegt het bedrijf dat de chip een prestatieverbetering van 20 procent en een 30 procent hogere energie-efficiëntie biedt ten opzichte van het model van vorig jaar.

De cameramogelijkheden zijn ook aanzienlijk verbeterd, gebundeld onder de nieuwe "Snapdragon Sight"-branding van het bedrijf. Er is ondersteuning voor opnamen in 8K-video met HDR 10 Plus en opnamen in 18-bits RAW, met een doorvoer van 3,2 gigapixel per seconde voor stilstaande beelden.

Wat betreft AI, de Snapdragon 8 Gen 1 bevat de nieuwste Hexagon-processor van het bedrijf en de aangesloten zevende generatie AI-engine. Het bedrijf zegt dat de verhoogde AI-paardenkracht de chip in staat stelt om bepaalde camera-effecten in re altime te emuleren en AI-aangedreven sampling mogelijk maakt voor meer grafische afbeeldingen met mobiele games.

De chip zal begin 2022 verschijnen in vlaggenschip-Android-telefoons.

Aanbevolen: