Screenshot maken op een Surface Pro 8

Inhoudsopgave:

Screenshot maken op een Surface Pro 8
Screenshot maken op een Surface Pro 8
Anonim

Wat te weten

  • Druk op PrtScn om een schermafbeelding te maken en deze op het klembord van de Surface Pro 8 op te slaan.
  • Druk op PrtScn + Windows om een screenshot te maken op je Surface Pro 8 sla het op als een afbeelding naar This PC > Afbeeldingen > Screenshots.
  • Druk op Windows + Shift + S om de app Knipprogramma te openen voor meer precisie screenshots en beeldbewerking.

Er zijn veel manieren om een screenshot te maken op een Surface Pro 8 met behulp van de ingebouwde Snipping Tool-app van Windows, software van derden of een sneltoets. In deze gids wordt elke methode voor screenshots uitgesplitst en wordt uitgelegd hoe u elke methode kunt gebruiken om scherminhoud vast te leggen, deze op te slaan als een afbeelding en deze in een andere toepassing te gebruiken.

Hoe maak ik een screenshot op mijn Surface Pro 8?

Er zijn verschillende effectieve manieren om schermafbeeldingen te maken op een Microsoft Surface Pro 8.

Screenshot Methode 1: Het knipprogramma gebruiken

De Snipping Tool-app is een gratis tool die vooraf is geïnstalleerd met het Windows-besturingssysteem. Je kunt het gebruiken om screenshots te maken van het hele scherm, delen van het scherm te selecteren of een open venster.

Snip & Sketch is een andere gratis tool met meer functies dan de Snipping Tool.

  1. Selecteer Start.

    Als je een Surface Pen-stylus hebt, kun je snel twee keer op de bovenste knop drukken om de app Knipprogramma te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Alle apps.

    Image
    Image
  3. Selecteer Snipping Tool.

    Image
    Image
  4. Selecteer Nieuw.

    Image
    Image
  5. Sleep de cursor over het gebied waarvan u een schermafbeelding wilt maken.

    Image
    Image
  6. Selecteer een tool in de werkbalk van het Knipprogramma onder je screenshot om de afbeelding te bewerken.

    Image
    Image
  7. Als je klaar bent, selecteer je het beletseltekenpictogram.

    Image
    Image
  8. Selecteer Save om je screenshot op te slaan of Share om het bestand rechtstreeks vanuit de Knipprogramma-app naar iemand te sturen.

    Image
    Image
  9. Om de inhoud die is geselecteerd in je Surface Pro 8-screenshot aan te passen, selecteer je het Rechthoekmodus menu in het Knipprogramma.

    Selecteer Venstermodus om een screenshot te maken van een enkele app, Volledig scherm om een screenshot te maken van alles op het scherm van je Surface Pro 8, of Free-form mode om een gebied naar een screenshot te tekenen met je muis of stylus.

    Image
    Image
  10. Selecteer het Timer menu om af te tellen voordat je screenshot wordt gemaakt.

    Image
    Image

Screenshot Methode 2: Windows 11 Sneltoetsen op het toetsenbord

Er zijn verschillende sneltoetsen die worden gebruikt om schermafbeeldingen te maken op een Surface Pro 8.

Gebruik de Windows Verkenner-app om een opgeslagen screenshot-bestand op je Surface Pro 8 te vinden.

  • PrtScn: Druk op de Print Screen-toets om onmiddellijk een screenshot van het volledige scherm te maken en deze naar uw klembord te kopiëren. U kunt de schermafbeelding vervolgens in een andere app plakken met behulp van de Ctrl + V sneltoets of een in-app Pastecommando.
  • PrtScn + Windows: maakt een screenshot van het volledige scherm en slaat deze op de This PC> Pictures > Screenshots map. U kunt dit afbeeldingsbestand vervolgens in een andere app openen zoals u dat met elke andere foto of afbeelding zou doen.
  • PrtScn + Alt: maakt een screenshot van de bovenste app en bewaart deze op het klembord.
  • PrtScn + Alt + Windows: Hetzelfde als hierboven maar slaat de schermafbeelding op in Deze pc > Afbeeldingen > Screenshots.
  • Windows + Shift + S: Deze sneltoets opent de app Knipprogramma.

Screenshot Methode 3: De aan/uit- en volumeknoppen

Deze methode is een geweldige manier om een schermafbeelding te maken met je Surface Pro 8 en is vooral handig als je Type Cover of toetsenbord niet is aangesloten.

Het enige wat je hoeft te doen is tegelijkertijd op de fysieke Power en Volume Up knoppen aan de bovenkant van je Surface Pro 8 te drukken tijd. Er wordt een screenshot van uw volledige scherm gemaakt en opgeslagen in de map This PC > Pictures > Screenshots.

Screenshot Methode 4: Screenshot Apps en Tools

Andere vooraf geïnstalleerde apps beschikken ook over ingebouwde tools om schermafbeeldingen te maken op je Surface Pro 8.

  • Xbox Game Bar: de Xbox Game Bar-app is vooraf geïnstalleerd als onderdeel van het Windows-besturingssysteem. Het is voornamelijk bedoeld voor het opnemen van videogames, maar het heeft ook een opnametool voor schermafbeeldingen.
  • Microsoft Edge: de webbrowser-app van Microsoft heeft een ingebouwde screenshot-tool die u kunt gebruiken om foto's van website-inhoud te maken. Selecteer Web capture in het ellipsmenu van de app of druk op Ctrl + Shift + Sterwijl Edge open is.

Naast de bovenstaande apps, kun je ook veel apps en services van derden gebruiken voor het maken van screenshots van inhoud.

FAQ

    Hoe maak ik een screenshot op een Surface Pro 3?

    Houd de Windows-knop onder het scherm en de Volume omlaag-knop aan de zijkant van het apparaat ingedrukt. Deze knopcombinatie werkt ook op eerdere Surface Pro-modellen en de eerste Microsoft Surface.

    Hoe maak ik een screenshot op een Surface-laptop?

    Je kunt de PrtScn sneltoets gebruiken om een screenshot te maken op een Surface-laptop. Een andere optie is om de tool Snip & Sketch te openen door op Windows+Shift+S te drukken. Je kunt deze tool ook starten via het touchscreen van je laptop; tik op Meldingscentrum > Expand > Screen Snip

Aanbevolen: