Hoe een screenshot te maken op Microsoft Surface

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken op Microsoft Surface
Hoe een screenshot te maken op Microsoft Surface
Anonim

Wat te weten

  • De meeste Surface-apparaten maken een screenshot als je tegelijkertijd op de knoppen Power en Volume omhoog drukt.
  • Je kunt ook een screenshot maken met de Windows + Shift + S sneltoets.

Dit artikel beschrijft hoe je binnen enkele seconden een screenshot maakt op elk Surface-apparaat.

Gebruik fysieke knoppen om een screenshot te maken

Image
Image

De meeste Surface-apparaten hebben een sneltoets die een screenshot maakt wanneer ze worden geactiveerd. De snelkoppeling verschilt per apparaat.

  • Surface Pro 4 en nieuwer, alle Surface Book-modellen, alle Surface Go-modellen: Houd tegelijkertijd de Power-knop en de Volume omhoog knop.
  • Surface Pro 3 en eerdere Pro-modellen, originele Surface, Surface RT: Houd tegelijkertijd de Windows-knop onder het scherm van de tablet ingedrukt en de Volume omlaag-knop aan de zijkant van het apparaat.
  • Surface Duo-smartphone: Houd tegelijkertijd de Power-knop en de Volume-omlaag-knop ingedrukt.

Surface Laptop- en Surface Studio-apparaten hebben geen sneltoets voor het maken van een screenshot.

Als dit lukt, moet je Surface-apparaat het scherm even dimmen of knipperen. Mogelijk ziet u een melding dat er een screenshot is opgeslagen.

Surface-apparaten met Windows slaan de schermafbeelding op in de map Screenshots, te vinden in This PC\Pictures\Screenshots. U kunt deze map ook vinden onder C:\Users\YourUserName\Pictures\Screenshots.

De Surface Duo, waarop Android draait, slaat schermafbeeldingen op een andere locatie op. Je vindt ze door de app Photos te openen en vervolgens op Albums > Screenshots. te tikken

De sneltoets kan lastig zijn omdat deze knoppen gebruikt die gewoonlijk aan een andere taak zijn toegewezen, zoals het apparaat in de slaapstand zetten of het uitschakelen. Het is belangrijk om beide knoppen tegelijkertijd in te drukken. Als u dit niet doet, gaat het apparaat in de slaapstand of wijzigt het het volume van de luidspreker.

Gebruik een snelkoppeling met het toetsenbord

Image
Image

Als je geen sneltoets wilt gebruiken of deze niet aan het werk kunt krijgen, kun je een Windows-sneltoets gebruiken.

De beste optie is Windows + Shift + S. Deze snelkoppeling werkt op alle Surface-apparaten met Windows 10 die een toetsenbord hebben.

Sorry, Surface Duo-bezitters. Deze methode werkt niet met Android.

Als u op deze snelkoppeling drukt, wordt een app gestart met de naam Snip & Sketch en wordt u gevraagd een schermafbeelding te maken door met uw muiscursor een rechthoek over een deel van het scherm te slepen of de touch screen. De schermafbeelding wordt dan geopend in de app, zodat u een voorbeeld kunt bekijken. Sla de schermafbeelding op door het diskettepictogram in de rechterbovenhoek van de app te selecteren of door de Ctrl + S sneltoets te gebruiken.

Snip & Sketch heeft verschillende alternatieve screenshot-modi. Het bevat ook basishulpmiddelen voor beeldbewerking en markeringen. Lees onze handleiding voor het gebruik van Snip & Sketch als je de app onder de knie wilt krijgen.

Gebruik het actiecentrum

Image
Image

Het actiecentrum is voor Surface-bezitters die de sneltoetsen niet willen gebruiken of ze lastig vinden, maar ook geen toetsenbord hebben aangesloten. Elk Surface-apparaat met Windows 10 kan deze methode gebruiken.

Begin door op het Action Center-pictogram te tikken, helemaal rechts op de taakbalk. Action Center wordt geopend en neemt het rechter derde deel van uw scherm over. In de onderste helft van het actiecentrum wordt een raster met vakken weergegeven met verschillende apparaatfuncties en bedieningselementen. Tik op het vak met het label Screen Snip, waarmee de app Snip & Sketch wordt geopend.

De app vraagt je vervolgens om een screenshot te maken door op een rechthoek te tikken en deze rond een deel van het touchscreen te slepen. Er verschijnt dan een melding met een voorbeeld van de schermafbeelding. Tik erop om de schermafbeelding in Snip & Sketch te openen.

Sla de schermafbeelding op door het diskettepictogram in de rechterbovenhoek van Snip & Sketch te selecteren of door de Ctrl + S sneltoets te gebruiken.

Nog meer manieren om een screenshot te maken op een Microsoft Surface-apparaat

De drie beschreven methoden zijn het meest eenvoudig en ze werken op alle Surface-apparaten met Windows 10 zonder extra software te installeren of vertrouwd te raken met nichefuncties.

Je kunt echter andere methoden gebruiken. Elke screenshot-snelkoppeling, truc of tool die in Windows 10 werkt, werkt op een Surface-apparaat, afgezien van de Surface Duo, waarop Android draait. Lees Lifewire's gids voor het maken van een screenshot in Windows en onze gids voor Snip & Sketch om een screenshot-goeroe te worden.

Aanbevolen: