Hoe de rijmodus op de iPhone uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de rijmodus op de iPhone uit te schakelen
Hoe de rijmodus op de iPhone uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Op de iPhone, open Settings > Control Center > Customize Controls.
  • Tik onder Meer bedieningselementen op het plusteken naast Niet storen tijdens het rijden.
  • Op het startscherm opent u het Bedieningscentrumr en tikt u op het pictogram auto om Niet storen tijdens Rijden.

Dit artikel legt uit hoe je de rijmodus op de iPhone uitschakelt nadat je 'Niet storen tijdens het rijden' eerst hebt toegevoegd aan het iPhone Control Center. Deze informatie is van toepassing op iPhones met iOS 11 tot en met iOS 14. Vanaf iOS 15 gebruikt de iPhone Focus in het Control Center om de rijmodus te beheren.

De rijmodus uitschakelen

Hoewel deze rijmodus veiligheidsvoordelen biedt, wilt u deze misschien uitschakelen en uw eigen beslissingen nemen over wanneer u wel of niet naar uw iPhone kijkt.

Niet storen tijdens het rijden wordt automatisch geactiveerd wanneer je iPhone detecteert dat je aan het rijden bent. Je kunt het handmatig in- of uitschakelen via het iOS Control Center. Eerst moet u het echter toevoegen aan de opties van het Control Center. Hier is hoe:

  1. Open Instellingen op je iPhone.
  2. Selecteer Control Center.
  3. Tik op Besturing aanpassen.

    Image
    Image
  4. Tik onder Meer bedieningselementen op het plusteken naast Niet storen tijdens het rijden.

    Als het pictogram al verschijnt onder de kop Include bovenaan het scherm, is de functie al actief.

  5. Terug naar het startscherm.

    Veeg op een iPhone X of nieuwer omlaag vanuit de rechterbovenhoek van uw iPhone-scherm om het Control Center te openen.

    Veeg op een iPhone 8 of eerder omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

  6. Tik op het car pictogram om Niet storen tijdens het rijden in of uit te schakelen.

    Image
    Image

Aangezien de modus 'Niet storen tijdens het rijden' kan voelen wanneer u in beweging bent, wordt deze af en toe ook geactiveerd op iPhones van passagiers. Als u de passagier bent, tikt u op de knop Ik rijd niet als dit gebeurt.

Wat is Niet storen tijdens het rijden?

Standaard schakelt de functie Niet storen tijdens het rijden bepaalde functionaliteit uit, terwijl bepaalde meldingen en oproepen nog steeds kunnen doorgaan.

De hieronder beschreven functionaliteit gaat ervan uit dat je geen wijzigingen hebt aangebracht aan deze individuele instellingen. Als je dat hebt gedaan, kan je rijmoduservaring verschillen.

  • Alarmen, timers en noodwaarschuwingen werken nog steeds zoals gewoonlijk, zelfs als de rijmodus actief is.
  • Wanneer een sms-bericht binnenkomt, licht je iPhone-scherm niet op en maakt je apparaat geen geluid. Een automatisch antwoord gaat naar de ontvanger om hem te laten weten dat je op dit moment aan het rijden bent. Op dat moment kunnen ze ervoor kiezen om 'Urgent' te typen, waardoor de rijmodus wordt omzeild en zowel een hoorbare als zichtbare melding wordt afgedwongen.
  • Als uw iPhone is verbonden met de Bluetooth van uw auto, worden alle inkomende telefoongesprekken toegestaan. Als dit echter niet het geval is, gebruikt de rijmodus uw standaard Niet storen-instellingen. U kunt ervoor kiezen om oproepen toe te staan van die contacten die zijn aangewezen als favorieten, of van iedereen die back-to-back-oproepen plaatst. U kunt deze voorkeuren configureren in de Settings app.

Aanbevolen: