Software opnieuw installeren in Windows

Inhoudsopgave:

Software opnieuw installeren in Windows
Software opnieuw installeren in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Open Configuratiescherm > Een programma verwijderen of Programma's toevoegen of verwijderen, en zoek en selecteer een programma.
  • Selecteer, afhankelijk van uw Windows-versie, Uninstall, Uninstall/Change of Remove en start uw pc opnieuw op.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u software opnieuw kunt installeren in Windows. Instructies zijn van toepassing op Windows 11, 10, 8, 7, Vista en XP.

Een programma correct opnieuw installeren in Windows

  1. Open Configuratiescherm. Gebruik de zoekbalk om het Configuratiescherm te vinden in Windows 11 en andere nieuwere versies van Windows.

    Een andere snelle manier om er te komen in sommige versies van Windows 10 en Windows 8 is met Power User Menu, maar alleen als je een toetsenbord of muis gebruikt. Kies Configuratiescherm in het menu dat verschijnt nadat u op WIN+ X hebt gedrukt of met de rechtermuisknop op deStartknop

  2. Klik op de Een programma verwijderen link onder de kop Programma's, of Programma's toevoegen of verwijderen als u Windows XP gebruikt.

    Image
    Image

    Als je niet meerdere categorieën ziet met links eronder, maar in plaats daarvan meerdere pictogrammen ziet, kies dan degene met de tekst Programma's en onderdelen.

    Als het programma dat u opnieuw wilt installeren een serienummer nodig heeft, moet u dat serienummer nu opzoeken.

  3. Zoek en klik op het programma dat u wilt verwijderen door te bladeren door de lijst met momenteel geïnstalleerde programma's die u op het scherm ziet.

    Als u een Windows Update of een geïnstalleerde update naar een ander programma opnieuw moet installeren, selecteert u Geïnstalleerde updates weergeven aan de linkerkant van het venster Programma's en onderdelen, of schakelt u het vak Updates weergeven als u Windows XP gebruikt. Niet alle programma's zullen hier hun geïnstalleerde updates tonen, maar sommige wel.

  4. Kies Uninstall, Uninstall/Change of Remove om het programma te verwijderen.

    Image
    Image

    Deze knop verschijnt ofwel op de werkbalk boven de programmalijst wanneer een programma is geselecteerd of aan de zijkant, afhankelijk van de versie van Windows die u gebruikt.

    De details van wat er nu gebeurt, hangt af van het programma dat je aan het verwijderen bent. Sommige verwijderingsprocessen vereisen een reeks bevestigingen (vergelijkbaar met wat u mogelijk hebt gezien toen u het programma voor het eerst installeerde), terwijl andere de installatie mogelijk kunnen verwijderen zonder dat u iets hoeft in te voeren.

    Beantwoord alle prompts zo goed als je kunt - onthoud dat je het programma volledig van je computer wilt verwijderen.

    Als het verwijderen om de een of andere reden niet werkt, probeer dan een speciaal programma voor het verwijderen van software om het programma te verwijderen. Als je al een van deze hebt geïnstalleerd, heb je misschien zelfs een speciale verwijderknop in het Configuratiescherm gezien die dat programma van derden gebruikt, zoals de knop "Powerful Uninstall" wanneer IObit Uninstaller is geïnstalleerd. dat als je het ziet.

  5. Start je computer opnieuw op, zelfs als dat niet verplicht is.

    Beschouw dit niet als een optionele stap. Hoe vervelend het soms ook is, als u de tijd neemt om uw computer opnieuw op te starten, zorgt u ervoor dat het programma volledig wordt verwijderd.

  6. Controleer of het programma dat u hebt verwijderd, volledig is verwijderd. Controleer of het niet langer in uw Start-menu staat en controleer ook of de vermelding van het programma in Programma's en onderdelen of Programma's toevoegen of verwijderen is verwijderd.

    Als je je eigen snelkoppelingen naar dit programma hebt gemaakt, zullen die snelkoppelingen waarschijnlijk nog steeds bestaan, maar ze zullen natuurlijk niet werken. Voel je vrij om ze zelf te verwijderen.

  7. Installeer de meest bijgewerkte versie van de beschikbare software. Het is het beste om de nieuwste versie van het programma te downloaden van de website van de softwareontwikkelaar, maar een andere optie is om het bestand gewoon van de originele installatieschijf of een eerdere download te halen.

    Tenzij anders aangegeven door de softwaredocumentatie, moeten eventuele beschikbare patches en servicepacks op het programma worden geïnstalleerd na het opnieuw opstarten na de installatie (stap 8).

  8. Start je computer opnieuw op.
  9. Test het opnieuw geïnstalleerde programma.

Waarom

Het opnieuw installeren van een softwareprogramma is een van de meer elementaire stappen voor probleemoplossing die beschikbaar zijn voor elke computergebruiker na een poging om automatisch Windows-problemen te herstellen, maar het is vaak een over het hoofd geziene stap bij het oplossen van een softwareprobleem.

Door een softwaretitel opnieuw te installeren, of het nu een productiviteitstool, een game of iets daartussenin is, vervang je alle programmabestanden, registervermeldingen, snelkoppelingen en andere bestanden die nodig zijn om het programma uit te voeren.

Als het probleem dat je hebt met het programma wordt veroorzaakt door corrupte of ontbrekende bestanden (de meest voorkomende oorzaak van softwareproblemen), is een herinstallatie zeer waarschijnlijk de oplossing.

De juiste manier om een softwareprogramma opnieuw te installeren, is door het volledig te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren vanaf de meest recente installatiebron die u kunt vinden.

Het op deze manier verwijderen en opnieuw installeren van een programma is vrij eenvoudig, maar de exacte methode verschilt een beetje, afhankelijk van het Windows-besturingssysteem dat u gebruikt.

Aanbevolen: