Xbox's Clarity Boost is scherp, maar niet magisch

Inhoudsopgave:

Xbox's Clarity Boost is scherp, maar niet magisch
Xbox's Clarity Boost is scherp, maar niet magisch
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Clarity Boost is beschikbaar voor Microsoft Edge Canary en wordt in 2022 uitgebracht voor Edge-gebruikers.
  • De functie verbetert de scherpte in games op de Xbox Cloud Gaming-service van Microsoft.
  • Het kan de waargenomen beeldkwaliteit verbeteren, maar het is niet zonder nadelen.

Image
Image

Microsoft heeft een manier om onscherpte weg te vegen van zijn Xbox Cloud Gaming-service.

Clarity Boost is een functie van Microsoft Edge die een scherper, helderder beeld belooft bij het spelen van Xbox Cloud Gaming-titels. Momenteel alleen beschikbaar in Edge Canary, de preview-versie van de webbrowser, zal in 2022 volledig worden uitgebracht.

"Op basis van mijn ervaring is Clarity Boost zeker indrukwekkend", zei George Jijiashvili, hoofdanalist bij OMDIA, in een e-mail. "Het verbetert zichtbaar de getrouwheid van gestreamde games."

Helderheidsboost in Forza Horizon 5

Ik heb Clarity Boost op de proef gesteld, zodat je het verschil kunt zien.

Ik begin met Forza Horizon 5. Het nieuwste van Playground Games combineert indrukwekkende auto's met een grote, uitgebreide gamewereld boordevol details.

Image
Image

Clarity Boost maakt een goede eerste indruk. De schermafbeelding op volledige grootte, vastgelegd met een resolutie van 1440p op een desktop die is aangesloten op een gigabit-internetverbinding, laat een merkbare verbetering van de helderheid zien.

De auto contrasteert beter met de weg en de weg heeft meer textuurdetails. Ik zie ook een boost in scherpte op de kentekenplaat. Het verschil is niet dramatisch en, afhankelijk van de grootte van het scherm dat u gebruikt om deze afbeelding te bekijken, misschien moeilijk op te merken. Maar het is er.

Bij nadere beschouwing komen echter enkele gebreken aan het licht.

Image
Image

Clarity Boost voegt een luidruchtige uitstraling toe aan gebieden met veel contrast, zoals de boomgrens op de heuvel en spandoeken aan de overkant van de straat. De toegevoegde ruis is duidelijk zichtbaar in beweging omdat het patroon van de ruis frame voor frame verandert.

Ik zou Clarity Boost uitgeschakeld laten tijdens het spelen van dit spel. Het extra detail is leuk, maar de ruis rond details met hoog contrast is storend.

Helderheidsboost in Halo Infinite

Halo Infinite is aantrekkelijk maar eenvoudig in zijn presentatie in vergelijking met Forza Horizon 5. Vlotte gameplay heeft prioriteit boven beeldkwaliteit.

Image
Image

Ik denk dat Clarity Boost een overwinning beha alt in deze zij-aan-zij vergelijking op ware grootte. De trap en ladder lijken scherper en contrasteren beter, het diamantgeslepen metalen platform heeft meer details en de uitlezing van het aanvalsgeweer is helder. De HUD van de game is ook meer gedefinieerd.

Image
Image

Maar Clarity Boost voegt nog steeds merkbare gebreken toe aan de afbeelding. Delen van het geweer die een uniform uiterlijk hadden, vertonen nu ruis. Beschouw het gebied onder de munitie-uitlezing. Het is soepel met Clarity Boost uitgeschakeld, maar krijgt een gespikkeld patroon als het erop staat.

Toch zou ik Clarity Boost aan laten staan voor Halo Infinite. Ik hou van de scherpere interface, die er te zacht uitziet met Clarity Boost uitgeschakeld, en het extra textuurdetail.

Helderheidsboost in The Elder Scrolls V: Skyrim

Forza Horizon 5 en Halo Infinite zijn nieuwere games, maar hoe presteert Clarity Boost in een oudere titel als The Elder Scrolls V: Skyrim ?

Image
Image

Dit is een overwinning voor Clarity Boost. Ik denk niet dat iemand zal beweren dat het spel er beter uitziet als het eraf is. Het verbetert textuurdetails en voegt contrast toe rond vegetatie, wat niet te onderscheiden is van het terrein met Clarity Boost uitgeschakeld.

Image
Image

Clarity Boost houdt ook stand bij nadere inspectie. De ruis die zichtbaar is in andere games is hier, maar niet zo voor de hand liggend - daarvoor kunnen we de verouderde graphics van de game bedanken. Skyrim is aantrekkelijk voor zijn leeftijd, maar er zijn minder fijne details om Clarity Boost te laten struikelen.

Dit is geen wedstrijd. Ik zou Skyrim spelen met Clarity Boost aan.

Wat doet Clarity Boost en waarom is het exclusief?

Microsoft zegt dat Clarity Boost "een reeks schaalverbeteringen aan de clientzijde gebruikt" om de visuele kwaliteit te verbeteren. Dat is een vage beschrijving en Microsoft heeft niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om meer details.

Toch sluit de beschrijving machine learning uit zoals dat wordt gebruikt door Nvidia's DLSS. Clarity Boost scha alt waarschijnlijk de videostream op en voegt een verscherpingsfilter toe. Deze aanpak creëert, in tegenstelling tot machine learning, geen nieuwe informatie in het frame, daarom wordt soms ruis geïntroduceerd.

Image
Image

Waarom is het echter exclusief voor Edge? Het is aan de clientzijde, wat betekent dat het een functie is van de Microsoft Edge-browser, niet de Xbox Cloud Gaming-service. Het is echter mogelijk dat andere browsers in de toekomst ondersteuning voor de functie zullen krijgen.

"Edge-browser is gebaseerd op Chromium, dus het zou technisch mogelijk moeten zijn om Clarity Boost bijvoorbeeld naar Chrome te brengen", aldus Jijiashvili. "Als Microsoft echt van plan is om de best mogelijke Xbox-game-ervaringen naar de massa te brengen, zou ik verwachten dat deze en alle andere verbeteringen uiteindelijk naar andere webbrowsers zullen worden uitgerold."

Aanbevolen: