Een HDMI-schakelkast installeren

Inhoudsopgave:

Een HDMI-schakelkast installeren
Een HDMI-schakelkast installeren
Anonim

Wat te weten

  • Sluit elk apparaat met HDMI-kabels aan op de ingangen van een HDMI-schakelkast.
  • Sluit uw televisie aan op de HDMI-uitgang van de HDMI-schakelkast.
  • Als je switch van stroom wordt voorzien, steek hem dan in het stopcontact en zet hem aan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een HDMI-schakelkast op uw televisie, monitor of projector installeert.

Een HDMI-schakelkast installeren

Met een HDMI-schakelkast kun je meerdere apparaten aansluiten op je tv, monitor of projector, zelfs als je maar één beschikbare HDMI-poort hebt. Om een HDMI-switchbox te installeren, heb je de switch zelf nodig, één HDMI-kabel om de switch op je tv aan te sluiten en voldoende HDMI-kabels om de switch op elk van je apparaten aan te sluiten. U hebt bijvoorbeeld drie HDMI-kabels nodig om een gameconsole en een Blu-ray-speler via een schakelkast op uw tv aan te sluiten.

Zoek naar een switch die genoeg ingangen heeft voor al je apparaten met een paar ingangen om in de toekomst nieuwe apparaten te ondersteunen. Overweeg bijvoorbeeld een 4x1 (vier ingangen, één uitgang) schakelaar als u twee of drie apparaten wilt aansluiten.

Zo installeer je een HDMI-schakelkast:

  1. Zoek een positie voor uw HDMI-schakelkast waar u deze kunt bereiken of waar niets de afstandsbediening blokkeert als deze een afstandsbediening heeft. Het moet ook dicht bij een stopcontact, je televisie en je apparaten zijn.

    Image
    Image

    Als je een passieve schakelaar gebruikt, plaats deze dan zo dicht mogelijk bij je televisie en componenten, en gebruik de kortst mogelijke HDMI-kabels.

  2. Sluit HDMI-kabels aan op de ingangen op de schakelkast.

    Image
    Image
  3. Sluit het andere uiteinde van elke HDMI-kabel aan op een apparaat.

    Image
    Image
  4. Sluit een HDMI-kabel aan op de uitgang van de schakelkast.

    Image
    Image
  5. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op een ingang op je televisie.

    Image
    Image
  6. Als je een aangedreven HDMI-schakelkast hebt, sluit je de voedingsadapter aan en zet je de schakelaar aan.

    Image
    Image
  7. Uw HDMI-schakelkast is nu klaar voor gebruik.

Hoe werkt een HDMI-schakelkast?

Een HDMI-schakelaar werkt door signalen van verschillende bronapparaten op te nemen en één voor één naar een bestemmingsapparaat te sturen, zelfs als het bestemmingsapparaat slechts één HDMI-poort heeft. De bronnen kunnen gameconsoles, streaming-apparaten, Blu-ray-spelers en andere thuisbioscoopapparaten zijn die audio en video uitvoeren via een HDMI-verbinding. Het bestemmingsapparaat kan een televisie, monitor, projector of iets anders zijn dat audio en video accepteert via een HDMI-verbinding.

De HDMI-ingangen op een schakelkast zijn meestal genummerd of gelabeld met letters, zodat u ze gemakkelijk kunt onderscheiden. Sommige schakelaars werken met een fysieke knop en andere worden op afstand bediend. Passieve schakelaars die niet op de stroom hoeven te worden aangesloten, hebben meestal fysieke schakelaars, terwijl schakelaars die op de stroom moeten worden aangesloten, afstandsbedieningen hebben.

Als je op een knop drukt of een afstandsbediening gebruikt om een invoerapparaat op je HDMI-schakelaar te selecteren, wordt dat apparaat aangesloten op de HDMI-uitgang en worden de audio- en videosignalen naar je televisie gestuurd. Wanneer je nogmaals op de knop drukt of een andere ingang selecteert met de afstandsbediening, schakelt deze van de eerste ingang naar de tweede en stuurt het nieuwe signaal naar je televisie.

Heeft een HDMI-switcher stroom nodig?

Sommige HDMI-schakelkasten hebben stroom nodig en andere niet. Passieve schakelaars hoeven niet op een stopcontact te worden aangesloten, terwijl actieve schakelaars dat wel doen. Passieve schakelaars zijn meestal minder duur, kleiner en gebruiken fysieke knoppen. Actieve schakelaars kunnen ook fysieke knoppen hebben, maar bij veel kunt u van ingang wisselen met een afstandsbediening.

Hoewel passieve schakelaars werken zonder externe voedingsbron, werken ze niet altijd zo goed als actieve schakelaars. Signaalsterkte kan een probleem worden, dus de beste resultaten worden meestal verkregen met de kortst mogelijke HDMI-kabels bij het aansluiten van een televisie met een passieve schakelaar. Actieve schakelaars zijn minder vatbaar voor dergelijke problemen en u kunt langere kabels gebruiken zonder verbindingsproblemen.

Waarom werkt mijn HDMI-schakelaar niet?

Als uw HDMI-schakelaar niet werkt, kan dit een probleem zijn met uw bronapparaten, uw bestemmingsapparaat, uw HDMI-kabels of de schakelaar zelf.

Hier zijn enkele veelvoorkomende oplossingen om uw HDMI-schakelaar te laten werken:

  1. Zorg ervoor dat de tv en het bronapparaat beide zijn ingeschakeld.
  2. Als je een actieve schakelaar hebt, zorg er dan voor dat deze is aangesloten op de voeding en is ingeschakeld.
  3. Zorg ervoor dat de tv is ingesteld op de juiste HDMI-ingang.
  4. Maak alle HDMI-kabels los en sluit ze voorzichtig weer aan, waarbij u ervoor zorgt dat ze volledig zijn ingestoken.
  5. Probeer verschillende HDMI-kabels.
  6. Als je een passieve schakelaar hebt, zorg er dan voor dat je de kortst mogelijke kabels gebruikt.

    Je apparaten werken mogelijk niet met een passieve schakelaar. Probeer verschillende bronapparaten en probeer de schakelaar met een andere televisie of monitor om dat uit te sluiten.

FAQ

    Hoe sluit ik een laptop aan op een schakelkast met HDMI?

    Om uw laptop aan een schakelkast toe te voegen, sluit u een HDMI-kabel van uw computer aan op een invoerpoort op de schakelkast. Nadat u uw laptop op een HDMI-schakelaar hebt aangesloten, kunt u schakelen tussen de computer en andere HDMI-invoerbronnen die op het bestemmingsscherm zijn aangesloten.

    Hoe stel ik een HDMI-splitter in?

    HDMI-splitters verschillen van HDMI-switches door het tegenovergestelde te doen van schakelkasten; in plaats van te schakelen tussen bronapparaten, nemen splitters één bron en spiegelen deze naar meerdere apparaten. Om die reden omvat het opzetten van een HDMI-splitter het aansluiten van de splitter op de primaire bron, zoals een tv, via de invoerpoort en het aansluiten van alle andere apparaten op de beschikbare uitvoerpoorten op de splitter.

Aanbevolen: