Macrofotografie gebruiken op iPhone 13

Inhoudsopgave:

Macrofotografie gebruiken op iPhone 13
Macrofotografie gebruiken op iPhone 13
Anonim

Wat te weten

  • Beweeg dicht bij een object en de iPhone zal de macromodus inschakelen. Wanneer u zich van een object verwijdert, wordt de macromodus ingeschakeld.
  • De camera schakelt standaard automatisch over naar de macromodus wanneer uw telefoon binnen een afstand van 5,5 inch van een onderwerp komt.
  • Vanaf iOS 15.1 kunt u dit standaardgedrag uitschakelen.

Dit artikel legt uit hoe de macromodus werkt op iPhone 13 Pro en Pro Max.

Bottom Line

Tenzij u de instelling uitschakelt (zie hieronder), schakelen de iPhone 13 Pro en Pro Max automatisch de macromodus in wanneer de telefoon detecteert dat u zich in de buurt van een object bevindt. Dus als je een interessante bloem ziet (bijvoorbeeld), open dan de camera-app en ga dichter bij de bloem staan. De telefoon zal detecteren dat u dichtbij bent en overschakelen naar de macromodus. De telefoon gaat terug naar de normale cameramodus als je weggaat.

Waar is de macro-instelling op iPhone 13?

Sommigen vinden de automatische omschakeling naar de macromodus schokkend, dus introduceerde iOS een nieuwe instelling om de automatische omschakeling naar de macromodus uit te schakelen.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Scroll naar beneden en tik op Camera.
  3. Scroll naar beneden en schakel Auto Macro.

    Image
    Image

    Als je die optie uitschakelt, kun je de ultragroothoeklens nog steeds gebruiken voor fotografie, maar hij schakelt niet automatisch over. Tik gewoon op .5 in de zoeker van je camera en je schakelt over naar de ultrabrede cameralens.

Wat is macrofotografie?

Macrofotografie is het maken van superclose-upfoto's van kleine dingen. Ze zijn vaak een artistieke keuze. Enkele voorbeelden zijn een insect op een blad, of een waterdruppel, of de binnenkant van een bloem. Macrofotografie kan je een close-up geven van de ingewikkelde details van een object dat meestal te klein is om met het oog te zien.

Hoe fotografen macro-opnamen maken, verschilt per stijl, van telelenzen tot fisheye-lenzen. De methode van Apple ligt dichter bij de laatste. De ultrabrede camera biedt een vrij kleine scherptediepte, wat een mooie manier is om te zeggen dat objecten op de achtergrond een beetje wazig zijn en je onderwerp op de voorgrond doen opvallen.

Heeft iPhone 13 een macromodus?

Ondanks dat zowel de iPhone 13 als iPhone 13 Mini een ultrabrede lens hebben, is de macromodus niet beschikbaar op die telefoons. Alleen de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max hebben de specifieke lens om deze functie te gebruiken.

FAQ

    Hoe maak je slow motion-foto's met de iPhone?

    Je kunt een "slofie" of een selfie-video maken die in slow motion is opgenomen op iPhone 13 door de camera-app te openen, over te schakelen naar de camera aan de voorkant, langs het menu onderaan naar de te vegenSlo-Mo instelling, en opnemen zoals gewoonlijk. U kunt ook slow motion-video opnemen met de camera aan de achterzijde.

    Hoe gebruik ik de HDR op mijn iPhone-camera?

    Met de HDR-functie van de telefoon kun je dramatische beelden vastleggen met uitstekende schaduwen en hooglichten. iPhones maken automatisch foto's in HDR wanneer dit het meest effectief is. iPhone 13-modellen nemen ook video op in HDR.

Aanbevolen: