Hoe de Measure-app op Android-apparaten te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Measure-app op Android-apparaten te gebruiken
Hoe de Measure-app op Android-apparaten te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Installeer en open Google Measure. Kies een goed verlicht oppervlak en beweeg de telefoon totdat je een reeks witte stippen ziet. Selecteer Start meten.
  • Selecteer Plus (+) om start- en eindpunten te kiezen. Selecteer het vinkje om de meting te voltooien. Gebruik het Camera pictogram om de meting op te slaan.
  • U kunt indien nodig de weergave van het apparaat wijzigen in Instellingen (de drie stippen).

Tenzij je goed voorbereid bent, reis je waarschijnlijk niet met een meetlint. Dat maakt het moeilijk om dat meubel te meten dat je op een rommelmarkt hebt gevonden of om erachter te komen of een verzenddoos in de kofferbak van je auto past. Gelukkig is er de handige Google Measure-app.

Hoe de Google Measure-app te gebruiken

Zodra u de Google Measure-app op uw telefoon heeft geïnstalleerd, is deze eenvoudig te gebruiken. De eerste keer zal een beetje anders zijn, omdat er opties zijn die u kunt instellen (zoals hoe u weergave-eenheden wilt weergeven - imperiaal of metrisch). Daarna kun je meteen beginnen met het meten van dingen wanneer je de app opent.

App-prestaties verschillen op basis van de implementatie van ARCore door elke telefoonfabrikant, de cameraprestaties en de versie van Android op de telefoon.

  1. Download Google Measure uit de Google Play Store, start de app en geef toestemming om je camera en telefoonopslag te gebruiken.

    Google Measure werkt met alle ARCore-compatibele Android-apparaten, zoals Pixel-smartphones, Nokia 6+ smartphones en de meeste LG- en Samsung-smartphones met Android 8.0 en hoger. Controleer de compatibiliteit voordat u de Google AR Measure-app gebruikt.

  2. Tik op de drie stippen om de instellingen te openen. Wijzig indien nodig de weergave van de eenheden.
  3. Tik boven de pop-up met instellingen om terug te keren naar de app.
  4. Kies een goed verlicht, gestructureerd oppervlak of item om te meten. Items met gedefinieerde randen werken het beste.
  5. Beweeg je telefoon om de meetfuncties te activeren.
  6. Zodra je een reeks witte stippen ziet verschijnen over het item dat je aan het meten bent en de hand verdwijnt, is de app klaar.
  7. Tik op Begin met meten (als dit de eerste keer is dat u de app gebruikt; ga anders verder met de volgende stap). Een gele cirkel en stip verschijnen op het scherm.

    Image
    Image
  8. Verplaats de gele stip naar het beginpunt van je metingen door je telefoon te bewegen. Tik op de Plus (+).
  9. Verplaats de stip naar het eindpunt door je telefoon te bewegen. De app toont de geschatte afstand tussen het begin- en eindpunt.
  10. Tik op het vinkje om de meting te voltooien. U kunt nu uw metingen opslaan als afbeelding of doorgaan met het meten van de hoogte van een item.
  11. Om de hoogte van een item te meten, verplaatst u de gele stip naar het beginpunt en tikt u op de Plus (+). Er verschijnt een witte stippellijn.
  12. Beweeg je telefoon omhoog om de hoogte te meten en tik op het vinkje.
  13. Tik op het camera pictogram om je metingen op te slaan in je Google Foto's-app.

    Image
    Image

Hoe Google Measure AR gebruikt om te werken

De Google Measure-app gebruikt ARcore om inhoud uit de echte wereld virtueel naar je telefoon te vertalen. Op een basisniveau volgt de AR-functionaliteit in Android de positie van uw mobiele apparaat terwijl het beweegt, en bouwt vervolgens zijn eigen versie van de echte wereld. Van daaruit kan het de digitale recreatie gebruiken om virtuele afbeeldingen, items en meer in te voegen vanuit de app die het gebruikt.

U kunt bijvoorbeeld proberen uw woonkamer opnieuw in te richten met de AR-functie van de Amazon Shopping-app om te zien hoe meubels er in uw huis uit zouden zien. Op die manier kunt u visueel beslissen of het nieuwe meubilair zal werken in de ruimte die voor u beschikbaar is.

Verbeter de nauwkeurigheid van Google Measure

Er zijn een paar tips die je kunt gebruiken om de nauwkeurigheid van de Measure-app op je telefoon te vergroten, waaronder:

  • Zorg ervoor dat je item zich in een goed verlichte ruimte bevindt.
  • Contrast-items op een neutrale achtergrond werken het beste.
  • Vermijd reflecties op het te meten item en eventuele schaduwen.
  • Update je Android-apparaat om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie van het besturingssysteem hebt.
  • Update je Measure-app om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie hebt.
  • Probeer je telefoon te kantelen om de lijn te veranderen die de app meet.

Aanbevolen: