Hoe Fire Stick op een computermonitor aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Fire Stick op een computermonitor aan te sluiten
Hoe Fire Stick op een computermonitor aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Amazon Fire TV-sticks kunnen rechtstreeks worden aangesloten op een monitor via HDMI of een computer via een capture-kaart.
  • Een HDMI-splitter die HDCP1.2 ondersteunt, is nodig bij gebruik van een capture-kaart en bij aansluiting via monitoren.
  • Een Windows-computerscherm kan draadloos worden weergegeven op een Fire TV Stick met behulp van de cast-optie.

Deze gids leidt je door de stappen voor het rechtstreeks aansluiten van een Amazon Fire TV Stick op een monitor met HDMI-connector en een computer via een USB-opnamekaart.

Kan ik Fire Stick op computermonitoren gebruiken?

Het is heel goed mogelijk om een Fire Stick aan te sluiten op een computermonitor die niet voor iets anders wordt gebruikt en waaraan geen echte computerhardware is gekoppeld. De methode zal echter sterk verschillen, afhankelijk van het type monitor dat u heeft.

Als je computermonitor een ingebouwde HDMI-poort heeft en relatief nieuw is, zou je de Fire Stick er gewoon in moeten kunnen steken, de Bron ofInput , en gebruik het zoals je zou doen op een tv.

Als je monitor geen HDMI-poort heeft, heb je een HDMI-adapter nodig voor een DVI-, VGA- of RCA-verbinding, afhankelijk van je monitormodel. Controleer welk type je nodig hebt voordat je een adapter koopt.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen die mensen ervaren bij het aansluiten van Fire Sticks op monitoren, samen met enkele snelle bewezen oplossingen.

Hoe geen Fire Stick-beeld of geluid op de monitor te repareren

Uw monitor heeft waarschijnlijk geen ondersteuning voor apparaten zoals Amazon's Fire Sticks. Om dit te omzeilen, probeert u verbinding te maken met de monitor via een HDMI-splitter die HDCP ondersteunt. Deze apparaten zijn relatief goedkoop en kunnen HDCP-limieten op apparaten en apps verwijderen.

Geen geluid van een vuurstok en monitor oplossen

Je zou de ingebouwde luidsprekers van je monitor moeten kunnen gebruiken of een set die draadloos of met een traditionele kabel is aangesloten.

De gemakkelijkste optie? Verbind een Bluetooth-luidspreker met de Fire Stick zelf. Om dit te doen, zet u de Fire Stick aan en selecteert u Instellingen > Controller en Bluetooth-apparaat > Ander Bluetooth-apparaat> Bluetooth-apparaat toevoegen.

Als je Bluetooth gebruikt, kun je ook oortelefoons aansluiten op je Fire Stick.

Na een bekabelde oplossing? Investeer in een HDMI-audio-extractorapparaat dat het HDMI-videosignaal doorgeeft aan de monitor en u verschillende audio-uitgangsopties voor uw luidsprekers biedt.

Image
Image

Hoe toon ik mijn computerscherm op Fire Stick?

De gemakkelijkste manier om het scherm van je computer op je Amazon Fire Stick weer te geven, is door het draadloos te casten. Amazon Fire Sticks bieden ingebouwde ondersteuning voor het casten van inhoud vanaf Windows-computers en andere apparaten.

Het hele proces duurt slechts een paar seconden om in te stellen en vereist geen extra kabels of apparaten.

Hoe sluit ik mijn Fire Stick aan op mijn Windows-computer?

Het is heel goed mogelijk om je Amazon Fire Stick TV-streamingstick te gebruiken met je Windows-laptop, desktopcomputer of twee-in-één-apparaat zoals een Microsoft Surface. Om dit te doen, heb je echter verschillende items nodig om het hele proces te laten werken. Je kunt niet zomaar de Fire Stick aansluiten en beginnen met streamen.

Je kunt Amazon Prime Video-inhoud op een computer bekijken via een webbrowser of de officiële Amazon Prime Video voor Windows-app. U hoeft uw Fire Stick niet aan te sluiten om Amazon-inhoud te bekijken.

Als je een Fire Stick met een Windows-computer wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

  • Je Fire Stick TV-streamingstick.
  • De USB-oplaadkabel van de Fire Stick.
  • De HDMI-verlengkabel die bij je Fire Stick wordt geleverd.
  • Een HDMI-splitter met ondersteuning voor HDCP1.2 of hoger.
  • Een extra HDMI-kabel.
  • Een capture-kaart.
  • Capture-kaartsoftware.

Voor dit voorbeeld gebruiken we een Elgato Game Capture HD60 S-opnamekaart, maar je kunt bijna elk model van elke fabrikant gebruiken die is ontworpen om media op te nemen en te bekijken vanaf een HDMI-bron.

De HDMI-splitter die we gebruiken is een XCD Essentials HDMI Splitter Amplified omdat deze HDCP1.2 ondersteunt. HDCP1.2-ondersteuning is vereist om audio en video van een Amazon Fire TV Stick naar je computer te sturen.

Alles klaar? Hier leest u hoe u uw computer gebruikt om uw Amazon Fire TV Stick te bekijken.

De meeste HDMI-splitters ondersteunen geen HDCP, dus het is essentieel om de productbeschrijving te controleren voordat u er een koopt. Splitters die zijn ontworpen voor streamers van videogames hebben meestal deze functionaliteit, maar u moet nog steeds controleren voordat u koopt.

  1. Als je Windows-apparaat twee USB-poorten heeft en het opladen van meerdere apparaten kan ondersteunen, sluit je de Fire Stick USB-kabel aan op één. Zo niet, sluit hem dan aan op de USB-lichtnetadapter en steek hem in een stopcontact.

    Image
    Image
  2. Steek het andere uiteinde van de USB-kabel in je Fire Stick.

    Image
    Image
  3. Sluit de HDMI-verlengkabel aan op de Fire Stick.

    Er is waarschijnlijk een HDMI-verlengkabel bij uw Fire Stick geleverd toen u deze kocht. We hebben het hier nodig omdat de Fire Stick de voedingskabel van de HDMI-splitter blokkeert wanneer deze rechtstreeks is aangesloten.

    Image
    Image
  4. Steek de HDMI-verlengkabel van de Fire Stick in de HDMI In-poort van de HDMI-splitter.

    Als uw HDMI-splitter een voeding nodig heeft, sluit u nu de vereiste kabel aan en sluit u deze aan op een voedingsbron.

    Image
    Image
  5. Sluit uw HDMI-kabel aan op een van de HDMI-uitgangen van de HDMI-splitter.

    Van sommige HDMI-splitters is bekend dat ze alleen HDCP-ondersteuning bieden in een van hun HDMI-poorten. Als je een zwart scherm krijgt wanneer je je Fire Stick op je computer aansluit, probeer dan over te schakelen naar een van de andere HDMI Out-poorten op de splitter.

    Image
    Image
  6. Steek de USB-kabel van de opnamekaart in.

    Image
    Image
  7. Steek de HDMI-kabel van de HDMI-splitter in de HDMI In-poort van de opnamekaart. Je opstelling zou er nu ongeveer zo uit moeten zien als de onderstaande afbeelding.

    Image
    Image
  8. Als je klaar bent, sluit je de USB-kabel van de opnamekaart aan op je Windows-computer om je Amazon Fire Stick en de rest van je installatie aan te sluiten.

    Image
    Image
  9. Op uw computer opent u de opnamesoftware die compatibel is met uw opnamekaart.

    Hier gebruiken we Game Capture HD, de gratis software die bij de Elgato Game Capture HD60 S-opnamekaart wordt geleverd. Je kunt iets anders gebruiken als je wilt.

  10. Druk op de Home-knop op je Fire Stick-afstandsbediening om hem uit de slaapstand te halen. De afbeelding zou onmiddellijk op uw computer moeten verschijnen, hoewel dit tot een minuut kan duren.

    Als u een zwart scherm en een rood HDCP-foutbericht in de rechterbovenhoek van het scherm ziet, schakelt u de HDMI Out-poort op de HDMI-splitter om. Om niet-HDCP-problemen op te lossen, koppelt u de capture-service los, wacht u drie minuten en maakt u opnieuw verbinding om de verbinding opnieuw in te stellen. Door de software te sluiten, een paar minuten te wachten en opnieuw te openen, kunnen ook weergavefouten worden verholpen.

    Image
    Image
  11. Klik met de rechtermuisknop op het weergavegebied en selecteer Volledig scherm invoeren.

    Image
    Image
  12. Het scherm zou het volledige scherm van uw computer moeten vullen. Je kunt nu je Amazon Fire Stick gebruiken zoals je zou doen op je tv.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe verbind ik mijn Fire Stick via Bluetooth met mijn computermonitor?

    Hoewel je deze apparaten niet via Bluetooth kunt verbinden, kun je draadloos casten naar een Fire Stick vanaf je Windows-pc met behulp van de ingebouwde ondersteuning voor schermcasting tussen de apparaten. Schakel eerst mirroring in op uw Fire Stick vanuit Display & Audio > Enable Display Mirroring Schakel vervolgens screen mirroring in op uw pc; selecteer het Action Center > Connect > en kies je Fire TV.

    Waarom gebeurt er niets als ik mijn Fire Stick rechtstreeks op mijn computer aansluit?

    De Fire Stick is niet ontworpen om te werken wanneer deze is aangesloten op een HDMI-poort van uw computer, zelfs niet als het een HDMI-invoerpoort is. Om een Fire Stick met succes op uw pc of laptop aan te sluiten en inhoud te bekijken, hebt u een HDMI-splitter en een capture-kaart nodig om de signalen van uw Fire Stick naar uw computer te verzenden.

Aanbevolen: