Hoe cameramakers oude en nieuwe technologie combineren

Inhoudsopgave:

Hoe cameramakers oude en nieuwe technologie combineren
Hoe cameramakers oude en nieuwe technologie combineren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Cameramakers combineren hightech-functies zoals Bluetooth met klassieke instantcamera's.
  • De nieuwe Polaroid Now+ is een analoge camera met Bluetooth-connectiviteit en vijf fysieke lensfilters.
  • Filmcamera's hebben voordelen ten opzichte van digitale snappers, beweren sommige voorstanders.
Image
Image

Nieuwe camera's die ouderwetse prints combineren met moderne functies zoals Bluetooth bieden het beste van twee werelden.

De nieuwe Polaroid Now+ is een analoge camera met Bluetooth-connectiviteit en vijf fysieke lensfilters. De filters kunnen op de lens van de camera worden geklikt om het contrast van uw foto's te wijzigen of nieuwe effecten toe te voegen. De opkomst van deze hybride camera's wakkert het debat aan over de vraag of digitale camera's of filmcamera's superieur zijn.

"Film geeft de fotograaf een 'klassieke' look," vertelde Paul J. Joseph, een professor in massacommunicatie aan de Methodist University in North Carolina, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Het is alleen een beetje wazig. Een vergelijkbare digitale afbeelding zou ultrazuiver zijn, met pixels in plaats van korrel."

Niet de polaroid van je grootvader

Polaroid voegt toe aan zijn assortiment producten die retro-looks combineren met moderne smarts. De nieuwe $ 150 Polaroid Now+ is een bijgewerkte versie van Polaroid Now van vorig jaar. Het bedrijf heeft een blauwgrijze kleur toegevoegd aan de standaard witte of zwarte modellen. Het heeft ook de iconische Polaroid regenboogkleurige strip op het blauwgrijze model verwijderd.

De Polaroid Now+ heeft ook de lichtsensor van de camera in de lensfase geïntegreerd, zodat de verschillende filters passen. De Polaroid beschikt over autofocus, dynamische flitser en zelfontspannerfuncties, en het nieuwste model wordt nu geleverd met een statiefbevestiging.

Softwareverbeteringen geven de Polaroid Now+ ook een boost. De Polaroid-app heeft een nieuw, gestroomlijnd ontwerp met extra functies, waaronder diafragmaprioriteit en statiefmodus. De software geeft je meer controle over de scherptediepte en lange sluitertijden. U kunt ook vegen tussen licht schilderen, dubbele belichting en handmatige modus.

De meeste filmcamera's met Bluetooth-mogelijkheden vallen in de instant-camera-niche, vertelde June Esclada, een grafisch ontwerper en liefhebber van filmfotografie, aan Lifewire in een e-mailinterview. Met dit soort camera's kun je snel foto's maken en ze voor je ogen zien ontwikkelen.

"Mijn aanbevolen instant camera's met Bluetooth zijn de Polaroid OneStep+ en de Canon IVY CLIQ+," zei Esclada. "Deze geven je Bluetooth-connectiviteit om de camera-instellingen aan te passen voor unieke en creatieve opnamen die je meer onder controle hebt."

De IVY CLIQ+ 9s is een instant camera gecombineerd met een kleine printer die 2-inch x 3-inch en 2-inch x 2-inch peel-and-stick prints maakt die veegvast, scheur- en waterbestendig.

Film versus digitaal

Filmcamera's hebben voordelen ten opzichte van digitale snappers, beweren sommige voorstanders.

"Ten eerste hebben ze een hoger dynamisch bereik waardoor je meer details kunt vastleggen," zei Esclada. "In basistermen zorgt dit ervoor dat een filmfoto er beter en authentieker uitziet dan een digitale foto."

Als je helemaal old school wilt gaan, overweeg dan een filmcamera zonder moderne toeters en bellen. Esclada raadt de Nikon F2 aan.

Image
Image

"Deze klassieke camera is goed gebouwd, gebruiksvriendelijk en stelt je in staat om de basisprincipes van filmfotografie te leren terwijl je geweldige foto's maakt", voegde ze eraan toe.

De gemiddelde gebruiker zou de 35mm SLR de beste algehele camera vinden, zei Joseph.

"Ik zou er een aanbevelen met een eenvoudig lichtmeetsysteem dat gemakkelijk te begrijpen is", voegde hij eraan toe. "Mijn favoriete camera zou de Nikon FE2 of FM2 zijn. Dit geeft u belichting door de lens terwijl u gemakkelijk kunt scherpstellen. Er is ook een groot assortiment lenzen beschikbaar."

Filmcamera's hebben ook een breed scala aan automatische belichtingsinstellingen en detaillering, wat resulteert in een hogere resolutie van afbeeldingen, vertelde Sarang Padhye, een filmblogger, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Het is een goedkoop apparaat dat kan worden gebruikt om retro en echte beelden vast te leggen," voegde Padhye toe.

Maar digitale camera's hebben hun filmtegenhangers niet voor niets ingehaald, zeggen sommige waarnemers.

"Vroeger was het belangrijkste voordeel van een filmcamera dat het een puur beeld genereerde dat normaal gesproken beter presteert dan digitale processen," zei Joseph. "Niet meer waar. Moderne digitale camera's zijn net zo nauwkeurig, hebben een even goede of grotere resolutie en alles waar een fotograaf van kan dromen."

Aanbevolen: