Hoe Sky Pods verkeersproblemen kunnen oplossen

Inhoudsopgave:

Hoe Sky Pods verkeersproblemen kunnen oplossen
Hoe Sky Pods verkeersproblemen kunnen oplossen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw soort sky pod kan passagiers boven de verkeersluwe stadsstraten brengen.
  • Het bedrijf, uSky, bouwt pods met muziek, sfeerverlichting en kamerhoge ramen.
  • Autofabrikant Hyundai ontwikkelt ook een netwerk van transport in de lucht.
Image
Image

Techbedrijven proberen nieuwe manieren te vinden om uw woon-werkverkeer te vergemakkelijken, aangezien de verkeersopstoppingen wereldwijd toenemen.

Een antwoord op auto-verstopte straten zouden de onlangs onthulde sky pods in de Verenigde Arabische Emiraten kunnen zijn. De driverless, high-speed pods zijn ontworpen om hoog boven wegen te zippen terwijl ze aan een metalen baan zijn opgehangen. Innovatieve oplossingen voor verkeersproblemen zijn steeds vaker nodig, zeggen experts.

"De meeste grote steden hebben een punt bereikt waarop ze niet uit de congestie kunnen komen", vertelde Sean Laffey, een ingenieur bij Kittelson & Associates, een transporttechniek- en planningsbureau, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Met congestie brengen chauffeurs meer tijd door in hun auto, wat als bijkomend nadeel heeft dat ze de uitstoot verhogen. Nieuwe vormen van vervoer bieden de mogelijkheid om zich met het gemak van een auto te verplaatsen, maar zonder een auto te gebruiken, waardoor het aantal voertuigen vraag, congestie en emissies."

Pod mensen verhuizers

De pods in de Verenigde Arabische Emiraten zijn ver verwijderd van de gebruikelijke sombere stadsbussen. Ze hebben muziek, sfeerverlichting en kamerhoge ramen. Elke pod kan maximaal vier passagiers vervoeren.

Het pod-netwerk bevindt zich nog in een testfase, maar uSky, het bedrijf achter het project, zegt dat het na voltooiing tot 10.000 passagiers per uur kan vervoeren. Pods kunnen tot 93 mijl per uur reizen.

"uSky-voertuigen die boven de grond bewegen op een uniek ontworpen verhoogd viaduct zorgen voor een aantal voordelen: geoptimaliseerde aerodynamica, hogere snelheid, ongekende veiligheid, rationeel gebruik van land en hulpbronnen en minimale milieuschade veroorzaakt door transport, " Anatoli Unitsky, de oprichter van het bedrijf, schrijft op haar website.

"Bovendien zijn de bouw- en exploitatiekosten aanzienlijk lager in vergelijking met bestaande transportoplossingen."

De uSky-pods maken deel uit van een groeiende interesse in Urban Aerial Mobility (UAM), wat verwijst naar het vervoeren van passagiers of vracht door de lucht in stedelijke en voorstedelijke gebieden. Ook autofabrikant Hyundai ontwikkelt een netwerk van transport in de lucht. Het concept van Hyundai omvat vliegende auto's, ook wel Personal Air Vehicles (PAV's) genoemd, speciaal gebouwde grondvoertuigen (PBV's) en een hub die luchtvoertuigen, grondvoertuigen en hun passagiers met elkaar verbindt.

"Op basis van drie onderling verbonden mobiliteitsoplossingen wil Hyundai toekomstige steden en mensen bevrijden van de beperkingen van tijd en afstand en hen in staat stellen meer kansen in hun dagelijks leven te injecteren", aldus de Hyundai Urban luchtmobiliteit website.

Laffey zei dat Sky-voertuigen aanzienlijke veranderingen in de transportsector kunnen brengen door middel van luchtvoertuigen die vracht en passagiers vervoeren.

"Overheden proberen congestie actief te bestrijden door beleid te implementeren zoals congestieheffingen, ruimteheffingen en het opleggen van parkeerboetes, "voegde hij eraan toe. "Bedrijven kijken misschien naar UAM en luchtvaartuigen om congestie in de stad te vermijden en de bedrijfskosten te verlagen door boetes voor grondtransportvoertuigen te vermijden."

Pandemic zet reizen in de schijnwerpers

De pandemie stimuleert de inspanningen om de huidige manier van openbaar vervoer te heroverwegen als een manier om vervuiling en verkeer te verminderen, vertelde Andy Taylor, een senior directeur bij het bedrijf Cubic Transportation Systems, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Image
Image

"Vervoersbureaus moeten nu beginnen met het nemen van stappen om diensten voor het delen van bestelwagens, privéauto's, shuttles en zelfs deelfietsen/scooters te integreren met het openbaar vervoer onder één betaalmethode voor een naadloze reis van de eerste tot de laatste kilometer", zei hij. toegevoegd.

Sommige van de nieuwe vervoersopties hebben mogelijk geen chauffeurs nodig. Fairfax County, Virginia, bijvoorbeeld, test een zelfrijdende openbare shuttle. De shuttle rijdt sinds oktober en geeft gratis ritten en demonstreert de mogelijkheden van autonome voertuigen.

Elektrische voertuigen worden ook steeds populairder. Volgens één onderzoek bedroeg de verkoop van elektrische auto's in mei 53.779 eenheden, een stijging van 19,2% ten opzichte van april 2021.

Fietsen op elektriciteit verkopen ook goed.

"Elektrificatie zal eenvoudige, lichtgewicht, low-powered tweewielers toegankelijk en veilig maken voor een breder publiek dan ooit", vertelde Zach Schieffelin, de oprichter van e-bike bedrijf Civilized Cycles, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"De vermindering van lawaai, massa, emissies en complexiteit betekent dat deze platforms concurreren met auto's en dat hele gemeenschappen ten goede komen, niet alleen gebruikers."

Aanbevolen: