Een iPad loskoppelen van een iPhone

Inhoudsopgave:

Een iPad loskoppelen van een iPhone
Een iPad loskoppelen van een iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt je iPad loskoppelen van je iPhone door uit te loggen bij je Apple ID op je iPad.
  • Als alternatief kunt u iCloud-synchronisatie per app uitschakelen in de iCloud-instellingen van uw iPad.

Dit artikel legt uit hoe je een iPad loskoppelt van een iPhone en hoe je de synchronisatie tussen apparaten onder verschillende omstandigheden kunt stoppen.

Een iPad loskoppelen van een iPhone

Je iPad, iPhone en andere Apple-apparaten worden gesynchroniseerd wanneer je ze instelt met een Apple ID. Dit is vaak handig, maar als u niet altijd gegevens wilt synchroniseren, zal deze methode uw iPad volledig loskoppelen van iCloud en daarbij uw iPad volledig loskoppelen van uw iPhone. Bestanden en instellingen worden niet gesynchroniseerd tussen de twee apparaten.

  1. Open de Settings app op je iPad.

    Image
    Image
  2. Tik op uw Apple ID-gebruikersnaam die bovenaan het menu Instellingen-opties wordt weergegeven om uw Apple ID-instellingen te openen.

    Image
    Image
  3. Tik op Uitloggen.

    Image
    Image

Hiermee wordt de iPad volledig van uw Apple ID verwijderd en wordt synchronisatie tussen alle apps en services uitgeschakeld.

Hoe u kunt voorkomen dat een iPad en iPhone worden gesynchroniseerd zonder de Apple ID los te koppelen

Het verwijderen van je iPad van je Apple ID is de enige manier om alle synchronisatiefuncties volledig uit te schakelen, maar het is onhandig. Als u uw Apple ID loskoppelt, worden functies zoals Apple Pay uitgeschakeld en heeft u geen toegang meer tot Apple-abonnementen die u hebt gekocht.

U kunt in plaats daarvan iCloud-synchronisatie uitschakelen om het voor geselecteerde apps uit te schakelen. Hier is hoe het te doen.

  1. Open de Settings app op je iPad.

    Image
    Image
  2. Tik op uw Apple ID-gebruikersnaam weergegeven bovenaan het optiemenu Instellingen om uw Apple ID-instellingen te openen.

    Image
    Image
  3. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Je ziet nu een lijst met apps die iCloud gebruiken met schakelaars ernaast. De meeste zijn standaard ingeschakeld. Schakel de services uit die u niet wilt synchroniseren tussen uw iPad en iPhone.

    Image
    Image

Dit is een betere manier om gegevenssynchronisatie tussen apparaten te beheren, omdat het niet alle Apple ID-gerelateerde functies volledig verwijdert.

Als u iCloud-synchronisatie van een app of functie uitschakelt, worden alle cloudback-ups met betrekking tot die functie uitgeschakeld. Als u bijvoorbeeld synchronisatie voor de Foto's-app uitschakelt, heeft u geen automatische back-up van foto's die met uw iPad zijn gemaakt.

Hoe u kunt voorkomen dat een iPad en iPhone Handoff synchroniseren

Handoff is een belangrijke Apple-apparaatfunctie waarmee bepaalde apps, zoals Safari, op verschillende apparaten kunnen worden gesynchroniseerd. U kunt bijvoorbeeld een browsersessie starten op een iPad en vervolgens Handoff gebruiken om die sessie op een Mac op te halen. Dit kan echter vervelend zijn als een iPad door meerdere gezinsleden wordt gebruikt. Zo zet je het uit.

  1. Open de Settings app op je iPad.

    Image
    Image
  2. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  3. Tik op de schakelaar naast Handoff om het uit te schakelen.

    Image
    Image

Deze tips werken ook voor uw iPhone

Deze handleiding is gericht op de iPad, maar deze tips werken over het algemeen voor andere iOS-apparaten, waaronder de iPhone. U kunt bijvoorbeeld iCloud-synchronisatie van Berichten op uw iPhone uitschakelen als u niet wilt dat teksten van de Berichten-app op andere apparaten verschijnen.

FAQ

    Hoe koppel ik iPhone-foto's los van iPad?

    Om te voorkomen dat uw iPhone-foto's via iCloud met uw iPad worden gesynchroniseerd, gaat u naar Instellingen op uw iPad > selecteer uw Apple ID-gebruikersnaam > iCloud > Foto's. Zet de schakelaar op de uit-positie naast iCloud Photos.

    Hoe koppel ik mijn iPad los van Zoek mijn iPhone?

    Je kunt Zoek mijn iPad op je iPad uitschakelen via Instellingen > Your_Name > Find My iPadJe kunt je iPad ook verwijderen uit je lijst met Zoek mijn-apparaten op iCloud.com. Ga naar Zoek mijn iPhone > Alle apparaten > selecteer uw apparaat > kies Verwijderen uit account

    Hoe koppel ik mijn iPad los van iPhone-berichten?

    Om te voorkomen dat uw iPhone-berichten op uw iPad verschijnen, gaat u naar Instellingen > Berichten en schakelt u iMessage uit . Ga vervolgens naar Verzenden en ontvangen en deselecteer de e-mailadressen en nummers die aan uw Apple ID zijn gekoppeld.

Aanbevolen: